FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

Marius Șumudică s-a contrazis în direct! Cum și-a schimbat radical discursul despre transferul lui Mitriță în Arabia Saudită

Alex Mitriță a fost titular în România - Austria 0-1
Alex Mitriță a fost titular în România - Austria 0-1

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 octombrie 2020 12:24 / Actualizat vineri, 16 octombrie 2020 14:51

Marius Șumudică (49 de ani) spune că transferul în Arabia Saudită, la Al-Ahli, îi scade drastic șansele lui Alexandru Mitriță (25 de ani) de a mai fi convocat la echipa națională a României. În urmă cu o săptămână, antrenorul lui Gaziantep avea un discurs complet diferit.

Mitriță a părăsit MLS și va evolua în următoarele două sezoane în Arabia Saudită, la Al-Ahli. Mutarea i se pare neinspirată lui Marius Șumudică, care a antrenat în zona Golfului.

„Distanța te omoară, eu le spun asta și jucătorilor mei. E greu când joci 2-3 meciuri la echipa națională, când stai numai pe drumuri nu e ușor să revii la echipa de club. E destul de greu pentru Mitriță. În momentul în care pleci în Golf, eu cred că șansele de a fi la echipa națională scad sub 50%. Așa o văd eu, am antrenat și eu acolo, știu ceea ce înseamnă fotbalul de acolo, distanțele, este un nivel mult sub ceea ce este în Europa sau America”, a declarat Șumi în această dimineață, la PRO X. 

Marius Șumudică s-a răzgândit 

Opinia lui Marius Șumudică s-a schimbat considerabil în decurs de doar 8 zile. Pe 8 octombrie, antrenorul spunea că mutarea în Arabia Saudită, unde campionatul este unul puternic, nu îi va afecta șansele lui Mitriță de a prinde naționala.

„În Arabia Saudită e un campionat bun. Este o mutare bună, dacă el a ales să meargă acolo. Al-Ahli e o echipă mare. Cred că se va impune fără probleme. Va juca sigur și va juca bine. Mitriță e un jucător dinamic, care poate face diferența, nu va avea probleme. Nu va pierde naționala, dacă nu a pierdut-o din America, nu cred că o pierde nici de acolo”, a declarat acesta, pentru AntenaSport.

Mitriță, printre cei mai slabi „tricolori”

Mitriță a evoluat în toate cele 3 meciuri ale României din această lună. Cu Islanda (1-2) și Austria (0-1) a fost titular, iar în meciul cu Norvegia a fost introdus pe teren în minutul 64.

Dacă în partida cu Islanda a fost înlocuit la pauză, în duelul cu Austria de la Ploiești Mitriță a rezistat pe teren mai mult, fiind schimbat în minutul 74. Totuși, în niciuna dintre partide nu a avut realizări notabile, fiind printre cei mai slabi jucători de pe teren.

4este nota acordată lui Mitriță de GSP pentru prestațiile din meciurile cu Islanda și Norvegia. După meciul cu Austria, a primit 3!

18 goluriși 7 pase decisive a strâns Mitriță la NYCFC, în 48 de partide

5,5 milioane de euroeste cota de piață a lui Mitriță, potrivit Transfermarkt

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Marius Șumudică, furios! Sare în apărarea lui Mirel Rădoi: „Veniți și antrenați voi, ăștia care vă deghizați în atotștiutori!” + atac la Gică Hagi?

FRF îl vrea, dar Mirel Rădoi zice „adio”! EXCLUSIV Motivele pentru care selecționerul e decis să renunțe

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
114950779227548
Ştefan Petre  •  16 Octombrie 2020, 16:02

Cu plăcere pentru idee, văd că ați modificat articolul :)

114950779227548
Ştefan Petre  •  16 Octombrie 2020, 14:02

"E un campionat bun. Este o mutare buna, daca el a ales sa mearga acolo. Este o echipa mare. Cred ca se va impune fara probleme. Va juca sigur si va juca bine. E un jucator dinamic, care poate face diferenta, nu va avea probleme. Nu va pierede nationala, daca nu a pierdut-o din America, nu cred ca o pierde de aici. Din cauza problemelor aduse de pandemie, a fost cea mai buna mutare pentru toate partile. E un jucator care ne-a ajutat mult in ultimele 18 luni", a declarat Marius Sumudica pentru AntenaSport pe 8 octombrie (ACUM 8 ZILE)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează