FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA

Tamaş şi Torres

Articol de - Publicat miercuri, 02 iulie 2008 00:00

În timp ce generaţia lui Tamaş nu exista pe plan internaţional, “El Nino” a cîştigat titlurile europene cu selecţionatele de juniori U17 şi U19.

Spania ne-a mai dat o lecţie. A arătat Europei că atunci cînd se lucrează serios la nivel juvenil, rezultatele nu întîrzie să apară şi la seniori. Exemplul cel mai eloc­vent este eroul Fer­nan­do Torres (24 de ani), care pînă să cîştige titlul euro­pean cu “Furia roşie” a făcut furori şi la selecţiona­tele de juniori ale ţării sale.

“El Nino” ne-a fă­cut să în­­ţe­le­­gem mai bi­ne di­fe­ren­ţa dintre Spa­nia şi Ro­mânia. Torres pro­vine din aceeaşi generaţie de juniori cu Ta­maş (foto), Zicu, Ple­şan, I. Stan­cu, Surdu, A. Cristea, Roszel, Nai­din sau Alexandru Piţurcă, dar în timp ce atacan­tul lui Liverpool a cîştigat conse­cutiv două campionate euro­pe­ne, primul în 2001 cu repre­zen­tativa Under 17, iar al doilea în 2002 cu cea Under 19, speranţele Ro­mâniei se scăldau în medio­cri­tate.

Mai mult, la turneul final din 2001, Torres i-a bătut aproape de unul singur pe “tricolori” cu 3-0. In­te­resant este faptul că, la fel ca în finala lui Euro 2008 cu Ger­mania, Tor­res a în­scris me­reu golul vic­­to­riei. Şi de fie­care da­tă uni­cul, iar în 2002, chiar îm­potri­va nem­ţilor. De ase­menea, din acea genera­ţie de excep­ţie au mai ieşit Inies­ta şi Sergio Garcia.

3 jucători din selecţionata Spaniei de juniori ‘83-’84 au devenit campioni europeni de seniori în 2008: Torres, Iniesta şi Sergio Garcia.

1 fotbalist din reprezentativa de juniori ’83-’84 a făcut parte din lotul României de la Euro 2008: Gabriel Tamaş.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
 •  03 Iulie 2008, 09:31

traim in romania... ce mai vretzi altceva?

 •  03 Iulie 2008, 08:36

juniori la fel de talentati avem si noi,dar diferentele dintre scolilie noastre de juniori si cele occidentale sunt de la cer la pamant.Cand pe antrenorii de la juniori ii intereseaza sa ii promoveze doar pe pustii al caror parinti sunt plini de bani,normal ca ceilalti se vor lasa de fotbal.Iar un aspect foarte important este lipsa bazelor sportive ca de e mai bine sa faci un bloc de 20 de etaje si sa se imbogateasca toti de la ANS ajunsi aiurea in functii pe acel spatiu decat sa bata mingea uni

 •  02 Iulie 2008, 21:14

Deci unii au voie sa jigneasca iar altora li se trunchiaza mesajele; f frumos domn moderator; rushine de ziar, rushine de site. Pentru tin pETRE "toate cele bune". Sper sa intelegi ce vreau sa spun....

Vezi toate comentariile (19)
Comentează