FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPANIA - ROMÂNIA

SPANIA - ROMÂNIA // VIDEO Corespondență GSP din Madrid » Contra schimbă sistemul și jumătate de echipă: 5 nume noi, printre care Ianis și Răzvan Marin

Articol de - Publicat luni, 18 noiembrie 2019 09:00

SPANIA - ROMÂNIA. Selecționerul Cosmin Contra plănuiește să schimbe masiv echipa la Madrid, unde va reveni la modulul cu un singur atacant. Ar urma să apară printre titulari 5 nume noi: Benzar, Burcă, Toșca, Hagi jr. și Răzvan Marin.

  • Tragerea la sorți pentru play-off-ul Ligii Națiunilor va avea loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 13:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV
  • Spania - România, ultimul meci din preliminariile EURO 2020 se joacă luni, de la 21:45. Partida e liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Pro TV

Contra are azi ultima reprezentație pe banca naționalei, iar jocul de la Madrid, pe care și l-ar fi dorit cu altă încărcătură, îl aduce în postura de a gândi o echipă pentru un amical. Dar unul în care va trebui să nu ne facem de rușine în fața liderului, iar cei peste 10.000 de români care vor asista la partidă să nu regrete seara petrecută pe Wanda Metropolitano. 

Va apela probabil la cinci mutări față de înfrângerea cu Suedia, va reveni la modulul clasic 4-2-3-1, iar oamenii cărora le va da credit la Madrid vor fi Benzar, Burcă, Toșca, Hagi jr. și Răzvan Marin. Cam aceasta ar fi formula profilată, din care dispar câțiva jucători care au dezamăgit cu nordicii, între care surprinzătorul Mogoș, care are pe conștiință primul gol de la București, cel înscris de Berg.  

„Critica se duce spre jignire la noi”

La conferința de presă de aseară, Stanciu a încercat să nu minimalizeze jocul cu ibericii: „Meciul contează foarte mult pentru noi. E important să încheiem anul bine, cu un rezultat pozitiv. Trebuie să facem ceva să ne îmbunătățim imaginea pe care le-am lăsat-o românilor după meciul cu Suedia. Din păcate, suedezii au fost peste noi din toate punctele de vedere și n-are rost să ne mai plângem.

Chiar dacă toată lumea spune că avem mai multă calitate decât ei, nu avem nicio șansă cu nordicii dacă nu alergăm la fel de mult. Ne-am câștigat locul din Liga Națiunilor, că nu ni l-a dat nimeni, și vom încerca să ne calificăm de acolo la Euro. Eu sper ca domnul Contra să rămână", a declarat fotbalistul de 26 de ani. 

Și e convins că prezența zecilor de mii de fani români la stadion le va aduce impulsul necesar să reziste în fața Spaniei: „Înseamnă că acești oameni mai cred în noi. Dacă nu-i interesa soarta echipei, probabil n-ar mai fi cumpărat atâtea bilete".  

I-a răspuns în final lui Ionel Ganea, care spusese despre el că vine la lot „doar să îmbrace tricoul, mi se pare o rușine": „Nu aș vrea să intru în polemică, îl respect pe domnul Ganea. Sunt de acord cu critica, dar să fie justificată. Dar la noi critica se duce și spre jignire de multe ori. 

Singura chestie care m-a deranjat e afirmația că aș veni doar așa, ca să îmbrac tricoul echipei naționale. Cred că am avut cei mai mulți kilometri alergați, iubesc această echipă și am încercat să dau totul, indiferent de postul pe care am fost folosit". 

Ploaie și vreme urâtă 

„Tricolorii" au efectuat antrenamentul oficial de aseară sub o perdea de ploaie, care i-a deranjat vizibil. De altfel, toată ziua de ieri a fost mohorâtă, temperatura nu a depășit 10 grade Celsius, iar aceeași situație se anunță și la ora partidei: ploaie, vânt și frig pentru ultima reprezentație a „tricolorilor" în campania pentru Euro 2020.

Echipele probabile:  

Spania: Kepa - Jesus Navas, Albiol, Ramos, Bernat - Ruiz, Busquets, Saul - Oyarzabal, Morata, Alcacer 
Rezerve: De Gea, P. Lopez, Carvajal, I. Martinez, P. Torres, Thiago, Sarabia, Dani Olmo, Rodri, Gaya, G. Moreno, Cazorla 
Antrenor: Robert Moreno (42 de ani) 

România: Tătărușanu - R. Benzar, Nedelcearu, Burcă, Toșca - R. Marin, T. Băluță - I. Hagi, N. Stanciu, Mitriță - G. Pușcaș 
Rezerve: S. Lung, Fl. Niță, Ad. Rus, Fl. Coman, Bancu, Keșeru, Mogoș, C. Deac, Alibec, I. Cristea, Cicâldău, Budescu 
Antrenor: Cosmin Contra (43 de ani)

Match preview Spania - România

Vezi și:

SPANIA - ROMÂNIA // VIDEO Corespondență GSP din Madrid » Gică Craioveanu îi face inventarul prietenului Contra: „Mă așteptam la mai mult de la Cosmin!”. Are două variante pentru a-l înlocui

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (66)
zagna
zagna  •  18 Noiembrie 2019, 19:12
Postat de Clau Alex Berdei pe 18 Noiembrie 2019, 17:27

Tătărușanu-rezerva la Lyon,Benzar-rezerva la Lecce,R.Marin-rezerva la Ajax,T.Baluta-rezerva la Brighton,Hagi-rezerva la Genk.Mai este ceva de spus?O fi si Contra vinovat,DAR problema este nivelul slab al jucatorilor.Hai Romania!

Dqr Cicaldau in locul lui Baluta, Cretu fundas dreapta, Budescu in locul lui Deac, Alibec in locul lui Puscas, Pantiru in locul bulevardului Bancu, Burca in locul lui Rus, Taru pe locul lui ?

supereduardo10
supereduardo10  •  18 Noiembrie 2019, 19:02

Pt *** cuSuedia nu ca merit a dat afara meria jucat in picioare. Sa l ti pe Budescupe bara sau pe Mitrita inseam a ca esti *** sau ai interest. Ce dracisa maifacicu Stanciu si Martin?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

klauz
klauz  •  18 Noiembrie 2019, 17:45
Postat de Clau Alex Berdei pe 18 Noiembrie 2019, 17:27

Tătărușanu-rezerva la Lyon,Benzar-rezerva la Lecce,R.Marin-rezerva la Ajax,T.Baluta-rezerva la Brighton,Hagi-rezerva la Genk.Mai este ceva de spus?O fi si Contra vinovat,DAR problema este nivelul slab al jucatorilor.Hai Romania!

Baluta nici macar nu prinde banca d erezerve la Brighton... E la dispozitia lor intr-adevar, dar nu-l pun nici macar pe banca. Ianix mai prinde banca la Genk cateva zile, dupa aia ramane in lotul largit... La fel si Rrazvan.

Vezi toate comentariile (66)
Comentează