FOTBAL  »  NATIONALA  »  SERBIA - ROMÂNIA, 21:45, PRO TV, GSP.RO

Serbia - România // Corespondență GSP din Belgrad: rivalitate despărțită de 900 de metri » Partizan și Steaua Roșie, obligate să împartă același teritoriu

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 10 septembrie 2018 18:28

România joacă în această seară la Belgrad, cu Serbia, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Partida va avea loc de la ora 21:45 și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV.

Granzii Serbiei sunt recunoscuți în lume pentru fanatism. Cele două cluburi, Partizan Belgrad și Steaua Roșie Belgrad, sunt însă obligate să împartă același teritoriu, distanța dintre stadioane fiind de până într-un kilometru.

Partizan și Steaua Roșie sunt, fără urmă de îndoială, două dintre echipele care dau fotbalului unul dintre cele mai vechi și mai mari derby-uri ale lumii. Nu există top din care să lipsească "Eternul Derby" atunci când vine vorba despre rivalitate istorică. Curios este că cele două oponente dau una dintre cele mai inedite situații din lume. Marile rivale, cu suporteri recunoscuți în lume din cauza nenumăratelor ieșiri în decor, sunt despărțite de doar câteva sute de metri.

3 minute cu mașina

"Marakana" și "Partizana", arenele celor două, se află la exact 900 de metri una de cealaltă. Sunt despărțite de o stradă, strâmtă, pe care abia dacă intră două mașini. Cam 10 minute pe jos. 12 dacă nu te grăbești. Cu mașina e mai amuzant. Nici bine nu te urci la volan că trebuie să te dai jos. În 3 minute te poți duce să cumperi tichete de la ambele case de bilete, dacă ai, cumva, prieteni ce-și împart preferințele.

Practic, dacă te afli în Belgrad, în apropierea unui meci, și vrei să te duci la un chișoc, pentru un croissant, e bine să ai grijă unde pui eșarfa echipei pe care o susții, pentru că e posibil să ajungi pe teritoriul rivalei fără să-ți dai seama.

Scurt istoric

Partizan Belgrad și Steaua Roșie s-au întâlnit prima dată pe 5 ianuarie 1947. Au urmat de atunci alte 246 de întâlniri, doar 157 dintre ele oficiale. Fosta echipă a lui Miodrag Belodedici conduce, având 63 de succese. Actuala formație a lui Gabi Enache a adunat 46 de succese. De 48 de ori meciurile s-au terminat la egalitate. Partizan deține însă cea mai clară victorie, un 7-1, pe 6 decembrie 1953. 

8,8  kilometri despart stadioanele Steaua și Dinamo

20de minute este timpul necesar unui traseu cu mașina între cele două arene ale rivalelor din România

2ore este timpul aproximativ necesar unui parcurs pe jos între cele două stadioane

Citește și: Corespondență GSP din Belgrad » Cum se relaxează "tricolorii" în ziua meciului cu Serbia

ETAPA URMĂTOARE (11 octombrie): Lituania - ROMÂNIA, Muntenegru - Serbia.

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!
 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
luciann
luciann  •  10 Septembrie 2018, 20:20
Postat de samertx pe 10 Septembrie 2018, 20:10

Nu, metre. Fcsb este de locul doi, loc câștigat cu multă trudă și investiții serioase. :))

Nicio "forza" nu castiga an de an campionatul! :))) Si cand ne merge rau, tot in jos la voi ne uitam!:)))

samertx
samertx  •  10 Septembrie 2018, 20:10
Postat de luciann pe 10 Septembrie 2018, 20:07

Voi sunteti nascuti pe locul 2!:)))

Nu, metre. Fcsb este de locul doi, loc câștigat cu multă trudă și investiții serioase. :))

luciann
luciann  •  10 Septembrie 2018, 20:07
Postat de samertx pe 10 Septembrie 2018, 19:53

Ca să vezi, la noi e altfel. :)) Pe noi, Dinamo București, ne desparte o istorie întreagă, nu o simplă uliță, de echipa din zona limitrofă nouă :))

Voi sunteti nascuti pe locul 2!:)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează