NATIONALA  ·  ROMÂNIA

Verdict în cazul Virgiliu Postolachi la „națională”! FRF a anunțat ce a decis UEFA

Marti, 17 Septembrie 2019, 11:58

Oleg Postolachi, tatăl lui Virgiliu Postolachi (19 ani), atacantul lui Lille, spera ca fiul lui să mai poată prinde naționala României. Cazul pare însă încheiat, cel puțin din punctul de vedere al FRF: UEFA nu l-a declarat eligibil pentru a evolua sub „tricolor”. 

Tatăl lui Virgiliu Postolachi transmite un ultimatum Federației, în timp ce Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice a FRF, spune că UEFA și FIFA nu și-au dat acordul ca jucătorul să fie selecționat de naționala lui Cosmin Contra. 

„Când dânşii aveau nevoie să ne facă să alegem să jucăm pentru România ne căutau şi de trei ori pe săptămână. Chiar l-au trimis şi pe domnul Geolgău la Paris. Acum, nici măcar domnul Geolgău nu mă mai sună. Nu am mai vorbit nici cu dânsul de foarte mult timp. Nici nu ştiu în ce stagiu este acel litigiu, dar timpul trece şi uitaţi că băiatul meu nu este selecţionat de nimeni. 

Fiul meu vrea să joace pentru România, dar nici nu mai poate să aştepte la nesfârşit. Dacă cei de la Bucureşti nu se grăbesc să rezolve problema lui Virgiliu, atunci vom fi nevoiţi să luăm o decizie cât mai repede. Este foarte important pentru fiul meu ca el să joace la 19 ani pentru o naţională, dar se pare că este greu să joace pentru România, deşi nu uitaţi că el a obţinut de un an cetăţenia acestei ţări", a declarat Oleg Postolachi pentru Prosport. 

4meciuri la echipa secundă a lui Lille are Postolachi, fără gol marcat. El n-a debutat încă în Ligue 1.

„FIFA și UEFA nu ne dau dreptul să-l folosim”

Mihai Stoichiță a explicat situația pentru sursa citată: „Eu îi înţeleg supărarea lui Oleg Postolachi, dar noi, cei de la FRF, am făcut tot ce a fost posibil omeneşte pentru băiatul lui. Ne-am dorit foarte tare ca Virgiliu să joace pentru România. Vreau să ştiţi că Geolgău s-a zbătut foarte tare, iar Mirel chiar s-a dus şi l-a urmărit. A vrut să îl selecţioneze, dar nu ne putem juca cu legea. Nu avem dreptul de la FIFA şi UEFA să îl folosim pe Virgiliu, deşi el are cetăţenia română. Cei din Moldova au reuşit să îl blocheze.  

Voi credeţi că dacă noi aveam dreptul să îl folosim el nu era selecţionat până acum? Dar ce vreţi să facem? Să îl chemăm aşa pe la antrenamente şi să nu avem dreptul să îl băgăm în meciuri? Nu vrem să riscăm să fim suspendaţi. Nu avem nevoie de alte scandaluri pe la forurile internaţionale. Îmi pare rău de situaţia în care este acum Virgiliu Postolachi, dar noi cei de la FRF nu ne putem juca cu leagea. Legea este Lege pentru toată lumea”.

Citește și:

EXCLUSIV Marius Șumudică, în locul lui Cosmin Contra la „națională”! FRF a discutat cu antrenorul lui Gazişehir!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Clipuri șocante și indecente cu Margherita, făcute publice. Greu de privit pentru un tată. Reacția halucinantă a lui Ioniță din Clejani

Libertatea

Comentarii (18)

caoradea  •  20 Septembrie 2019, 15:36

Caz asemnator cu cel a lui Rus. De ce va mirati ? Rus nu joaca pt Ungaria chiar dc e cetatean maghiar si tocmai el a declarat, ca in Romania nu a fost ajutat dpdv medical si sportiv, dc nu erau ungurii se lasa de fotbal. Iar acum joaca pt Romania.

Adrian Constantin Sendroiu  •  17 Septembrie 2019, 20:38

varianta cea mai plauzibila este incompetenta si lenea unanim recunoscute din randul angajatilor FRF. Daca vor sa-l legitimeze, pot s-o faca. Pana la urma ar trebui sa primeze dorinta jucatorului

submarina  •  17 Septembrie 2019, 17:50

Dacă măcar unul dintre bunicii lui era născut până în 1940 când Moldova/Basarabia făcea parte din componența României, nu erau probleme pentru Virgiliu de a evolua pentru Ro. Din acest motiv probabil comuniștii de la FMF pun bețe în roate. Adică nici lor nici Ro. Oricum băiatul nu dorește să joace pentru ciuca bătăilor. Și de aceea ofocialii FRF puteau fi mai insistenți cu FMF.

Vezi toate comentariile (18 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga

Leipzig - Hertha Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

St. Pauli - Heidenheim

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Bochum - Holstein Kiel

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Fortuna Dusseldorf - Schalke 04

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Hoffenheim - Koln

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:30 Fotbal, Bundesliga

Union Berlin - Mainz

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
21:30 Fotbal, Bundesliga

Augsburg - Padeborn

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet

Liga 1