FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

Golgeterul all time al naționalei Islandei, mesaj public după acuzațiile de agresiune sexuală: „Au solicitat scuze publice și despăgubiri. Am acceptat”

Kolbeinn Sigthorsson
Kolbeinn Sigthorsson

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 19:30 / Actualizat miercuri, 01 septembrie 2021 19:57

Kolbeinn Sigthorsson, golgeterul all-time al selecționatei Islandei, a fost exclus de federația de la Reykjavik din grupul nordicilor pentru meciul cu România. Era acuzat că a fost printre jucătorii vinovați în trecut de hărțuire sexuală, viol sau violențe împotriva femeilor.

Jucătorul a confirmat că a agresat-o pe Gyða Arnarsdóttir și pe prietena acesteia, așa cum au susținut cele două femei că s-a întâmplat în 2017, și a declarat că regretă cele întâmplate.

„În ultimii ani nu am evoluat cum îmi doream. Am fost accidentat grav, iar cariera mea era în pericol. În acest timp, comportamentul meu nepotrivit a devenit problematic. Arnarsdóttir a ieșit în față și a spus varianta ei despre incidentul dintre noi. Arnarsdóttir și prietena ei au solicitat scuze publice și despăgubiri. Am acceptat și am plătit în plus 20.000 de euro către organizația non-guvernamentală Stigamot, pentru recunoașterea muncii lor în sprijinul victimelor abuzurilor sexuale. Aici s-a încheiat incidentul. 

Federația de Fotbal din Islanda a fost informată de cum au evoluat lucrurile, dar recentele declarații și negații din presă au făcut-o pe Arnarsdóttir să se simtă ca și cum situația nu a mai avut o finalitate. Înțeleg asta. Regret comportamentul meu din acest timp și mă opun oricărei forme de violență. Voi lucra în continuare să-mi îmbunătățesc comportamentul”, a transmis Kolbeinn Sigthorsson.

Scandalul colosal care a lovit fotbalul islandez, echipa națională, federația, prinzând în vârtej întreaga societate nordică, până la președintele țării, continuă să aibă consecințe. Pentru că a ascuns premeditat mai multe cazuri de agresiuni sexuale, hărțuire, violență sau viol, în care erau implicați jucători ai selecționatei albastre, și s-a dovedit că mințea, președintele KSI a fost primul care a plătit.

Gudni Bergsson a negat și a plătit!

Duminică seară, după o ședință de urgență care a durat două zile, Gudni Bergsson (șeful Federația din februarie 2017), a fost forțat să-și dea demisia. El a fost primul care a mușamalizat toate „dosarele”!

  • A negat că ar fi știut de violul în grup de care erau acuzați doi internaționali în 2010, unul dintre ei fiind încă fotbalist activ. Chiar și după ce victima și-a spus povestea, readusă în actualitate de Hanna Björg Vilhjalmsdottir, liderul Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen a Asociației profesorilor din Islanda.
  • A negat inițial că ar fi fost informat de orice abuz comis de un jucător al naționalei. Thorhildur Gyda Arnarsdottir, agresată în septembrie 2017 într-un night-club din Reykjavik, i-a demonstrat că nu spusese adevărul. Fusese la curent cu tot ce se întâmplase.

26 de goluria înscris Kolbeinn Sigthorsson în tricoul albastru (64 de selecții), record, la egalitate cu Eidur Gudjohnsen

32 de selecțiiare Runar Mar Sigurjonsson la naționala Islandei, pentru care a marcat două goluri

La federație, toți oamenii importanți cunoșteau aceste cazuri. Și Bergsson, și membrii Consiliului de Administrație, și antrenorii. Sunt sigură că știau. Federația e un aparat corupt.

Și ziariștii aflaseră de multă vreme despre agresiunile sexuale ale unor fotbaliști cunoscuți. Ei ce au făcut? Au fost orbi și surzi! La asemenea lucruri trebuie să fie toleranță zero" Hanna Björg Vilhjalmsdottir, liderul Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen.

- Hanna Björg Vilhjalmsdottir, liderul Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

„Strălucitori!” » Laude în presa turcă pentru Moruțan și Cicâldău, după Kasimpasa - Galatasaray

Unicul Leo Messi! Gestul argentinianului face înconjurul Franței: cu cine s-a fotografiat după debutul la PSG

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează