FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPANIA - ROMÂNIA

SPANIA - ROMÂNIA // Cosmin Contra, mai bun decât codașii » Selecționerul are victorii doar cu cele mai slabe echipe din preliminarii!

Articol de - Publicat luni, 18 noiembrie 2019 09:18

În mandatul său la naționala României, Cosmin Contra (43 de ani) a învins în cele 17 partide oficiale doar formații care se află pe ultimele poziții în grupele lor din actualele preliminarii!

  • Tragerea la sorți pentru play-off-ul Ligii Națiunilor va avea loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 13:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV
  • Spania - România, ultimul meci din preliminariile EURO 2020 se joacă luni, de la 21:45. Partida e liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Pro TV

De la numirea sa la cârma echipei naționale, Contra a avut 23 de partide, 17 oficiale și 6 amicale. Iar bilanțul pare unul foarte bun. La general are 13 victorii, 6 remize și doar 4 înfrângeri.

Și la capitolul partidelor oficiale stă aparent bine: 8 succese, 6 egaluri și numai 3 eșecuri. Și totuși, nici în Liga Națiunilor și nici în preliminariile pentru Euro 2020, România nu a reușit să-și asigure direct nici prezența în play-off, respectiv nici calificarea la turnirul continental, unde ne numărăm printre țările gazdă. 

Am prins ultimul loc din semifinalele Ligii Națiunilor, dar mai degrabă grație ajutorului primit de la Cehia și Austria, care au evitat ca surprizele Kosovo și Macedonia de Nord să ocupe un loc la Euro, din preliminariile clasice.

O situație ciudată, dar explicabilă. Am învins în partidele oficiale ale celor două competiții echipele mici și foarte mici. Adică pe Muntenegru (penultima în grupa A, cu 3 puncte), Lituania (ultima în grupa B, cu doar 1 punct), Feroe și Malta (cele două echipe codașe din grupa noastră preliminară, cu câte 3 puncte) și Kazahstan (penultima în grupa I, cu 10 puncte).

Pe ultima am întâlnit-o pe finalul calificărilor la CM 2018 (3-1 la Ploiești), deja compromise sub conducerea lui Daum. Tot atunci am mai scos un 1-1 la Copenhaga, cu Danemarca.

În rest, în ultimele două competiții europene, nu am reușit să batem nicio reprezentativă importantă. Avem două remize cu Serbia în Liga Națiunilor, două înfrângeri cu Suedia, două remize cu Norvegia și un eșec în fața Spaniei.

Decent în amicale

În partidele amicale, Contra a învins formații cu nume, Chile, Suedia (cu o echipă de rezerve, cu numai 4 titulari din rândul componenților actualului lot) și Turcia (venită cu o formație de debutanți).

Singura excepție ar fi Finlanda (2-0 la Ploiești), acum calificată în premieră la un turneu final. Nordicii chiar au venit atunci cu echipa de bază, 10 dintre titularii de atunci regăsindu-se în actualul lot care și-a asigurat deja prezența la Euro 2020. 
 

8 victoriiîn meciurile oficiale are Contra: câte una cu Muntenegru și Kazahstan, câte două cu Lituania, Malta și Feroe

5 remizea reușit România în mandatul lui Contra cu adversari mai redutabili: una cu Danemarca, două cu Serbia și două cu Norvegia

VEZI ȘI:

SPANIA - ROMÂNIA // VIDEO Corespondență GSP din Madrid » Contra schimbă sistemul și jumătate de echipă: 5 nume noi, printre care Ianis și Răzvan Marin

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
maccsero
maccsero  •  18 Noiembrie 2019, 11:41

Daum nu scotea nici măcar alea două egaluri cu Norvegia.

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  18 Noiembrie 2019, 11:25

bai sa nu uitam ce s-a intamplat in era Daum. aia a fost dauna totala. Gurita a adus un suflu nou, e adevarat ca ultimul meci a fost o rusine, dar in rest a fost OK, adica asa si asa. Pe cand cu Daum a fost dauna toatala fiecare meci. daca tragi linia, Gurita nu a fost dezastru, a fost OK, adica asa si asa. eu cred ca si-a atins limitele, a dat tot ce a putut dar sa fim cinstiti si sa spunem ca a scos nationala dintr-un *** in care intrase cu Daum cu tot. deci, Gurita o adus-o pana aici, sa vedem ce-o sa faca urmatourl antrenor... care-o fi ala...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1177177172317584
Christian Ciuca  •  18 Noiembrie 2019, 10:44

da... fix zero-barat, timp pierdut.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează