FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECIZIE

UPDATE Suspendare! România și Ungaria pedepsite de UEFA

Articol de GSP - Publicat joi, 17 septembrie 2015 14:06

FRF informează azi că partida România - Finlanda, programată pe 8 octombrie, se va disputa pe Arena Națională cu porțile închise!

FRF informează azi că partida România - Finlanda, programată pe 8 octombrie, se va disputa pe Arena Națională cu porțile închise!

UPDATE 17:00

Site-ul oficial al FRF a revenit cu o informație actualizată. Federalii anunță acum că suspendarea României a fost cauzată de incidentele de la meciul cu Grecia, cînd la anunțarea scorului din meciul Irlanda de Nord - Ungaria, fanii români au avut scandări xenofobe.

Este sancțiunea dictată de UEFA "ca urmare a încălcării prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g şi h (tulburări provocate de spectatori - lipsă de respect faţă de imnul naţional şi lupte între suporteri) din Regulamentul Disciplinar".

FRF a fost sancţionată cu o amendă de 50.000 de euro.

Și naționala condusă de Bernd Storck va juca următorul meci acasă, pe 8 octombrie cu Insulele Feroe, cu porțile închise. Ungurii plătesc la UEFA pentru cîntecele rasiste din tribune. Forul european a dictat și o amendă de 70.000 de euro, anunță Nemzeti Sport.

Maghiarii sînt pe locul 3 în Grupa F, la 3 puncte de România, și sînt obligați să învingă în ultimele două meciuri, cu Feroe (a) și cu Grecia (d), ca să mai spere la calificare.

Reguli obligatorii pentru meciul cu Finlanda

Disputarea cu porţile închise a meciului cu naţionala Finlandei impune respectarea unor reguli stricte de către ambele federaţii, după cum urmează:

► accesul suporterilor ambelor echipe este strict interzis

► este permis accesul unui număr de 75 de persoane pentru fiecare delegaţie ambelor naţionale. În acest cuantum sunt incluşi cei 23 de jucători aflaţi pe foaia de joc şi membrii staff-urilor tehnice

► este permis accesul jurnaliştilor acreditaţi, cu condiţia ca lista cu numele acestora să fie transmisă la UEFA, cu cel mult 24 de ore înainte de începerea meciului.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
antonino1976
antonino1976  •  17 Septembrie 2015, 20:08
Postat de Danut Ognean pe 17 Septembrie 2015, 17:04

astta e datorita fanilor stelisti de la peluza sud rusineeeeeeeeee

dupa tine doar stelistii au ceva cu ungurii ?

cartgrigorescu
cartgrigorescu  •  17 Septembrie 2015, 19:16

Acum ungurii injura romanii si invers. Eu cred ca peste cativa ani o sa injuram impreuna musulmanii care invadeaza Europa. Ei se inmultesc peste tot, pe cand noi...

4patraulea
4patraulea  •  17 Septembrie 2015, 17:22
Postat de ucv1948 pe 17 Septembrie 2015, 16:33

Niste vite incaltate !!! .... Acum ar trebui o ancheta , luati , amendati si interzisi pe stadioane .... Vitelor !!!

daca la "berourile" frf sunt niste boi mai mari, boiii mici, a caror identitate se poate afla, inclusiv cata tata au *** de la "mumutele" lor, urmarind camerele (dar nu se doreste asta, ca asa-i la romani), urmaresc turma, boi, ***, tot aia...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează