FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Un patron din Liga 1 îl pune la colț pe Edi Iordănescu: „N-are nicio treabă cu naționala! Marii cunoscători vor spune că vorbesc prostii”

Edi Iordănescu / Sursă foto: Imago Images +34   FOTO
Edi Iordănescu / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 28 martie 2022 11:58 / Actualizat luni, 28 martie 2022 15:20

Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani, nu are încredere în Edi Iordănescu. Patronul a comentat acid debutul selecționerului, în eșecul cu Grecia, 0-1.

Iftime, printre cei mai vocali patroni din Liga 1, consideră că Edi Iordănescu nu are experiența necesară pentru a pregăti prima reprezentativă, fiind surprins negativ de prestația „tricolorilor” din amicalul cu Grecia din Ghencea. 

Valeriu Iftime: „Edi Iordănescu n-are nicio treabă cu echipa națională!”

„Am văzut prima repriză din meciul cu Grecia și am văzut că nu s-a schimbat nimic. Nu e vorba doar de rezultatul în sine, ci de joc. Marii cunoscători vor spune că vorbesc prostii. Dar eu nu cred că selecționerul actual poate face ceva la națională!

Nu critic pe nimeni, e doar poziția mea. Uitați-vă unde joacă fotbaliștii noștri în străinătate...doar la echipe mici! Ce să mai vorbim despre campionatul nostru intern, ruinat de greșeli de arbitraj și simulări. 

E greu pentru mine să fac comparații. Nu vreau să mi-l fac dușman pe Iordănescu. Dar la națională trebuie experiență, rutină, trebuie să ai oameni care au trăit multe în fotbal. A veni acum pe banca naționalei e un sacrificu. În proporție de 80% ești sortit eșecului! El n-are nicio treabă cu echipa națională, n-are experiență, plus că n-are materialul care trebuie”, a spus Iftime, la Pro X. 

Aici trebuie un Mircea Lucescu, un Boloni, care să schimbe radical mentalitatea și modul de acțiune. Sau Dan Petrescu, care a câștigat atâtea campionate și are atâta experiență.

- Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

Generații risipite: suntem locul 1 la irosit fotbaliști! Două argumente că România pierde talent după talent + cum stăm în raport cu țările din Est
ROMÂNIA
Generații risipite: suntem locul 1 la irosit fotbaliști! Două argumente că România pierde talent după talent + cum stăm în raport cu țările din Est

Edi Iordănescu, întrebat dacă se teme că nu va prinde startul preliminariilor EURO 2024

Selecționerul Edward Iordănescu, 43 de ani, a pierdut primul meci pe banca naționalei, amicalul cu Grecia, scor 0-1, și este deja sub presiune.

Numit pe 25 ianuarie, Iordănescu jr. a semnat un contract valabil până la finalul campaniei de calificare la EURO 2024, incluzând eventuale jocuri de play-off, cu prelungire automată în cazul calificării la turneul final.

Numai că, dacă nu apar rezultate, mandatul lui Edi riscă să se încheie înainte ca tricolorii să înceapă preliminariile EURO 2024, martie 2023. Potrivit FRF, selecționerul are un obiectiv principal, calificarea la EURO 2024, și un obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor.

La conferința de presă susținută după înfrângerea cu Grecia, Edi Iordănescu a fost întrebat de reporterul Gazetei Sporturilor dacă îi este teamă că nu va ajunge să conducă naționala în preliminariile EURO 2024.

Selecționerul a răspuns: „Nu-mi e teamă de meseria mea, nu-mi e teamă de rezultate. Nu-mi e teamă de obiective. Dacă-mi era teamă, nu mă mai aveai în față acum, aveai pe altcineva. Asta e realitatea și o confrunt. Eu nu văd așa lucrurile, nu avem trei deplasări.

Citește și alte știri despre naționala României:

ANALIZĂ GSP Generații risipite: suntem locul 1 la irosit fotbaliști! Două argumente că România pierde talent după talent + cum stăm în raport cu țările din Est

Delegația României, cazată la cel mai inedit hotel din Israel, unde „parchează” și Abramovich » Care e prețul pe noapte al unei camere

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
francescoli1974
francescoli1974  •  28 Martie 2022, 18:38

Și în fotbal este la fel ca in societate,propte, șpăgi,interese meschine,amatorism și incompetență ,eu zic că rezultatul cu Grecia a fost decent fata de potențialul nostru,vor urma alte rezultate mult mai rele,nu avem la ce spera,avem o echipă cu un joc mizerabil,nici nu ne apărăm (bine) nici nu atacăm,nu avem viteză de joc,elemente de tehnică modernă despre tactică nu mai vorbesc ar trebui jucători cât de cât inteligenți și aceia,din păcate sunt puțini Sore deloc .

mike59
mike59  •  28 Martie 2022, 18:04

Hai să fim serioși că la ce jucători avem poate veni antrenor și Guardiola, că degeaba. Așa că antrenor la națională poate fi chiar și femeia de serviciu de la federație că rezultatul ar fi același. NU VINE NIMIC DIN URMĂ ! Clar. Jucători submediocrii, slabi fizic, tehnică redusă cu gândul numai la frizuri, tatuaje, femei, mașini. Atât, în rest zero, că zero e bun vorba reclamei...

1745flo
1745flo  •  28 Martie 2022, 17:50

Pila generalului si a prietenului său din Pipera!Mai e nevoie de alte comentarii?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează