FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO

Kosovarii, după decizia luată de ultrașii români: „Atitudine ridicolă a unor huligani!” + „Marți vom fi provocați”

Ultrașii radicali din „Honor et Patria”, unul dintre grupurile naționaliste care-și fac apariția la meciurile naționalei, au anunțat că boicotează partida de marți cu Kosovo, din preliminariile Euro 2024
Ultrașii radicali din „Honor et Patria”, unul dintre grupurile naționaliste care-și fac apariția la meciurile naționalei, au anunțat că boicotează partida de marți cu Kosovo, din preliminariile Euro 2024

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 21:04 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 21:25

Ultrașii din „Honor et Patria”, una dintre grupările naționaliste care-și fac apariția la meciurile naționalei, au anunțat că boicotează partida de marți cu Kosovo, din preliminariile Euro 2024. „Atitudine ridicolă a huliganilor români”, titrează presa din Kosovo.

  • România continuă parcursul din preliminariile Euro 2024. Jucăm marți, 12 septembrie, de la 21:45, cu Kosovo (Antena 1)
  • La jumătatea preliminariilor, România e pe loc calificabil, doi, cu un punct deasupra Israelului și la două lungimi distanță de liderul Elveția

Gruparea al cărei membru co-fondator este parlamentarul George Simion nu va fi pe Arena Națională la duelul împotriva kosovarilor. Decizia are un substrat politic, fanii din H&P numărându-se printre cei care nu recunosc existența statului Kosovo.

Victoria cu Kosovo e crucială! Mesajul transmis de Edi Iordănescu apropiaților
România - Kosovo
Victoria cu Kosovo e crucială! Mesajul transmis de Edi Iordănescu apropiaților

Presa din Kosovo: „Atitudine ridicolă a huliganilor români”

Jurnaliștii din Kosovo n-au trecut cu vederea decizia luată de „Honor et Patria”, analizând în termeni duri boicotul ultrașilor români.

„Atitudine ridicolă a huliganilor români. Boicotează meciul despre care spun că nu trebuie jucat”, scriu kosovoarii de la koha.net.

„Un grup de huligani, cunoscut sub numele de Honor et Patria, nu va fi pe Arena Națională. Acest grup are o atitudine aproape ridicolă. A decis să boicoteze meciul cu Kosovo, deoarece afirmă că acesta nici măcar nu trebuie jucat”, apare la interiorul articolului. 

Jurnaliștii kosovari susțin apoi că „cel mai probabil, pe Arena Națională vor fi scandări anti-Kosovo. Grupările de fani din România, îndeosebi cele de huligani, au o poziție împotriva statului Kosovo și aproape sigur vor exprima acest lucru la meciul de marți”. 

Sursa citată amintește și de ce s-a întâmplat în meciul tur dintre Kosovo și România (1-1), de la Priştina: „Zeci de huligani din grupul «Uniti sub tricolor» au strigat atunci «Serbia, Serbia» și «Kosovo este Serbia». Membrii «Uniti sub tricolor» vor fi pe stadion și acum, iar provocările nu vor lipsi”.

„Acest meci «internațional» nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată”

„Respectând decizia luată la începutul campaniei de calificare, de a boicota cele două meciuri cu așa zisa «națională» kosovară, marți nu vom fi prezenți pe stadion. 

Dorim însă să facem un apel la spectatorii care vor intra totuși pe stadion: susțineți grupurile ce vor fi prezente în peluză, în afirmarea adevărului, chiar dacă acesta nu convine mafiei UEFA: pentru Romania, Kosovo este parte integrantă a Serbiei, iar acest meci «internațional» nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată”, a transmis „Honor et Patria”. 

E de notorietate faptul că România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în februarie 2008. Astfel, autorităţile din România nu întreţin contacte oficiale cu instituţiile din provincia cu capitala la Priștina.

Suporterii din „Honor et Patria” au fost pe stadion la România - Israel

La meciul România - Israel 1-1, ultrașii din „Honor et Patria” au afișat la peluză un imens steag al României, însoțit de mesajul: „Țara mea de glorii, țara mea de dor”. Versurile fac parte din poezia „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”, de Mihai Eminescu.

Kosovarii, după decizia luată de ultrașii români: „Atitudine ridicolă a unor huligani!” + „Marți vom fi provocați”
Scenografia de la România - Israel / foto: Cristi Preda

Ultrașii români au fost evacuați în tur

„Uniți sub Tricolor”, o altă facțiune care a provocat numeroase scandaluri la meciurile primei reprezentative, și-a făcut apariția la meciul tur cu Kosovo, iar incidentele n-au lipsit. Nu doar că membrii grupării au introdus în arenă materiale pirotehnice, dar au apelat și la o scandare interzisă de forurile internaționale: „Kosovo e Serbia”.

VIDEO. Edi Iordănescu, pus în gardă de Kosovo: „Ne așteaptă un duel mai greu decât cel cu Israel”

Citește și alte știri despre naționala României: 

Antrenorul din Superliga, discurs în antiteză cu cel al foștilor internaționali: „Trebuie să fim cu toții alături de echipa națională. Eu cred că Edi face o treabă foarte bună”

Ce s-a întâmplat duminică seara la antrenamentul „tricolorilor” » Decizia luată de Edi Iordănescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (51)
menelaos77
menelaos77  •  13 Septembrie 2023, 00:47
Postat de paiazze pe 11 Septembrie 2023, 23:28

Iugoslavia, nenicule. Iugoslavia. Ca asa ii zicea in romana. Vezi tu, cand te dai destept, un detaliu din asta te faulteaza fara sa vrei si iti desurubeaza *** Oricum teoria conspiratiei cu America si Germania e tare, dar tu uiti niste chestii. Intre natiile alea din Iugoslavia nu era vreo mare iubire. Da', na, nu da bine la postare, nu?

Americanii nu sunt ingeri, dar eu prefer americanii totusi. Decat mama Rusie care a facut victime peste tot. Sa nu iti amintesc de Moldova si de romanii deportati in Siberia. Daca Kosovo e un stat inventat atunci si Romania e un stat inventat care by the way trebuia sa se numeasca Dacia. Cand armata sarba intra in sate din Kosovo sa masacreze populatia atunci scuza-ma, dar Kosovo nu e Serbia asa cum nici Croatia, Slovenia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovica nu sunt Serbia. Serbia e Russia = criminali.

eugenrc
eugenrc  •  12 Septembrie 2023, 23:28
Postat de eugenrc pe 11 Septembrie 2023, 23:48

UN ARTICOL NUMAI BUN INAINTE DE MECIUL CU KOSOVO. FELICITARI! NUMAI DE ASA CEVA NU ERA NEVOIE INAINTE DE UN MECI CU POTENTIAL MARE DE OBTINERE A UNEI SUSPENDARI CA URMARE A UNOR "STRIGATURI" CU INSPIRATIE DIRECTA DIN ACEST ARTICOL. Bravo! Sunteti niste vizionari inascuti. Vorba vine. Glumeam!

Se pare ca pana la urma i-ati motivat odata in plus pe "huliganii patrioti" ce nu au altceva de facut decat sa saboteze echipele pe care zic ei ca le sustin.

istet10
istet10  •  12 Septembrie 2023, 22:40
Postat de boierasul pe 12 Septembrie 2023, 21:11

Jucătorii au fost țepuiti de către cineva care a devalizat clubul și a vrut să-l falimenteze. De ce trebuie să plătim țepele date de alții?? Ce am reușit noi suporterii Ddb în istoria romanilor a mai fost realizat doar o singură dată,unitate la construcția Ateneului Român. În rest am fost un popor dezbinat.

Cine va pune pe voi sa platiti? Sa plateasca patronii. Din acest motiv sunteti prosti.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează