FOTBAL  »  NATIONALA  »  COLUMBIA - ROMÂNIA

Soluție-surpriză pentru flancul stâng al defensivei: „Edi îl poate lua în considerare”

Alexandru Chipciu este propunerea lui Ovidiu Burcă pentru Edi Iordănescu
Alexandru Chipciu este propunerea lui Ovidiu Burcă pentru Edi Iordănescu

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2024 06:34 / Actualizat duminica, 24 martie 2024 09:03

Fostul antrenor al lui Dinamo, Ovidiu Burcă, a vorbit despre Alex Chipciu, jucătorul care ar putea fi potrivit pe ambele flancuri ale apărării naționalei.

Indisponibilitatea lui Nicușor Bancu, urmarea unei accidentări, i-a creat mai multe bătăi de cap lui Edi Iordănescu decât ar fi fost de așteptat. În amicalul cu Irlanda de Nord (1-1), de vineri, selecționerul l-a folosit în flancul stâng al defensivei pe Cristi Manea, însă acesta a dezamăgit.

Bine aţi venit în viitor! Fotoreportaj GSP în metropola din lume cu cei mai mulţi oameni: fără maşini, cu metrouri automatizate şi oraşe subterane + Cum se trăieşte un meci de baseball în Japonia
GSP SPECIAL
Bine aţi venit în viitor! Fotoreportaj GSP în metropola din lume cu cei mai mulţi oameni: fără maşini, cu metrouri automatizate şi oraşe subterane + Cum se trăieşte un meci de baseball în Japonia

Ovidiu Burcă, despre Alex Chipciu: „Are personalitate”

Fostul antrenor al lui Dinamo, Ovidiu Burcă, nu crede nici el că Manea ar putea fi o soluție pe termen lung, dar are o propunere-surpriză pentru Iordănescu: fundașul în vârstă de 34 de ani al lui U Cluj, Alexandru Chipciu!

„Ce am văzut la Chipciu... E un nume pe care selecţionerul îl poate lua în considerare, mai ales pe o poziţie pe care a jucat bine, pe poziţia de fundaş lateral.

Nu se sperie, are personalitate şi cred că Chipciu poate fi o soluţie pentru echipa naţională. Suferim şi în dreapta, şi în stânga. Manea, pe partea stângă, sub nicio formă nu mi se pare o variantă", a spus Ovidiu Burcă, la Orange Sport.

Soluția „Chipciu” a fost avansată, zilele trecute, și de Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB.

Chipciu, 47 de selecții, 6 goluri, a jucat ultima oară pentru naționala României în septembrie 2019, în preliminariile Euro 2020. Apărătorul lui U Cluj a fost atunci integralist la 1-0 cu Malta.

Soluția de viitor pentru flancul stâng al apărării, în opinia lui Ovidiu Burcă

Burcă, în prezent fără contract, susține că și Robert Bădescu, apărătorul în vârstă de 18 ani al Rapidului, ar putea fi luat în calcul pe viitor. „Am rămas impresionat şi de Bădescu, de la Rapid, mi-a plăcut foarte mult ce am văzut. Am văzut trei meciuri cu el şi e de mare viitor.

E un nume care mi-a plăcut mult, are robusteţe fizică, eu l-aş fi încercat în cele două meciuri (n.r. - cu Irlanda de Nord şi Columbia). Defensiv are tot ce trebuie, ştie să se apere bine şi îl văd ca pe o soluţie pentru echipa naţională.

Cum spunea domnul Ienei, că fundaşii laterali trebuie să ştie întâi să se apere, Bădescu ştie s-o facă, iar dacă va căpăta anvergură... E o surpriză pentru mine să văd un tânăr să joace în acele meciuri, mai ales cu FCSB", a punctat ex-dinamovistul.

VIDEO. ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1 » Iordănescu, după meci: „Ne doream să câștigăm, chiar dacă am ajuns la 12 meciuri fără înfrângere”

Citește și:

„M-am așteptat la altceva” » Nelu Varga, declarații tari la două luni după angajarea lui Mutu: „Discutăm, reanalizăm”

Ianis Hagi le-a dezvăluit fanilor de pe Arena Națională viitoarea echipă: „Ne vedem”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
roman_adrian
roman_adrian  •  24 Martie 2024, 09:30

Vatajelu e o soluție de 10 ori mai bună decât Chipciu

calinescu_
calinescu_  •  24 Martie 2024, 09:15

Burca saracul iar antreneaza pe PLAY STATION ....!!!! Ce naiba nu se ascunde ....!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează