FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

Suporterii trec la xenofobie, acuzații grave și amenințări, după convocarea lui Camora la națională: „Așteptăm să ne întâlnim cu voi, federație de mafioți și antrenori fără moralitate”

Suporterii români continuă să-și exprime nemulțumirile față de decizia lui Mirel Rădoi de a-l convoca pe Mario Camora la echipa națională.
Suporterii români continuă să-și exprime nemulțumirile față de decizia lui Mirel Rădoi de a-l convoca pe Mario Camora la echipa națională.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 septembrie 2020 22:23 / Actualizat miercuri, 30 septembrie 2020 22:32

Suporterii români continuă să-și exprime nemulțumirile față de decizia lui Mirel Rădoi de a-l convoca pe Mario Camora la echipa națională. 

Fanii din grupul „Uniți sub Tricolor”, cei care au derulat de-a lungul timpului mai multe campanii împotriva jucătorilor străini la echipa națională, au emis un comunicat dur, în care apelează inclusiv la amenințări la adresa oficialilor Federației, dar și la adresa lui Mirel Rădoi. Folosind un mesaj cu esență xenofobă, aceștia explică de ce nu-l vor pe Camora la prima reprezentativă:

De astăzi, prin selecția anunțată pentru următoarele meciuri, echipa națională de fotbal a României a devenit selecționată internațională, pervertindu-i-se identitatea iremediabil doar sub pretextul aducerii unui jucător care se presupune că ar putea aduce un aport mai bun pe postul său.

După cum afirmam recent într-o luare anticipată de poziție, echipa națională, prin doctrina ei, nu poate conține decât jucători români, deoarece aceasta îi este menirea și orice implant străin îi denaturează total scopul și o face să semene cu o echipă de club, deși conceptele sunt totalmente diferite. După cum îi spune și numele, o echipă națională trebuie compusă din jucători nativi ai țării pe care aceștia o reprezintă, altfel, dacă ar îngloba și jucători străini, s-ar putea numi fără echivoc "echipă internațională". În această discuție, temeiuri precum forma de moment a echipei naționale, valoarea jucătorului străin în cauză, eventualitatea necesității acestuia într-un meci sau altul, nu ar trebui nici măcar din oficiu să fie aduse în discuție, toate acestea constituind un atentat la integritatea, identitatea și simbolismul echipei naționale.

Astfel, nefiind vorba în vreun fel de criteriul valoric sau de iluzia unei așa-zise performanțe, ci doar de identitatea echipei și ceea ce aceasta trebuie să reprezinte, îi rugăm pe cei care n-au capacitatea să înțeleagă niște chestiuni atât de simple și neinterpretabile, să nu ne deranjeze cu părerile, deoarece nu interesează pe nimeni explicațiile unora care au atâta demnitate încât ar fi gata să-și înlocuiască până și copiii sau părinții cu care împart același sânge, schimbându-i fără resentimente dacă ar găsi alții străini mai buni, mai frumoși și care le-ar putea oferi poate mai multă satisfacție pe "postul lor" în familie.

Așteptăm mai mult ca niciodată să ne reîntâlnim cu voi, federație de mafioți și antrenor fără moralitate!
- Comunicat Uniți Sub Tricolor

Protestele au început la meciul cu Irlanda de Nord

Înaintea meciului cu Irlanda de Nord de pe 4 septembrie, fanii „tricolorilor” au mers în cantonamentul de la Mogoșoaia și au transmis un mesaj împotriva jucătorilor naturalizați în lotul naționalei României.

La Mogoșoaia, înaintea plecării echipei spre Arena Națională, aproximativ 50 de suporteri din grupul „Uniți sub Tricolor” au venit să protesteze împotriva jucătorilor naturalizați. Aceștia au afișat mai multe mesaje, laitmotivul fiind investițiile în copii și juniori.

Suporterii au afișat mesajul „E cam ora (n.r. joc de cuvinte cu numele lui Mario Camora) să investim în juniori / Nu în importuri surogat din alte țări”, apoi au scandat „Centre de copii și juniori, nu import de jucători” și „Vrem națională cu sânge românesc, sânge românesc, sânge românesc”.

Camora, legendă la CFR Cluj

Camora a debutat în Liga 1 în 2011, iar între timp a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria clubului. Are 4 titluri de campion cu CFR Cluj. Selecționerul Mirel Rădoi este un susținător al naturalizării fotbaliștilor. Mai mult, Camora se află pe lista favoriților săi: „Este de ani de zile la un nivel incredibil. E un jucător pe care eu am vrut să-l transfer la FCSB de la CFR şi nu am putut”.

Mai multe știri despre echipa națională:

Ultrașii români, REVOLTAȚI după convocarea lui Mario Camora: „Rădoi, îți urăm o carieră cât mai scurtă la națională!”

Mirel Rădoi a anunțat lotul României pentru barajul cu Islanda și dubla cu Norvegia și Austria » Mario Camora e pe listă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
10212238335379454
Motrescu Mihai  •  05 Octombrie 2020, 18:00

uniti sub tricolor...hmmm,doar romani la nationala(adica sange romanesc),Doamne ,nu-mi vine sa cred cat nimic incape in creierele unora dintre noi.Adica ce inseamna sange romanesc?adica Boloni n-a fost roman?Johanis nu-i roman?...ori,daca-s nascuti in romania e ok,inseamna ca baiatul lui Eric,nascut aici,poate juca pentru Romania,cand o fi posibil.Chiar,ce-ar fi sa-l dam afara din tara pe neamtul care a ajuns primarul Timisoarei,si el reprezinta Romania,nu-i asa,si nu-i nascut,asemeni lui Camora,in scumpa noastra tarisoara. Da' din Republica Moldova primim?...

whiteredarad
whiteredarad  •  04 Octombrie 2020, 17:23

"Ca romanul...nu-i nici unul Unde-s doi...e c-r-v...unul " Cultivarea unui xenofobism desantat, cind toata Europa merge pe alt drum, pare sa explice de ce in Romania lucrurile nu se pot imbunatati. Radoi a luat e masura buna, iar Politia are datoria de a-i identifica pe cei ce "fac galagie" pe tema asta, mai mult trebuie sa li se stie identitatea. Ca sa ne putem feri de acestia , pentru a putea sa ii aratam ...cu degetul. Numele pompoase de " patrioti" care si le revendica nu trebuie sa acopere aceasta manifestare de ura si intoleranta.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează