FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPANIA U21 - ROMÂNIA U21 1-0

SPANIA U21 - ROMÂNIA U21 1-0 // VIDEO + FOTO » Să vină Ianis înapoi! Fără titularii plecați la echipa mare, „tricolorii mici” au fost dominați de „Furia Roja”

FOTO: Raed Krishan +17   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 21 martie 2019 21:39

România U21 a cedat în fața Spaniei U21, scor 0-1, iar Mirel Rădoi pare obligat să negocieze pentru fotbaliștii lăsați la prima reprezentativă.

  • Vlad Nedelea, reporterul Gazetei Sporturilor, și fotoreporterul Raed Krishan sunt în Spania de unde oferă cele mai tari informații din cantonamentul „tricolorilor”

Fără curaj în prima parte

„Tricolorii” au început temător partida, fiind forțați să se apere jos, în treimea proprie. Borja Mayoral, vârful împrumutat de Real Madrid la Levante, a fost cel mai periculos adversar în prima repriză. Tentativele sale au fost blocate de Adrian Rus, în minutul 18, de pe linia porții, respectiv de portarul Ionuț Radu, care a ghicit tentativa de „scăriță” din minutul 22.

Șarjele ofensive ale trupei lui Mirel Rădoi au fost rare. Toate s-au oprit la 30 de metri de poarta bascului Unai Simon. Ultimele 10 minute ale reprizei au fost un asalt total. „Tricolorii” nu au reușit să mai țină de minge, fiind sufocați de pressing-ul exercitat echipa cotată la 188 de milioane de euro a gazdelor. Evidențiații României au fost cei doi fundași de la Sepsi, Florin Ștefan și Adrian Rus, plus portarul Ionuț Radu.

Doar golul ne-a trezit

Repriza secundă a fost mai antrenantă, cu „tricolorii” obligați să iasă la joc după golul primit în minutul 67. Mikel Merino, mijlocașul de 22 de ani de la Real Sociedad, a deschis scorul după o acțiune prelungită de atac. Mingea a lovit bara transversală după o fază fixă, apoi a ricoșat norocos pentru iberici.

Rădoi a mutat liniile și a fost la un pas de egalare în minutul 82. Denis Drăguș și Adrian Rus s-au încurcat reciproc în tentativa de a relua cu capul de la 5 metri de poartă.

Vin întăririle?

Naționala de tineret pare să fie dependentă de oamenii convocați de Cosmin Contra. Ianis Hagi, George Pușcaș, Andrei Ivan, Tudor Băluță, Răzvan Marin sau Dennis Man sunt jucători vitali pentru destinul României U21 la Europeanul din Italia și San Marino.

 Spania U21 - România U21 1-0
A marcat: M. Merino '67

Meciul integral

S-a terminat partida!

min. 82: Denis Drăguș și Adrian Rus se incomodează și nu trimit cu suficientă tărie de la 5 metri de poartă! Centrarea din flancul drept fusese impecabilă. Spaniolii lovesc bara pe contraatac. 
min. 78:
Lorand Fulop centrează periculos în „gura” porții. Niciun coechipier nu reușește să devieze mingea.
min. 74:
Nedelcu și Dragomir ies de pe teren. Sunt înlocuiți de Casap și Lorand Fulop.
min. 67, 1-0: GOL Spania!
Mikel Merino reia din apropiere după ce mingea lovise în prealabil bara transversală a porții lui Ionuț Radu. 
min. 65:
 Florin Ștefan vede cartonașul galben.
min. 62:
Darius Olaru și Dejan Sorescu intră în locul lui Valentin Gheorghe și Radu Boboc. 
min. 61:
Valentin Gheorghe ratează cea mai mare șansă a României. Fotbalistul Astrei trimite puțin pe lângă bara din stânga. 
min. 56:
Valentin Gheorghe vede cartonașul galben.
min. 54:
Carlos Soler pătrunde în flancul stâng al apărării „tricolorilor”. Adrian Rus respinge mingea în corner. Același jucător șutează peste poartă la acțiunea imediat următoare. 

A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză: Spania U21 - România U21 0:0

min. 40: Ionuț Radu are încă o intervenție sigură la șutul trimis de Soler din unghi. 
min. 39:
Spania obține a 5-a lovitură de colț a meciului. România încă nu a punctat la acest capitol. 
min. 37:
Pedro Fornals șutează din prima, de la marginea careului de 16 metri, dar balonul trece mult pe lângă poartă. 
min. 28:
Mikel Merino vede primul cartonaș galben pentru o intrare întârziată asupra lui Florin Ștefan.
min. 22: Ionuț Radu ghicește intenția lui Borja Moyoral de a finaliza cu un lob. Adrian Rus scoate apoi mingea de pe linia porții. 
min. 18: Adrian Rus are o intervenție salutară în fața lui Mayoral, din postură de ultim apărător. 
min. 14: Mikel Merino trage pe lângă poartă din preajma punctului de la 11 metri. Ionuț Radu scapă cu fața curată la prima acțiune periculoasă a ibericilor.

A început partida! 

Echipele de start

România U21: I. Radu. – R. Boboc, Pașcanu, A. Rus, F. Ștefan – Nedelcu, Ciobanu – V. Gheorghe, V. Dragomir, Fl. Coman – D. Drăguș.
Rezerve: Căbuz, A. Vlad – R. Grigore, V. Ghiță, Casap, Drăghici, Moruțan, Tudorie, Sîntean, Olaru, Butean, Fulop, Sorescu
Selecționer: Mirel Rădoi 

Spania U21: Unai Simon - Pedro Porro, Vallejo, Mere, S. Reguillon - Zubeldia, Merino - Oyarzabal, Fornals, Soler - Mayoral
Rezerve: Sivera, D. Martin – Palencia, A. Martin, Alena, De Miera, Pedraza, R. Mir, Olmo, M. Vallejo, M. Roca, P. Torres
Antrenor: Luis de la Fuente

UPDATE 19:00

Primul „11” al Spaniei valorează 188 de milioane de euro, mai mult decât întreg lotul naționalei mari a Suediei și decât toți jucătorii din Liga 1, care sunt evaluați la 175 de milioane de euro. Vezi AICI echipele de la care provin spaniolii și valoarea totală a lotului. 

UPDATE 18:30

Granada, orașul influențelor arabe, al muzicii latino și al romanticilor. Vezi detalii AICI.

 

UPDATE 18:00

Reporterul GSP.ro Vlad Nedelea a ajuns la stadionul care va gădui partida. Citește povestea arenei din Granada. 

 

UPDATE 10:55

La antrenamentul de aseară, jucătorii lui Mirel Rădoi au executat mai multe lovituri libere, dar s-a exersat și reacția portarilor. Printre jucătorii care execută loviturile libere se numără Nedelcu, Drăguș, Dragomir, Florinel Coman sau Pașcanu. În poartă a fost Andrei Vlad de la FCSB.

3 lucruri de știut despre SPANIA U21 - ROMÂNIA U21

  • Naționala lui Mirel Rădoi efectuează în perioada 16-26 martie un cantonament în Spania unde pregătește Campionatul European din 16-30 iunie 2019. În grupa României de la EURO 2019 se regăsesc Anglia, Franța și Croația.
  • Interesul românilor din Spania e foarte mare pentru acest meci. Se preconizează că „tricolorii” mici vor fi susținuți de 2000 de fani la meciul din această seară.
  • Echipa e cantonată de ieri la Granada, la Abades Hotel, iar vineri dimineață revine la Benahavis.

„Întâlnim Spania, un adversar puternic, așa cum ne așteaptă și la turneul final. Încercăm să punem la punct cât mai multe, să ne pregătim pentru EURO. Sunt mai mulți jucători noi, am vrut să îi văd și pe ei. E șansa lor să arate acum că merită să fie aici.

Eu sunt mândru că la prima reprezentativă sunt acum nouă fotbaliști eligibili U21. Pentru cei noi poate că e și o presiune în plus, dar încercăm, alături de psihologul de la lot, să îi facem să treacă peste asta”, a spus Mirel Rădoi

România U21 va mai disputa o partidă amicală pe 25 martie cu Danemarca.

De 10 ori mai valoroși

Luis de la Fuente, selecționerul Spaniei U21, are la dispoziție un lot plin de valori. Ibericii vor alinia diseară o echipă formată din jucători veniți de la Real Madrid, Barcelona, Valencia, Real Sociedad sau Villarreal.

Carlos Alena (Barcelona), Jesus Vallejo, Sergio Reguilon (ambii de la Real Madrid), Carlos Soler (Valencia) sunt doar câțiva dintre fotbaliștii Spaniei ce formează un lot de aproape 300 de milioane de euro.

Lotul nostru e cotat la puțin peste 30 de milioane, dintre care 12 sunt doar în dreptul lui Andrei Radu. Vedeta Spaniei este Mikel Oyarzabal (Sociedad), cotat la 40 de milioane de euro. 

LOTUL ROMÂNIEI U21

Portari: Andrei Ionuț Radu (Genoa FC/Italia), Cătălin Căbuz (FC Hermannstandt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Mihai Butean (AFC Astra), Deian Sorescu (FC Dinamo), Alexandru Pașcanu (Leicester/Anglia), Ricardo Grigore (FC Dinamo), Adrian Rus (Sepsi Sf. Gheorghe), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Vlad Dragomir (Perugia/Italia), Dragoș Nedelcu (FCSB), Lorand Fulop (FC Botoșani), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Florinel Coman (FCSB), Carlo Casap (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Valentin Gheorghe (AFC Astra), Stephan Drăghici (U Craiova 1948 CS)

Atacanți: Denis Drăguș (FC Viitorul), Andrei Sîntean (Sepsi OSK), Alexandru Tudorie (FC Voluntari)

Citește și:

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA // Suntem peste tot acasă: cele mai noi informații de la naționala U21 » Cine s-a antrenat separat + de ce s-a mutat meciul

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (89)
n.aicum
n.aicum  •  22 Martie 2019, 12:22

Ce sa faca *** aia de fotbalist ,"Ianis" ?? Daca nu era atat umflat de presa si de tasu , nici la liga a 2-a nu juca meci de meci

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

aius
aius  •  22 Martie 2019, 10:53

Cu o floare nu se face primavara!

1682371101802313
Sorin Florinel  •  22 Martie 2019, 10:13

"Sa vina Ianis",,,hai da.ma dracu,asta e problema sa vina Ianis!!,,,adevarul e ca ca Iania e si vreun fotbalist de top prin europa,si nu poate ajunge ca nu.l lasa clubul gigant unde joaca!:)))...pai Ianis e la nationala mare alta prostie cat China,sa vina dracu la astia mici,macar aici isi justifica convocarea cu varsta!...auzi "sa vina Ianis":))

Vezi toate comentariile (89)
Comentează