FOTBAL  »  NATIONALA  »  REPUBLICA MOLDOVA - ROMÂNIA

„Tricolorii”, luați peste picior de fani după ultima postare a Federației: „Voi n-aveți nici față de tren, dar mergeți cu avionul”

„Tricolorii” au ajuns în Moldova / Sursă foto: frf.ro
„Tricolorii” au ajuns în Moldova / Sursă foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 noiembrie 2022 22:00 / Actualizat vineri, 18 noiembrie 2022 22:39

Duminică, în ziua în care Campionatul Mondial din Qatar pornește la drum, naționala României dispută un meci amical la Chișinău, în compania Republicii Moldova. Entuziasmul general de peste Prut, născut în ultimele zile în jurul partidei, a fost preluat și de către oamenii din tabăra „tricoloră”. 

Vineri seara, la 24 de ore după prestația submediocră a primei reprezentative din amicalul cu Slovenia, încheiat 1-2, pagina de Facebook a naționalei României a publicat o imagine cu sosirea băieților lui Edi Iordănescu la Chișinău, atașând postării și câteva dintre versurile trupei moldovenești de rock „Zdob și Zdub”, care erau adaptate în contextul amicalului de duminică.

Vine avionul, uite-l cum zboară
Dintr-o țară-n altă țară
Zboară și nu poate pricepe
Care țară? Unde-ncepe? 
Țară veche, țară nouă
Parcă-i una, parcă-s două 
Ba aparte, ba-mpreună 
Parcă-s două, parcă-i una

- Postarea FRF

„Tricolorii”, luați peste picior de fani după ultima postare a Federației: „Voi n-aveți nici față de tren, dar mergeți cu avionul”
Postarea Federației

Suporterii naționalei n-au gustat prea bine momentul de creație al oamenilor din departamentul de comunicare, taxând naționala prin câteva comentarii ironice:

Câteva dintre mai amuzante reacții ale fanilor naționalei:

  • „Voi n-aveți față nici de tren, dar mergeți cu avionul”
  • „Măcar avionul ala merge, naționala noastră nu prea”
  • „Superbe versuri! N-ar fi mai bine să treceți pe poezii și să lăsați fotbalul celor care se pricep?”
  • „Mă bucur pentru voi. Baftă în meciul cu Argentina. Dar ce faceți în Moldova?”
  • Hai, ca la poezie suntem super! La fotbal e mai nașpa”

Меrgе trеnul, раrсă zbоаră
Dіntr-о țаră în аltă țară
Меrgе, nu роаtе рrісере
Саrе țară, undе-nсере 
Țară vесhе, țară nоuă 
Раrса-і unа, раrса-ѕ dоuă
Ва араrtе, bа-mрrеună
Раrсă-ѕ dоuă, раrсă-і unа

- Versurile originale ale piesei interpretate de Zdob și Zdub & Frații Advahov

Edi Iordănescu: „Pentru mine e mai important ce se va întâmpla în Moldova”

Dacă ne uităm pe lotul nostru, comparativ cu cel al Sloveniei, noi am pus accent pe foarte mulți jucători tineri. Ne-am asumat selecția asta. Obiectivul era rezultatul pozitiv, pentru moral. Nu pentru mine. A fost un test. Pentru mine cel mai important este, sigur, ce se va întâmpla în Moldova, dar lupta mare începe în martie, în preliminariile Euro 2024. Echipa avea nevoie de încă un rezultat de moral, mai ales că am avut mulți jucători tineri în componență.

Mergem în Moldova să obținem un rezultat pozitiv și sunt sigur că îl vom obține. Trebuie să avem curaj și încredere. Cred că naționala, chiar cu multe schimbări față de septembrie, a arătat că există viitor.

- Edward Iordănescu, selecționer România

VIDEO Dorinel Munteanu trage concluzii amare după România - Slovenia: „Aceeași partitură, dar de rezultate nu vorbim?”

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV „Fluturi în stomac, parcă nu eram eu acolo!” » Povestea din spatele unei imagini de excepție dinainte de jocul cu Slovenia

Viorel Moldovan, încântat de un jucător din Superliga: „Îl văd titular la națională”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
xo_Dan_ox
xo_Dan_ox  •  19 Noiembrie 2022, 19:53

De ce "merge" ei cu avionul ... Ca sa nu se piarda unii de altii! E singurul moment in care sunt toti impreuna. Pe teren sunt atat de singuri si pierduti!

cdba3133
cdba3133  •  19 Noiembrie 2022, 10:08

Nu ati obosit sa criticati si chiar sa injurati echipa nationala de fotbal a Romaniei? Eu DA. Am ajuns la concluzia ca aceasta metoda nu este eficienta de a trezi la realitate o gasca de copii rasfatati. Au devenit imuni la criticile noastre. Ei traiesc in alta lume pe care noi nu o intelegem. Probabil ca noi am ramas in alta lume. De aceia m-am hotarat sa ignor total fotbalul romanesc pe un termen nelimitat. Exact pana cand voi constata ca se produce declicul aducator de noi satisfactii. Stati stramb si cugetati drept si o sa ajungeti la aceisi concluzie. Bafta tuturor!

10Klaudiu10
10Klaudiu10  •  19 Noiembrie 2022, 06:26

Nu pot sa cred. La interviul de dupa meciul cu Slovenia, instructorul sportiv edi iordanescu, ne spunea ca bla-bla-bla, ca este multumit, etc. Nu vreau sa imi inchipui ca ne ia de prosti pe toti suporterii. EL (edi iordanescu) CHIAR ASA DE PROST ESTE ?!! Nu stie sa recunoasca un rezultat negativ ??? Sau a invatat lectia de politica sportiva a taticului ??? Imi este scarba deja de frf si ,,selectionerul,, Romaniei.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează