NATIONALA  ·  STEAUA

Surpriză! Lucescu e preocupat ca Steaua să meargă mai departe în EL: ”Naţionala o afectează pe Steaua!”

Mircea Lucescu a sărit ieri în apărarea Stelei. FOTO Cristi preda
Mircea Lucescu a sărit ieri în apărarea Stelei. FOTO Cristi preda

Articol de — Duminica, 29 Ianuarie 2012, 00:00

”Luce” crede că jucătorii roş-albaştrilor ar fi trebuit ocoliţi de convocări şi istoricul recent al accidentărilor îi dă dreptate


Mircea Lucescu a devenit un apărător al Stelei! Împotriva echipei naţionale. Antrenorul lui Şahtior crede că e util stagiul pe care îl face Piţurcă în Antalya, dar contestă decizia selecţionerului de a chema la lot şase fotbalişti ai roş-albaştrilor: "Steliştii ar fi trebuit lăsaţi la club, fiindcă ei au un program greu în perioada următoare, cel mai greu dintre formaţiile româneşti, şi meciurile cu Twente sînt importante".

Fotbaliştii pe care i-a ales Piţurcă au fost Tătăruşanu, Chiricheş, Chipciu, Gardoş, Bourceanu şi Tănase. Căpitanul Bourceanu a rămas în continuare printre tricolori, ceilalţi întorcîndu-se sub comanda lui Ilie Stan, deşi "Gladiatorul" a fost unicul care a acuzat probleme medicale după convocare. El s-a plîns de nişte dureri musculare şi oamenii din club l-au atenţionat să se menajeze ca să nu rişte vreo leziune. Dar a jucat 45 de minute contra Turkmenistanului (4-0) şi continuă să se pregătească la "naţională".

Steaua a pierdut totuşi un jucător accidentat în "tricolor": Ionuţ Năstăsie s-a ales cu o ruptură musculată la "tineretul" lui Săndoi, tot în Antalya, şi va lipsi în jur de două luni. Pe postul lui, de mijlocaş dreapta, Stan are o singură soluţie, pe Chipciu.

19 zile au mai rămas pînă la prima manşă a disputei dintre Steaua şi Twente. Turul e programat pe 16 februarie, la Bucureşti

Aşa a început coşmarul lui Matei
Steaua a avut de tras mai ales în 2011 din cauza accidentărilor pe care jucătorii ei le-au suferit la echipa naţională. Gabriel Matei, abia adus de la Pandurii pe 600.000 de euro, a făcut o leziune musculară la o acţiune a lotului naţional. Au urmat recidive ale acelei accidentări, o perioadă de pauză forţată, şi apoi ruptură de ligamente la genunchi, în partida Astra-Steaua (2-1). Matei n-a mai jucat nici un minut de cinci luni.

"Mingea i-a făcut fericiţi"
Ilie Stan crede că a scăpat de ce a fost mai greu. Adică echipa a trecut peste stagiul dificil din Poiana Braşov, unde au existat doar antrenamente fizice făcute pe zăpadă: "De cînd lucrăm cu mingea, moralul jucătorilor a crescut. În acest moment ne concentrăm pe meciurile cu Twente, abia apoi pe reluarea campionatului. Duelurile cu olandezii sînt importante pentru tot fotbalul românesc, nu doar pentru Steaua!".Nu doar medicii răbufnesc. Şeful ISU Sibiu protestează față de incorectitudinea raportărilor COVID. „Este incredibil ceea ce se întâmplă„

Libertatea

Comentarii (2)

calinescu_  •  29 Ianuarie 2012, 10:35

E DUS RAU CU PLUTA .....!!!!! EL CARE CREDEA CA VATMANUL L-A URMARIT ...!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

transilvano  •  29 Ianuarie 2012, 02:46

are dreptate Lucescu. Dacat sa simuleze la nationala ca joaca cu tot felul de echipe uitate de lume precum Turkmenistanul, mai bine s-ar pregati cu Steaua, ca poate castiga si s-o califica mai departe in EL - victorie care ar fi singura salvarea a fotbalului romanesc, caci altminteri in 2 ani vom ajunge sa avem reprezentante in cupele europene precum albania sau estonia (2 si si alea inca din primele tururi preliminare)

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga World

Digi 3
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1