FOTBAL  »  NATIONALA  »  UEFA

UEFA necruțătoare! România, cel puțin un meci fără spectatori » Când se anunță decizia finală

Articol de - Publicat luni, 09 decembrie 2019 10:11

După o anchetă de 16 zile, UEFA a adăugat și al cincilea cap de acuzare la acest dosar (rasism) deschis după meciul cu Suedia. Sancțiunea se va aplica în toamnă, la prima partidă din Divizia B a Ligii Națiunilor.

Iar vom juca un meci, cel puțin, cu porțile închise. Sau plin de copii. Nu putem scăpa de o nouă pedeapsă.

Pe 20 noiembrie, la cinci zile de la partida cu Suedia, UEFA deschidea un alt caz împotriva României. Cu patru încălcări ale regulamentului:

  • Banner interzis;
  • Scandări interzise;
  • Folosirea materialelor pirotehnice;
  • Obiecte lansate pe teren.

Isak s-a plâns de discriminare

Tot atunci, inspectorul pe probleme de Disciplină și Etică a pornit o investigație de rasism, după ce atacantul suedez de culoare Alexander Isak s-a plâns de discriminare, jocul oprindu-se în minutul 81. A doua întrerupere, după ce, în minutul 19, „centralul” italian Daniele Orsato suspendase temporar întâlnirea din cauza torțelor și a petardelor aruncate pe gazon.

Și, chiar dacă FRF a susținut că nu a fost trecut un atac rasist nici în raportul arbitrului, nici în cel al observatorului, iar reprezentanții FARE (Football Against Racism in Europe) nu ar fi notat nimic deosebit pe Național Arena, UEFA a anunțat după o anchetă de 16 zile că adaugă al cincilea cap de acuzare la acest dosar. Cel mai grav. „Comportament rasist”.

Hotărârea, pe 12 decembrie

În mod cert, vom fi sancționați. Cu minimum o partidă în spatele porților închise. Plus o amendă usturătoare. Aceasta va fi pedeapsa pe care forul continental o va anunța joi, 12 decembrie.

Cum ar fi imposibil ca UEFA să ia o asemenea măsură în timpul Campionatului European (dacă ne vom califica), la care organizăm patru întâlniri, vom juca fără spectatori la începutul toamnei viitoare, cel puțin în prima partidă acasă din Divizia B a Ligii Națiunilor

2 meciuricu porțile închise au jucat "tricolorii" anul trecut: 0-0 cu Muntenegru (7 septembrie), 3-0 cu Lituania (17 noiembrie), ambele în Liga Națiunilor; în acest an, la 1-1 cu Norvegia (15 octombrie), au fost 30.000 de copii în tribune tot pentru o partidă „fără spectatori”

Citește și:

Constantin Budescu nu-l iartă pe Cosmin Contra: „Altceva m-a deranjat, nu că n-am jucat”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (6)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  10 Decembrie 2019, 03:58

politically correct is just ***! astia ne acuza pe noi de rasism, dupa o declaratie a unui baiat care ar fi auzit el (si numai el!) cum il injurau romanii , probabil in suedeza....cand la ei, la nici 2 saptamani dupa ce lacrimau toti cu "vai Isak...suntem alaturi de tine!", statuia lui Ibrahimovic este vandalizata de fanii lui Malmo care scriu pe ea "***"! imi aduce aminte de ce imi zicea careva odata..." sa sti ca *** te acuza intotdeauna pe tine de infidelitate!"

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cneius
cneius  •  09 Decembrie 2019, 22:09
Postat de albalbastru72 pe 09 Decembrie 2019, 13:32

Pai arunci de unde rasism daca nu e trecut acest subiect in nici un raport?Consider ca Romania e discriminata,nu e aparata cum trebuie,e rea vointa sau e corputie.Prea stam aplecati mereu si ei ne indeasa pe git tot ce vor.Pina cind?

Din pacate asa va fi intotdeauna !

albalbastru72
albalbastru72  •  09 Decembrie 2019, 13:32

Pai arunci de unde rasism daca nu e trecut acest subiect in nici un raport?Consider ca Romania e discriminata,nu e aparata cum trebuie,e rea vointa sau e corputie.Prea stam aplecati mereu si ei ne indeasa pe git tot ce vor.Pina cind?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează