FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Peste Hagi și FCSB! Ocolită de Edi Iordănescu, Universitatea Craiova dă un număr-record de jucători la U21 » Pe cine a convocat Emil Săndoi

Jovan Markovic e nevoit să se mulțumească doar cu naționala U21 / foto: Raed Krishan
Jovan Markovic e nevoit să se mulțumească doar cu naționala U21 / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 18 martie 2023 15:22 / Actualizat sambata, 18 martie 2023 15:54

CS Universitatea Craiova, clubul ocolit de Edi Iordănescu în materie de jucători convocați la naționala mare, trimite cei mai mulți fotbaliști la România U21, selecționata pregătită de olteanul Emil Săndoi.

Nici n-au început bine preliminariile și naționala a intrat deja în vâltoarea controverselor! Mihai Rotaru, patronul de la Universitatea Craiova, a izbucnit sâmbătă dimineața, într-o apariție televizată, deranjat că echipa sa nu are nici măcar un jucător convocat la prima reprezentativă. 

Orgolios, finanțatorul juveților nu l-a menajat deloc pe Edi Iordănescu, într-o perioadă în care selecționerul a fost tras la răspundere și de Gică Hagi pentru absența lui Ianis Hagi de la lot.

Mihai Rotaru, devastator! A intrat la TV și a pus tunurile pe Edi Iordănescu: „Am pus pariu că va fi așa! Nu cred în viitorul naționalei cu el pe bancă. Oricum, «Cartof» decide!”
ROMÂNIA
Mihai Rotaru, devastator! A intrat la TV și a pus tunurile pe Edi Iordănescu: „Am pus pariu că va fi așa! Nu cred în viitorul naționalei cu el pe bancă. Oricum, «Cartof» decide!”

Universitatea Craiova dă un număr-record de jucători la România U21

Fără reprezentant la lot în startul campaniei pentru EURO 2024, CSU Craiova se mulțumește cu un număr-record de jucători convocați de Emil Săndoi la „tineret”. Echipa antrenată de Eugen Neagoe trimite nu mai puțin de patru jucători la naționala U21. Este vorba despre Vladimir Screciu, Alexandru Ișfan, Ștefan Baiaram și Jovan Markovic. 

Ultimul e singurul care a debutat în naționala mare, momentul fiind consemnat în „era Mirel Rădoi”. Ceilalți trei, inclusiv Ișfan, ale cărui evoluții au lăsat de dorit de la venirea în Bănie, erau prezențe constante la loturile de „tineret”. 

În comparație, rivalale Farul, FCSB și CFR au mai puțini jucători convocați. Trei de la roș-albaștri, Târnovanu, Pantea și Miculescu, doi de la clubul lui Gică Hagi, Grameni și Louis Munteanu, și doi de la CFR, Petrila și Birligea.

Lotul României U21 pentru meciurile cu Portugalia și Germania

  • Portari: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB)Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);
  • Fundași: Alexandru Pantea (FCSB), Alexandru Țîrlea (Gimnastic de Tarragona / Spania), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova)Victor Dican (FC Botoșani)Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Valentin Țicu (Petrolul)Andres Dumitrescu (Sepsi)
  • Mijlocași: Vlad Pop (CS Mioveni)Dragoș Albu (U Craiova 1948)Mihai Lixandru (CS Mioveni)Constantin Grameni (Farul)David Miculescu (FCSB)Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova)Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova)Alexi Pitu (Bordeaux / Franța)Rareș Ilie (Maccabi Tel Aviv / Israel)Claudiu Petrila (CFR Cluj)Marius Corbu (Puskás Akadémia);
  • Atacanți: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (CFR Cluj)Louis Munteanu (Farul).

Marile surprize de pe lista lui Săndoi sunt Marco Ehmann, fostul dinamovist care vine la lot din Cipru, de la formația EN Paralimniou, mijlocașul Vlad Pop de la CS Mioveni, precum și goalkeeper-ul Andrei Gorcea, titularul din poarta Universității Cluj.

Situația de la naționala mare: Andrei Ivan nu a mai fost convocat din motive disciplinare

La ultima acțiune a naționalei, amicalele cu Slovenia și Moldova, din noiembrie 2022, Edi Iordănescu l-a convocat pe Vătăjelu în locul lui Nicușor Bancu, accidentat. Bancu este și acum indisponibil, în timp ce Andrei Ivan nu a mai fost convocat din motive disciplinare, după ce în primele meciuri din Liga Națiunilor fusese printre jucătorii de bază. 

„Nouarului” Craiovei i s-a reproșat în trecut atitudinea etalată la națională, motiv pentru care a mai fost sărit din schemă și la alte acțiuni. Printre „păcatele” comise de Ivan: el le-ar fi răspuns pe un ton obraznic oamenilor din staff-ul naționalei, ba chiar ar fi inventat o accidentare. 

În ceea ce-l privește pe Vătăjelu, acesta nu a convins și a fost sărit din schemă petru meciurile cu Andorra și Belarus.

VIDEO Edi Iordănescu analizează grupa pentru calificarea la EURO: „Putem ataca primul loc”

Citește și alte știri de actualitate: 

Mihai Rotaru, devastator! A intrat la TV și a pus tunurile pe Edi Iordănescu: „Am pus pariu că va fi așa! Nu cred în viitorul naționalei cu el pe bancă. Oricum, «Cartof» decide!”

Lotul României U21 pentru meciurile amicale cu Portugalia și Germania » Surprizele lui Emil Săndoi + Jucătorul care a refuzat convocarea

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (8)
dr.jivago
dr.jivago  •  19 Martie 2023, 07:59

Sandoi va fi ciuca batailor! Antrenor uzat, fara veleitati deosebite ,s a tras si el la azilul unei nationale, bune de muls

George111
George111  •  18 Martie 2023, 19:50

Ce mai conteaza pe ciné cheama la Nationala. Sandoi va pierde ca de obicei.

k.u.b.a
k.u.b.a  •  18 Martie 2023, 18:59
Postat de elefterie pe 18 Martie 2023, 17:05

Săndoi s-a jenat (băiat fin, OLTEAN - majusculele îți aparțin, mă mir că nu ai folosit și bold, red color) să-i cheme la această acțiune și pe Câmpanu și Vlădoiu, care au mai fost în cercul selecționatelor de juniori tineret. S-o fi temut că or să aibă obiecții diverși mocofani.

:))) Marcele, Marcele cate procente ti-au mai ramas daca vinde Custodele ceva ? 1%? 2%? :)))) ce sa caute petardele de la mogosoaia la Nationale?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează