FOTBAL  »  NATIONALA  »  SERBIA - ROMÂNIA, LUNI, 21:45, PRO X, GSP.RO

Serbia - România // Corespondență GSP din Belgrad » Contra i-a răspuns în premieră lui Cornel Dinu după atac: "A revenit negativismul"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 septembrie 2018 19:54

Selecționerul Cosmin Contra a susținut în această seară conferința de presă înaintea partidei cu Serbia de luni, ora 21:45, din Liga Națiunilor. Tehnicianul a comentat și criticile venite de la Cornel Dinu, cel care a declarat că "selecționerul nu poate gestiona criza de la națională". 

"N-am cum să am un război cu un om așa de valoros precum Cornel Dinu. Criticile sunt bune dacă sunt coerente și reale. Nu știu dacă suntem într-o criză. Din 10 meciuri cu mine pe bancă avem doar o înfrângere.

Eu văd o îmbunătățire a jocului, chiar dacă nu ne-a ieșit un joc bun pe faza de atac. Noi lucrăm la antrenamente diferite trasee, dar în timpul meciului contează și cum se apără adversarul. Sunt mulți factori care influențează un meci de fotbal.

Se vorbește prea mult de rezultatul cu Muntenegru. Nu știu de ce lumea nu vede o altă stare de spirit la echipă. I-am dominat total pe muntenegreni, ei au fost periculoși doar pe anumite momente de neatenție ale noastre. Dacă se înscria, vorbeam despre ce meci bun a făcut naționala României. Fiind egal, negativismul a revenit în jurul naționalei", a declarat Contra.

...despre meci: "Nu îmi e frică niciodată. Există respect pentru naționala Serbiei, una puternică din toate punctele de vedere, dar frică niciodată. Am încredere maximă în jucătorii mei. Sper ca mâine să ne facem jocul și să scoatem un rezultat cât mai bun. Naționala Serbiei e una ofensivă, știu că va pune presiune din primul minut, să încerce să scrie cât mai repede. Am discutat mult cu băieții despre calitățile lor. Am încredere că vom face un meci mare, care să ne aducă un rezultat bun".

...despre absențe: "S-a vorbit despre accidentările lor, dar nu și despre ale noastre. Haideți să vi le zic. Deac, Grozav, Răzvan Marin, Dragoș Grigore și Florin Andone. Sunt 5 jucători care ar fi putut intra oricând în primul 11. Despre asta de ce nu s-a vorbit?".

Stoperul Cristi Săpunaru a fost și el prezent la conferință: "Jucăm împotriva unei echipe puternice, cu jucători foarte buni. N-am reușit să înscriem cu Muntenegru, dar nu cred că am făcut o partidă rea. De când a venit Cosmin s-au schimbat foarte multe. N-ar trebui să ne fie frică de spiritul lor de luptă. Nu zic că a fost vina lui Daum, dar de când a venit Cosmin avem o altă mentalitate. Sper ca mâine să ne dăruim 100% și să câștigăm. Banderola echipei naționale e o onoare pentru mine".

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (41)
109669943049485
Dragne Daniel Dan  •  10 Septembrie 2018, 12:22

Esti prost ca noaptea ma *** cu prostii tai da doi banii care lustruieste banciil;e de rezerve Ati fost cei mai tari in amiccale ca bagau aia rezerevele prostiilor si in oficiale suntetii ce-i mai prosti o sa va bata si aia din Lituania prapaditilor vai de mama voastra da prosti ce sunteti

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gado
gado  •  10 Septembrie 2018, 11:13

Cosmin un pic de prudenta in declaratii nu ti-ar strica ! Ce inseamna " i-am dominat total" ? cand de fapt ei au avut multe ocazii la poarta noastra, poate si un 11 m comis de Sapu in min 8.. iar noi doar 2 suturi la poarta jucand acasa ? Ce determinare ai vazut in jocul echipei noastre ? Ca nu am avut deloc trasee sau scheme ? Ca nu s-a vazut o idee de jos ? Nu poti sa folosesti exprimarile lui Daum, foloseste o exprimare simpla si directa. Nu mai vinde iluzii.. "fiind egal, negativismul a revenit in jurul nationalei" ? Pai tocmai promisiunile tale au creeat aceasta iluzie : ca se poate ! Nu vorbesti decat de castigarea grupei si uiti ca nu jucam nimic ! Cand lasi in urma dezamagire la ce te astepti sa te laudam ? Sa te ajute cine vrei tu si sa faci un meci frumos in seara asta. Pana la urma nu prea conteaza rezultatul ! Daca vom vedea o echipa de luptatori, o echipa care se daruieste total, atunci ne va reveni zambetul pe buze ! Dar mi-e frica de un joc inchis, in care vom bubui mingiile ca sa scapam de sarbi. Poate o sclipire pe contraatac ..

valiza.epo
valiza.epo  •  10 Septembrie 2018, 11:03

A revenit Nationala care genereaza negativismul! Chiar asa, de ce a fost demis Daum?!?

Vezi toate comentariile (41)
Comentează