FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

Și suedezii se tem de români! Jucătorii amenință: „Ieșim de pe teren dacă vom fi victimele rasismului în România!”

Articol de - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 12:18

După 1-1 cu Spania, Suedia se pregătește de duel cu România. Viitorii noștri adversari anunță că nu există altă cale în cazul unor incidente rasiste pe 15 noiembrie 

Nu doar norvegienii vorbesc de „rasismul” din România. Jucătorii Suediei se gândesc și ei la modul în care vor reacționa pe 15 noiembrie, dacă vor fi atacați. 

„Noi suntem victimele” 

Emil Forsberg e radical. Pentru el, nu există decât un singur răspuns. „Ieșim de pe teren! Noi, fotbaliștii, suferim. Noi suntem victimele. Doar dacă refuzi să mai joci poți să oprești rasismul din sport. E inacceptabil. Cred că toți susținem această decizie și trebuie să acționăm, dacă vom fi atacați”, a declarat mijlocașul galben-albaștrilor presei locale. „E important să punem piciorul în prag și să rezolvăm această problemă. Afectează fotbalul de prea mult timp”. 

Căpitanul Andreas Granqvist îl susține: „Este tragic că, în 2019, oamenii se comportă astfel în tribune. Anglia a procedat bine. Noile reguli spun că, dacă se întâmplă de trei ori, arbitrul poate suspenda meciul. Sperăm să evităm astfel de episoade”. 

VIDEO // Imnul României cântat de 30.000 de copii pe Arena Națională: 

„S-a mai întâmplat în România” 

La rândul său, Robin Quaison, unul dintre atacanții de culoare ai scandinavilor, afirmă: „E esențial să facem ceva împreună, ca echipă. Dacă hotărâm să ieșim de pe teren, să ieșim toți. Va fi ca o declarație, trebuie să fim uniți. Rasismul este cel mai urât lucru al acestei lumi. Vom discuta înaintea meciului următor, pentru că în România s-a mai întâmplat”. 

„Rasismul nu m-a afectat doar pe stadion. Peste tot. E teribil. Mi s-a întâmplat când eram mic. Dar nu și în campionatul Suediei, în Serie A sau în Bundesliga” 
Robin Quaison, atacant Suedia 

„Eu n-am trăit coșmarul rasismului. Totuși, vezi ce se întâmplă în atâtea locuri. E incredibil de trist că unii oameni trebuie să suporte asemenea atacuri. Trebuie să discutăm la națională acest subiect” 
Alexander Isak, atacant Suedia

CLASAMENTUL ACTUALIZAT ÎN GRUPĂ

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Spania819-520 
2. Suedia818-915 
3. România817-814
4. Norvegia813-10 11
5. Insulele Feroe84-233
6. Malta82-183

 

CITEȘTE ȘI:

Lars Lagerback și-a continuat protestul împotriva prezenței copiilor pe Arena Națională » Burleanu s-a enervat: „Ne insultă copiii!” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
10204503677230697
Dinu Androniuc  •  16 Octombrie 2019, 20:20

foarte bine...sa nicinu veniti....ce *** de oameni ,ei si cu prietenii lor ,alti *** din norvegia,aia care consica copiii de la parinti si'i vand altora ca ei nusant capabili sa faca copii....***...Pai la voi in Suedia,fraierilor aveti rasism...chiar la voi acasa...Pai de ce nu plecati de la voi din tara ? huh? Voi de la un meci de fotbal vreti sa iesiti de pe teren ? Asa *** santeti ? *** si voi si aia din Norvegia care au depus plangere la UEFA ca copiii prezenti la meciau fost prea multi...si ca i-au insultat.... Adevarul ca doar asa poti afla ca SUedia si Norvegia au doar oameni *** ....***....si la judecata...! Nici macar nu santeti capabili sa aveti 11 jucatori in nationala voastra nascuti in Suedia...asa *** si ipotenti santeti....! *** ***..cum nu va convine ceva...hai sa reclamam ca asa avem sanse si noi la ceva pe lumea asta....!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cfrinho
cfrinho  •  16 Octombrie 2019, 17:06

Suedia e cea mai PC tara din Europa, stiu politicienii lor de ce, trebuie sa inchida gura multora pentru ceea ce fac cu tara, deci astfel de declaratii sunt pentru ei la ordinea zilei, dar din obligatie. :))

ovidiu.blatistu
ovidiu.blatistu  •  16 Octombrie 2019, 16:54
Postat de steaua.inseamna.csa pe 16 Octombrie 2019, 15:49

Și ăștia sunt alta rasa!? Ăștia sunt chiar atât de prosti încât nu înțeleg ca rasismul e una și șovinismul alta!? Chiar și Florinel Coman a înțeles ca dacă s-ar plânge de rasism ar însemna ca se autoincriminează ... Deci ce rasa sunt bai UEFA ungurii și suedezii de putem noi fi rasiști in relația cu ei!? :-))))

Deși nu sunt UEFA ...maghiarii sunt un popor provenit din stepele asiatice

Vezi toate comentariile (31)
Comentează