FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GEORGIA

COMUNICAT Boicot! Ultrașii naționalei explică de ce nu vor lua parte la amicalul România - Georgia

Ultrașii naționalei nu vor participa la România - Georgia
Ultrașii naționalei nu vor participa la România - Georgia

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iunie 2021 17:07 / Actualizat miercuri, 02 iunie 2021 17:44

România va juca din nou acasă cu spectatori după 565 de zile. Se va întâmpla la amicalul de astăzi cu Georgia, programat la Ploiești, pe arena „Ilie Oană”, ora 21:45.

  • România – Georgia se joacă astăzi, 2 iunie, de la 21:45. Partida va fi liveTEXT și foto pe GSP.ro și în direct pe ProTV

Totuși, în tribunele stadionului din Ploiești nu vor fi prezente și facțiunile de ultrași care în ultimii ani au încurajat echipa națională. 

Nemulțumiți de modul în care spectatorilor le este permis accesul în arenă, ultrașii au emis un comunicat prin care anunță că nu vor lua parte la amicalul din această seară.

Va fi prima dată când selecționerul Mirel Rădoi va disputa un meci acasă cu asistență în tribune! Până acum, doar la câteva partide din deplasare s-a întâmplat asta pe fondul restricțiilor legate de virus, în Islanda, Norvegia, Irlanda de Nord sau Armenia.

Boicot la România - Georgia: „Energia disprare la un meci la care trebuie să prezentăm datele biometrice”

Echipa națională de fotbal a României va juca primul meci cu spectatori, după mai bine de un an, în compania Georgiei. Deși ne este dor să cântăm umăr la umăr pe stadion, cântecele din suflet închinate țării noastre dragi, nu acceptăm condițiile de acces impuse la această partidă. 

Pasiunea, pe care împreună cu grupurile din peluza națională o împărtășim, înseamnă mai mult decât a sta cuminți pe scaunul impus, divizați pe o suprafață cât mai mare astfel încât energia de grup dispare, pentru a asista la un meci pentru care este nevoie să ne prezentăm toate datele biometrice. 

Fotbalul pentru care am devenit suporteri generează pasiuni nestăvilite, libertate, energie, camaraderie, nebunie, spectacol în tribune. Considerăm că în condițiile date, toate calitățile enumerate mai sus sunt anulate și înlocuite cu un control frustrant și distrugător.
- Semnatari: Camarazii România, Ploiești România, Honor et Patria, Uniți Sub Tricolor, Dulce Românie

România - Georgia. Acces doar pentru vaccinați sau cei testați

Conform regulilor sanitare în vigoare, la partidă vor putea asista doar cei vaccinați împotriva COVID (minimum 10 zile scurse de la rapel), precum și persoanele care prezintă un test negativ RT-PCR efectuat în ultimele 72 de ore înaintea întâlnirii sau unul rapid antigen, realizat în ultimele 24 de ore anterioare meciului. 

Spectatorii se pot prezenta cu biletul printat sau în variantă electronică și trebuie să aibă documentele care atestă vaccinarea sau testarea.

Ultrașii naționalei au un inamic: Mario Camora

Grupul „Uniți Sub Tricolor”, format din ultrașii care încurajează organizat echipa națională a României, și-a continuat politica anti-Mario Camora și după meciul cu Germania (0-1), disputat în luna martie a acestui an.

În prealabil, înaintea meciului cu Irlanda de Nord de pe 4 septembrie 2020, ultrașii din „Uniți Sub Tricolor” au mers în cantonamentul de la Mogoșoaia și au transmis un mesaj împotriva jucătorilor naturalizați în lotul naționalei României.

Atunci, aceștia au afișat mai multe mesaje, laitmotivul fiind investițiile în copii și juniori.

Suporterii au afișat mesajul „E cam ora (n.r. joc de cuvinte cu numele lui Mario Camora) să investim în juniori / Nu în importuri surogat din alte țări”, apoi au scandat „Centre de copii și juniori, nu import de jucători” și „Vrem națională cu sânge românesc, sânge românesc, sânge românesc”.

Citește și alte știri despre naționala României:

ROMÂNIA - GEORGIA. Postul care îi dă fiori lui Rădoi » 10 meciuri, 7 titulari! Urmează încercarea #8

Dorinel Munteanu, nemulțumit de echipa națională: „Optimism de la Dumnezeu până-napoi, dar rezultate când?”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
dodo001
dodo001  •  02 Iunie 2021, 19:12

Dar cu Camora ce aveti? E mai român decât multi altii care s-au nascut aici. Pe langa faptul ca are o sotie româncă si copii, vorbeste bine limba română , e si unul dintre cei mai experimentati jucatori din Romania, are peste 300 de meciuri in Liga 1. E de 10 ani aici, a fost titularul unei echipe ce a facut record de puncte intr-o grupa de Champions League. Are 5 titluri castigate. Cu cine il putem compara din Natională? Ar trebui sa vă cereti iertare de la Camora. Macar atat!

radumatei
radumatei  •  02 Iunie 2021, 19:07
Postat de drdr3 pe 02 Iunie 2021, 18:56

Astia stiu doar sa se planga. Am vazut barajul de conference league in olanda. Ce atmosfera au facut fanii lui feyenoord, respectand aceleasi reguli. Ce suporteri sunt astia daca se plang si refuza sa vina sa si sustina echipa tarii...

Suporteri cu coloană vertebrală și oameni care prețuiesc libertatea. Nu te împiedică nimeni să faci atmosferă cum ai văzut la feyenoord împreună cu amicii tăi vaccinați, testați și ștampilați.

dodo001
dodo001  •  02 Iunie 2021, 19:06

E cam ora sa investim in juniori?! Cine sa investeasca in juniori? FRF sau LPF? Mă indoiesc ca vor renunta la banii din bugetul propriu. Au nevoie pentru deplasări, delegatii internationale, diurne, autoturisme de lux. MTS? Gubernul Romaniei are bugetul national de criza, ma indoiesc ca va proceda sa bage miliarde de o precum guvernul de la Budapesta. Raspunsul vine de la academiile proprii, ale cluburilor, asociatile sportive locale sponsorizate de primariile care isi permit acest lucru. Evident ca vor fi multe orase care nu isi vor permite să bugeteze aceste asociatii sportive.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează