FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV / VIDEO „Luminița de la capătul tunelului e foarte departe!” » Sorin Ghionea a enumerat motivele pentru care fotbalul românesc este într-un picaj continuu

Sorin Ghionea
Sorin Ghionea

Articol de , , - Publicat vineri, 30 decembrie 2022 11:21 / Actualizat vineri, 30 decembrie 2022 13:34

Sorin Ghionea știe de ce fotbalul românesc este într-un picaj continuu de ani de zile: lipsa infrastructurii, a personalului calificat, dar și faptul că jucătorii din ziua de azi nu sunt antrenați și puși în valoare, iar mulți nu mai au disponibilitate la efort ca pe vremea lui.

Sorin Ghionea era unul dintre fundașii centrali de „stâncă" din campionatul românesc. Înalt și extrem de puternic, Sorin nu s-a schimbat absolut deloc, chiar dacă s-a retras din fotbalul profesionist în urmă cu 9 ani. Arată impecabil și la 43 de ani, se menține în formă și joacă fotbal în fiecare săptămână cu foștii săi colegi de la Steaua, cu care a câștigat de două ori titlul în Liga 1.

VIDEO. Sorin Ghionea: „Luminița de la capătul tunelului e foarte departe!”

„Fotbalul ne place, asta am făcut toată viața, acum încercăm să ne menținem. Să ne distrăm și să ne simțim bine. Jucăm de atâția ani împreună pentru că am rămas o familie și după ce am terminat-o cu fotbalul profesionist. Sunt convins că nu întâmplător au fost acele rezultate notabile pentru fotbalul românesc. Aveam forță, talent și valoare!”, spune Sorin.

Marele Pelé a numit un român drept cel mai tare adversar de la CM 1970: „Intram kamikaze la fiecare duel! M-a scuipat pe teren”
A murit Pelé
Marele Pelé a numit un român drept cel mai tare adversar de la CM 1970: „Intram kamikaze la fiecare duel! M-a scuipat pe teren”

Sorin Ghionea: „Trebuie să investim în infrastructură”

Analizând fotbalul de astăzi, Ghionea știe unde greșim și de ce nu mai ies la iveală fotbaliști buni: „Eu cred că îi avem, dar trebuie ordonați, antrenați și puși în valoare. Am convingerea că fotbalul românesc poate progresa, dar doar cu pași corect făcuți. Fiecare jucător pe postul lui trebuie să se antreneze specific. 

Totul vine și de la valoare! Jucătorul care e mai bun într-un duel unu la unu face mereu diferența. Ai nevoie de muncă individuală, după intervine și valoarea, dar fără disponibilitate la efort nu se poate face absolut nimic”.

Ce trebuie să facem pentru a ajunge din nou sus? Ghionea nu stă mult pe gânduri și oferă instant un răspuns care vizează clasa politică. „Trebuie să investim în infrastructură, în personal calificat, în antrenori licențiați, școliți și educați!

 După asta, sportul trebuie să devină o disciplină de bază în educația tuturor! Fără sport nu putem face nimic. Sportul te disciplinează, te educă și te construiește ca om sănătos. Sport, nu neapărat fotbal”.

Sorin Ghionea: „Trebuie să fim optimiști, dar realiști”

Cu doar 13 prezențe la echipa națională, fostul fundaș e dezamăgit de rezultate și de calificările ratate pe bandă rulantă în ultima vreme: „Sigur, trebuie să fim optimiști, dar nici nu putem renunța complet la realism. Uitați-vă și la grupa asta de calificare, nu o să fie deloc ușor! Fără muncă și rezultate vom rămâne doar cu vorba. 

Nu ne place deloc unde suntem acum cu echipa națională sau cu echipele de club. Nu mai suntem prezenți în cupele europene, iar când ajungem suntem doar prin Conference League. Nu mai vorbim de Champions League. Din păcate pentru fotbalul românesc, luminița de la capătul tunelului e foarte departe!”. 

Faptul că unii jucători au ajuns să refuze echipa naționala la 20 de ani e un semn mare de întrebare. Trebuie să și-l pună cei care conduc fotbalul românesc, chiar și antrenorii echipelor naționale. Naționala României nu se refuză! Pentru noi, era o mândrie și o satisfacție extraordinară să ajungem acolo.

- Sorin Ghionea, fost fundaș

Citește și:

Strigătul fotbalistului care i-a lăsat cu gura căscată pe granzi: „A fost un șoc! Degeaba muncesc în fiecare zi, degeaba alerg până mi se face rău!”

Primul mare transfer al iernii! CFR Cluj ar fi bătut palma pentru o mutare surpriză

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează