FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GERMANIA

ANALIZĂ Mirel Rădoi, atenție la „Triunghiul Bermudelor” » Cine sunt cei mai periculoși jucători din naționala Germaniei

Joshua Kimmich (26), Leroy Sane (25) și Serge Gnabry (25) FOTO Guliver/Gettyimages
Joshua Kimmich (26), Leroy Sane (25) și Serge Gnabry (25) FOTO Guliver/Gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 28 martie 2021 15:40 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 16:27

Joshua Kimmich (26), Leroy Sane (25) și Serge Gnabry (25), cei trei jucători ai lui Bayern, cu Kimmich în rol de servant, sunt letali. Ei i-au întors pe fundașii islandezi ca pe clătite, au fost implicați la toate trei golurile și se anunță și diseară cel mai mare pericol. Nemții au dat semne de slăbiciune doar când au fost puși sub presiune, ceea ce nordicilor, privați joi de balon în majoritatea timpului, le-a reușit rar.

„Tricolorii" sunt conștienți că în această seară au de-a face cu unul dintre coloșii fotbalului mondial. Dar trebuie să știe că, la cum au arătat nemții joi, la 3-0 cu Islanda, chiar trebuie să se depășească pe sine pentru a avea o șansă pe Național Arena.

Islanda, fără nicio șansă în fața Germaniei

Scorul înregistrat la Duisburg e blând comparativ cu ce-a fost în realitate pe teren. Iar dacă intri ca mielul la tăiat, cum au arătat nordicii în prima repriză, e imposibil să obții ceva. Acel 0-6 cu Spania, încasat în noiembrie trecut, în Nations League, i-a „dinamitat" pe jucătorii lui Joachim Löw. Le-a răscolit atât de tare orgoliul, că fiecare pare „montat” să arate că dezastrul de la Sevilla a fost doar un accident. 

Pe islandezi i-au abordat într-un ofensiv 4-3-3, fără a avea un „vârf" veritabil, și i-au strivit din secunda unu, în stil Bayern. Au arestat efectiv balonul, 87 la sută posesie după 29 de minute!, iar triunghiul bavarez Kimmich - Sané - Gnabry s-a ocupat cu mutarea „autobuzului” alb din fața porții lui Halldórsson.

28 de pase în 15 minute între Kimmich, Sane și Gnabry

Nu le-au trebuit mai mult de 7 minute ca să închidă, practic, meciul. Cu Kimmich, în rol de „placă turnantă”, 28 de pase în primele 15 minute, 85 până la pauză, cu tehnicii Sané și Gnabry întorcându-și adversarii de pe flancuri precum clătitele, cu Goretzka și Havertz, autorii primelor două goluri, la primire. În prima parte, cel puțin, a fost mai mult un joc la o singură poartă. 

Klostermann, veriga slabă a Islandei în meciul cu „Die Mannschaft”

Islandezii, care ne bătuseră toamna trecută în barajul pentru Euro 2020, au schimbat strategia la un moment dat și așa am putut vedea câte ceva din slăbiciunile germanilor. Cu presing sus, susținut, ai o șansă de a le „tăia” posesia și, implicit, construcția. De a-i pune în dificultate. 

Veriga slabă? Fundașul dreapta Klostermann, destul de rigid, depășit ușor de Bödvarsson la singura ocazie a jucătorilor lui Arnar Thór Vidarsson. Oaspeților nu le-a reușit însă decât o vreme, iar Gündogan i-a amendat prompt (56). Apoi, amfitrionii au arestat din nou mingea. Definitiv! Și putea fi chiar mai rău pentru nordici, dacă bara nu-i salva la șutul lui Gnabry.

Mirel Rădoi și-a avertizat deja jucătorii în privința lui Kimmich. Dar rămân „de rezolvat”  Sane și Gnabry, care, cu viteza și tehnica lor, constituie un potențial pericol.  

1.053 de paseau dat nemții, dintre care 987 reușite. Acuratețe: 94 la sută

20 de anisunt de când Germania n-a mai pierdut în preliminariile unui Mondial

VIDEO. Totul despre România - Germania » Cum ar putea arăta primul ”11” al tricolorilor contra Germaniei

Citește și alte știri despre echipa națională:

Dezvăluiri din vestiarul „naționalei”: „Erau toți cu berea în mână. Mutu m-a întrebat asta” + Incident șocant: „Nu știau că ăsta este un subiect tabu pentru noi”

Insider de la antrenamentul României » Rădoi e gata să joace tare și cu Germania: strategie cu două vârfuri!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (4)
danny_l
danny_l  •  28 Martie 2021, 18:05
Postat de Liviu Popovici pe 28 Martie 2021, 17:28

Comparatia asta cu Triunghiul Bermudelor e slaba, foarte slaba. Asta si pentru ca, cei care scriu aceste articole, au o cultura de doi bani si un vocabular pe masura. Triunghiul bavarez produce faze, goluri, Triunghiul Bermudelor face ( in teorie, legenda) sa dispara lucruri. Cu putina imaginatie putem sa ne pliem pe gandirea limitata a autorului si sa mergem pana acolo incat sa spunem ca, Triunghiul Bavarez, face ca apararile adversarelor sa dispara. Dar aici e mai degraba imaginatia mea. Rezolvarea poate sa vina plasand langa Kimmich un jucator de genul lui Ovidiu Popescu. Un jucator care sa-l tina om la om si sa-i blocheze toate incercarile de verticalizare, Popescu fiind si puternic fizic. In acelasi timp trebuie sa ai pe benzi doi fundasi rapizi si extremele sa coboare mult si sa dubleze la timp. Cred ca cel mai bun sistem ar fi 5-1-3-1, cu MAN -TANSE - MIHAILA in spatele lui PSUCAS. si Popescu la inchidere. Man si Mihaila, chiar si Tanase si Puscas se pot retrage, au conditie fizica si pot face asta. E doar o parere, dar asta cu Triunghiul Bermudelor e comica si fara sens

Daca-l pui pe Ovi langa Kimmich,garantez ca e schimbat la pauza,Kimmich nu rezista in fata lui Ovidiu Popescu,te lovesti de el ca de o stanca,atuurile noastre pot fi benzile care au viteza,in special partea lui Mihaila,va fi mare deranj ptr nemti.

dragdim
dragdim  •  28 Martie 2021, 18:02

Singura noastră șansa este sa stam in jumătatea noastră și sa încercam sa scoatem un egal. Dacă jucam la fel ca in meciul cu Macedonia, luam 10, ca Nadia Comăneci. Germania nu are individualități, are echipa, așa ca e greu sa îi anihilezi. Contraatacul e singura arma care funcționează împotriva lor.

blatistu49
blatistu49  •  28 Martie 2021, 17:50

pacat ca nu joaca OCTAVIAN POPESCU e super jocatore

Vezi toate comentariile (4)
Comentează