FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

A venit nota de plată » Decizia luată de UEFA după incidentele de la România - Bosnia din Liga Națiunilor

Incidente la meciul România - Bosnia +24   FOTO
Incidente la meciul România - Bosnia

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 noiembrie 2022 17:43 / Actualizat vineri, 04 noiembrie 2022 18:37

UEFA a anunțat că a amendat FRF cu 30.000 de euro, după incidentele provocate de suporteri la meciul cu Bosnia, scor 4-1, în ultima etapă din Liga Națiunilor.

Pe 26 septembrie, meciul dintre România și Bosnia, din Giulești, a fost întrerupt încă din primul minut. Ultrașii bosniaci s-au luat la bătaie cu cei din facțiunea „Uniți sub Tricolor” și cu cei din „Peluza Cătălin Hîldan”. Cele două grupuri au aruncat cu scaune, torțe și au fost despărțite doar de un zid protector subțire de plexiglas.

Mihai Stoica, concluzii după parcursul lamentabil din Conference League: „Am spus o prostie și mi-o asum!”
FCSB
Mihai Stoica, concluzii după parcursul lamentabil din Conference League: „Am spus o prostie și mi-o asum!”

UEFA a amendat FRF cu 30.000 de euro

„S-a decis amendarea Federației Române de Fotbal cu 30.000 de euro și închiderea parțială a stadionului României la următorul meci. Închiderea parțială va consta în cel puțin 2.000 de locuri la următorul meci jucat sub tutela UEFA. Deciziile vin din cauza aruncării de obiecte, aprinderea torțelor, transmiterea unor mesaje menite să provoace. 

Decizia închiderii parțiale va fi sub perioadă de probă timp de doi ani, începând cu data emiterii comunicatului”, a transmis UEFA pe site-ul oficial.

Incidente între suporteri la meciul România - Bosnia 4-1

La partida din Giulești, spiritele s-au încins imediat după intonarea imnurilor. Cei aproximativ 300 de ultrași veniți din Bosnia au sărit la bătaie cu facțiunea dură a galeriei „tricolore”, în peluza dinspre Opera Comică, după ce românii au fost cei care au provocat.

Ultrașii români au scandat de mai multe ori „Serbia!, Serbia!”, o aluzie dureroasă legată de trecutul celor două țări, și au continuat să arunce cu scaune înspre suporterii bosniaci. Nici oaspeții nu s-au lăsat mai prejos și au început să folosească scaunele pe post de arme.

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Nelu Varga a pregătit un nou contract uriaș pentru Dan Petrescu: „E singurul care reușește asta”

Cordea l-a dat de gol! Nicolae Dică s-a mai certat cu un titular de la FCSB, în afară de Dawa

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
gioni49
gioni49  •  04 Noiembrie 2022, 21:13

jungla africana

mr90
mr90  •  04 Noiembrie 2022, 20:19

Organizare de doi bani: i-au pus unii linga altii ?!?!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează