FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA - ROMÂNIA

video+foto Uraganul din Hamburg! Atmosferă electrizantă la Germania - România

Articol de , - Publicat vineri, 08 octombrie 2021 22:25 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 22:29

Germania - România | Fanii cvadruplei campioane mondiale au creat o atmosferă formidabilă pe ”Volksparkstadion”. Cei 1.000 de suporteri români au fost și ei la înălțime

Nemții vin ca la spectacol la fotbal. Cu două ore înainte de meci, garniturile de metrou încep să se populeze cu fani. Toți cu tricourile "Nationalmannschaft" pe sub geci. Obligatoriu cu cele patru steluțe aurii, ultima adăugată în 2014, după ce Germania a cucerit titlul suprem în Brazilia.

Nu sunt foarte gălăgioși. În drum spre "Volksparkstadion", situat la periferia orașului Hamburg, suporteri de toate vârstele își fac tabietul lor tradițional ca înaintea fiecărui meci: opresc la chioșcurile special amenajate, pentru o bere (2,50 euro) și un wurst (3,50 euro). Vânzătorii ambulanți sunt pe marginea drumului cu fulare, steaguri și alte recuzite în culorile Germaniei. Un fular-suvenir dedicat meciului Germania - România costă 10 euro.

Cu 70 de minute înainte ca partida să înceapă tribunele erau deja animate bine. Câteva mii de oameni, printre care și un grup de români masat într-un colț al peluzei Nord, au ținut să vadă toate momentele serii. Inclusiv inspecția gazonului efectuată de jucătorii ambelor echipe. Din sectorul nostru, pe lângă steagurile tricolore iese în evidență un banner alb pe care scrie "Happy birthday Ursula", mesaj încadrat de două inimioare.

Shakira la ea acasă

Florin Niță a ieșit primul la încălzire. Portarul i-a salut pe fanii tricolori, care l-au aplaudat minute în șir. Apariția lui Ter Stegen, titularizat în ultimul moment, după accidentarea lui Neuer, a ridicat dintr-odată nivelul decibelilor în arenă. Shakira cu celebrul Waka Waka, rămas în inimile nemților de la Mondialul 2010, nu avea cum să lipsească din playlist. Atmosfera a fost întreținută și de un spectacol ținut de un DJ local.

+30 FOTO

Stadionul care a găzduit meciuri de la CM 1974, Euro 1988 și CM 2006, precum și finala Europa League 2010 are 57.000 de locuri, dar din cauza restricțiilor au fost vândute doar 25.000 de bilete. Uraganul s-a dezlănțuit când crainicul arenei a început prezentarea fotbaliștilor lui Hansi Flick. Fiori, fiori, fiori! 

Numele jucătorilor au fost scandate de fani pe un fundal sonor desprins parcă din filmele SF. Momentul intonării imnurilor a fost, de asemenea, un adevărat spectacol. Arbitrul turc Cüneyt Çakır a fluierat startul partidei, iar galeriile și-au început recitalul. "Deutschland, Deutschland!" dintr-o peluză, "România, România!" din cealaltă. 

Clasamentul LIVE din grupa J:

+40 FOTO

Germania - România | Echipele de start

  • Rădoi a ales să folosească împotriva nemților un sistem cu 3 fundași centrali, fără niciun închizător veritabil.
  • Pușcaș revine în primul „11” după cartonașul roșu încasat în Armenia.
  • În cele din urmă, selecționerul nostru a ales să ia în considerare și meciul de peste 3 zile. Dintre cei care sunt pe bancă în această seară, e posibil să apară cu Armenia jucători precum Cicâldău, Bancu, Keșeru sau Mitriță.

România: Niță - Rațiu, Rus, Chiricheș, Burcă, Toșca - Hagi, Stanciu, Marin, Mihăilă - Pușcaș
Rezerve: Vlad, Aioani, Manea, Albu, Ivan, Cicâldău, Maxim, Bancu, Keșeru, Cordea, Mitriță, Moruțan
Selecționer: Mirel Rădoi

Germania: Ter Stegen - Hofmann, Sule, Rudiger, Kehrer - Goretzka, Kimmich - Gnabry, Reus, Sane - Werner 
Rezerve: Leno, Schlotterbeck, Ginter, Havertz, Muller, Musiala, Klostermann, Neuhaus, Adeyemi, Raum, Wirtz
Selecționer: Hans Flick

Stadion: Volksparkstadion (Hamburg) / Capacitate: 57.000 locuri
Arbitru: Cüneyt Çakır / Asistenți: Bahattin Duran, Tarik Ongun (toți din Turcia)

Suporterii români au făcut spectacol la Hamburg

Citește mai multe știri de actualitate:

5 milioane de euro ar fi fost canalizate spre Dinamo din paradisuri fiscale » Dezvăluiri din „Pandora Papers”

„Salariul de la Sepsi e mai mare decât la Craiova?” » Bergodi a început să râdă la TV

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează