FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA U21 - ROMÂNIA U21

EXCLUSIV INTERVIU „Spionul” român din Ungaria îi dă un pont lui Mutu: „Acolo au probleme maghiarii”

Adrian Rus FOTO Raed Krishan (GSP)
Adrian Rus FOTO Raed Krishan (GSP)

Articol de , - Publicat sambata, 27 martie 2021 08:20 / Actualizat sambata, 27 martie 2021 09:33

Adrian Rus (25 de ani) e de aproape doi ani în Ungaria, la MOL Vidi. Cunoaște câțiva dintre jucătorii maghiarilor, crede că echipa națională de tineret are un avantaj și mizează pe selecționata lui Adrian Mutu, pe care o vede capabilă să atingă performanța din 2019, poate chiar să o depășească.

Adrian Rus a evoluat pentru România la Campionatul European de tineret din 2019, când „tricolorii” mici au ajuns până în semifinalele turneului și au obținut calificarea la Jocurile Olimpice din 2021. Rus a fost integralist în remiza „albă” cu Franța, meciul care ne-a asigurat biletele pentru Tokyo.

- Adi, ai fost component al naționalei U21 din Italia, simți că actuala națională poate atinge acele performanțe?
- Va fi foarte greu! Acum doi ani, nimeni nu credea în noi. Nici nu prea se vorbea de U21 la televizor. După calificare, de fapt cred că după victoria cu Portugalia, s-au schimbat lucrurile. Toată lumea și-a îndreptat atenția spre noi. La fel și acum! Puțini cred în băieți, dar iată că n-au pierdut cu Olanda, o națională de nivelul Franței din 2019, deci de ce n-ar reuși?

- Cum îi simți?
- Pe unii îi cunosc mai mult, pe alții mai puțin. Văd că au încredere și își dau seama, mai ales după primul meci, că au tot ce le trebuie pentru a se bate cu oricine. Cred în ei, va fi greu, dar sunt convins că vor da tot ce pot, ca să nu aibă ce regreta mai târziu.

- Spune-ne despre Ungaria, înțelegem că are ceva probleme, 8 absenți...
- Prea multe nu vă pot spune. Printre cei accidentați sunt și doi colegi ai mei. De la noi mai e în lot Bendegúz Bolla, care e chiar căpitanul echipei, fundaș dreapta. Dardai și Zsori sunt ceilalți doi. Palko abia a venit în Ungaria, de la Hertha. A jucat destul de puțin la noi. Am impresia că pentru el era prima convocare, jucase pentru Germania înainte. Era un jucător bun, cred că i-ar fi ajutat.

- Iar Zsori?
- La noi a jucat mai puțin, acum am văzut că are evoluții bune la clubul la care este împrumutat. Era în formă, să știi! Cred că ar fi jucat titular. Mai ales că maghiarii au probleme în atac, cel puțin așa mi se pare mie. Probabil îl vor folosi pe Szőke, cel ce joacă în Olanda.

- Cum crezi că-i putem surprinde?
- Mi-a plăcut că ai noștri au știut să sufere cu Olanda. Nu s-au pierdut, ba chiar au fost foarte lucizi. Olandezii au avut posesie falsă, sterilă să zic, n-au prea avut ocazii. Cred că la mijloc e cheia noastră. Avem calitate mai multă decât Ungaria. Totuși, să n-o subestimăm!

- Zsori a câștigat Premiul Puskas pentru cel mai frumos gol. Cât contează pentru ei asta?
- Enorm! Îți dai seama, poartă și un nume de referință pentru fotbalul maghiar. Îl felicit, chiar a fost frumos golul, deosebit! Nu știu dacă, vreodată, cineva din România sau Ungaria va mai reuși asta. Să fii în gală cu Ronaldo, Messi și alții e o onoare. Îi poate da încredere pentru viitor.

- Cum e Europeanul fără suporteri, mai ales că ai trăit ceva special în Italia?
- Când s-a reluat campionatul în aprilie anul trecut, aici s-a jucat cu suporteri. Puțin, cred că doar etapele rămase din acel sezon. A mai fost atunci o perioadă foarte grea, comparabilă cu cea de acum. Cred că e mai bine așa, fără suporteri. Deși recunosc că-mi pare rău de băieți că nu s-au bucurat și de acest factor. Unii dintre ei știu ce a fost acolo și realizează cât pierd. Să se bucure de fotbal, pentru că vor rămâne în CV cu acest turneu final! 

Îmi doresc mult ca actuala generație să ne depășească. România are nevoie de asta, fotbalul românesc poate progresa mult dacă va repeta să ridice capul la Europenele de tineret. Doar așa putem da o imagine frumoasă fotbalului nostru

Adrian Rus, fundaș MOL Vidi

În Ungaria nu se vorbește prea mult despre naționala U21. E exact cum a fost la noi înainte de calificarea noastră la Europeanul din Italia. Având naționala mare calificată, se focusează pe ea

Adrian Rus, fundaș MOL Vidi

5 meciuriîn naționala de seniori a României are Adrian Rus, care a strâns alte 7 pentru cea U21

6,63 milioane de €este cota totală a jucătorilor Ungariei

3 milioane de €este cota lui Radu Drăgușin, al doilea cel mai tânăr jucător din naționala noastră

UNGARIA U21 - ROMÂNIA U21, echipe probabile:

UNGARIA U21: 12. Bese - 18. Bolla, 4. Balogh, 3. Mocsi, 19. Deutsch - 23. Kovacsreti, 15. Kata - 6. Palincsar, 16. Szendrei, 7. T. Kiss - 10. Szoke 
REZERVE: Auerbach, P. Kovacs, Varju, O. Tamas, Huszti, Hinora, Csonka, Mezei, Bukta, Skribek, B. Biro, Barany 
SELECȚIONER: Zoltan Gera

ROMÂNIA U21: 1. A. Vlad - 16. Haruț, 15. Chindriș, 4. Pașcanu, 2. Boboc - 22. Olaru, 8. M. Marin (cpt.), 11. A. Ciobanu - 10. Moruțan, 21. Ad. Petre, 7. Cîmpanu 
REZERVE: Aioani, Eșanu, Ciobotariu, Drăgușin, Vlădoiu, Opruț, Oaidă, Dulca, Itu, Oct. Popescu, G. Ganea, Mățan 
SELECŢIONER: Adrian Mutu

Clasament Grupa A:

VIDEO. Totul despre Ungaria U21 - România U21 » Selecționata lui Mutu are nevoie de victorie pentru a putea spera la sferturi

Citește și alte știri despre echipa națională:

Mirel Rădoi, tocat mărunt de un fost selecționer: „A ratat cea mai ușoară calificare, acum aceleași promisiuni!”

„Il Fenomeno”, varianta 2.0 » Cum a gestionat Mutu cel mai important moment al carierei de antrenor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
dragdim
dragdim  •  27 Martie 2021, 15:57

Băiatul asta de ce nu are loc la naționala mare? Poate in locul lui Chiriches?

observator_federal
observator_federal  •  27 Martie 2021, 10:14

Într-adevăr, până la meciul României U21 din Portugalia, nu se prea vorbea de ai noștri - pierduseră puncte importante (cu Isăilă abtrenor). Atunci echipa proaspătului numit la conducere Rădoi a reușit un meci fenomenal, cu Radu fantastic în poartă și jocul inteligent și la sacrificiu al tuturor componenților (au marcat atunci Cicâldău și Ivan).

valentindragobete
valentindragobete  •  27 Martie 2021, 09:53

Auzi brâul de " spion ", fiți atenți la Nedelea, la Krisan nu, ca ala-i pozar, deci " Prea multe nu vă pot spune. " ! Meserie te halesc mai ales cand nu prea le ai cu proprietatea cuvintelor, citiți mai mult si scrieți mai putin, ideal deloc !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează