FOTBAL  »  NATIONALA  »  TRAGERE LA SORȚI

Verdictul lui Gică Hagi, după ce a văzut grupa României din preliminarii + „Nu voi mai propune niciun jucător la națională”

Gică Hagi / Captură Digi Sport
Gică Hagi / Captură Digi Sport

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 octombrie 2022 19:57 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2022 20:01

După Sepsi - Farul 0-1, meci care îi desprinde pe „marinari” la 5 puncte de locul 2 în Liga 1, Gheorghe Hagi (57 de ani) a fost întrebat și despre șansele „tricolorilor” în preliminariile pentru EURO 2024, unde sorții au trimis România într-o grupă accesibilă, cu Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra.

Cine ține un pariu? Vom termina sub Kosovo!
EDITORIAL
Cine ține un pariu? Vom termina sub Kosovo!

Gică Hagi, despre grupa României din preliminariile EURO 2024: „Dacă ținem cont de momentul ăsta, totul e greu pentru noi”

Dacă ținem cont de momentul ăsta, totul e greu pentru noi. Dacă e să fim optimiști, există șanse, avem oportunitatea noastră și trebuie să credem în ea. 

Dar pentru a crede, trebuie să avem o echipă puternică, care să poată să câștige meciuri. N-am de unde să știu dacă e momentul ca această echipă să renască. Nu știu, n-am de unde să știu. Sunt întrebări la care nu pot să răspund. Să lăsăm timpul să dea răspunsuri”, a declarat Gică Hagi. 

Pe ce loc termină România grupa?

1
2
3
4

Gică Hagi: „Nu voi mai propune niciun jucător la echipa națională”

În continuare, Hagi a fost întrebat de reporter dacă Louis Munteanu, puștiul repatriat de la Fiorentina în această vară, ar merita să fie convocat la echipa națională. „Regele” spune că va refuza să mai propună diverși jucători la prima reprezentativă, deși a apelat la acest obicei în trecut.

„Eu trebuie să-mi văd de echipa mea, nu trebuie să propun jucători acolo pentru că nu e treaba mea. Eu am viziunea și filosofia mea despre fotbal, pentru mine poate să fie bun, iar pentru altul să nu fie. N-am de ce să vorbesc ceva. 

Chiar dacă în trecut am spus ceva, în viitor n-o să mai zic. Nu eu trebuie să zic. Nu e responsabilitatea mea să fiu acolo. Am văzut că toată România face echipa, măcar unul să n-o mai facă. Chiar dacă în trecut am mai zis ceva, acum n-o să mai zic nimic.

Selecționerul e responsabil și toți cei care muncesc acolo sunt responsabili. Ei selecționează, ei își asumă, nu putem veni noi să spunem că X sau Y să fie la echipa națională”, a spus Hagi, după Sepsi - Farul Constanța 0-1, la Digi Sport. 

Grupele preliminarii pentru EURO 2024:

  • Grupa A: Spania, Scoția, Norvegia, Georgia, Cipru
  • Grupa B: Țările de Jos (Olanda), Franța, Irlanda, Grecia, Gibraltar
  • Grupa C: Italia, Anglia, Ucraina, Macedonia de Nord, Malta
  • Grupa D: Croația, Țara Galilor, Armenia, Turcia, Letonia
  • Grupa E: Polonia, Republica Cehă, Albania, Insulele Feroe, Moldova
  • Grupa F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaidjan, Estonia
  • Grupa G: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Lituania
  • Grupa H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Kazahstan, Irlanda de Nord, San Marino
  • Grupa I: Elveția, Israel, ROMÂNIA, Kosovo, Belarus, Andorra
  • Grupa J: Portugalia, Bosnia și Herțegovina, Islanda, Luxemburg, Slovacia, Liechtenstein

VIDEO DEZBATEREA ZILEI » Trebuie să continuăm cu Edward Iordănescu la echipa națională sau trebuie adus alt selecționer?

Citește și alte știri de actualitate: 

FOTO Gică Hagi a izbucnit la adresa propriului staff: „Sunt nervos, e o greșeală foarte mare! Să mi se spună că poate juca și apoi să văd asta?!”

România, în grupa I în drumul spre EURO 2024 » Adversare accesibile pentru „tricolori”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
dr.jivago
dr.jivago  •  10 Octombrie 2022, 14:47

Niste scremuti, niste neterminati ,care n -au facut in viata lor nici macar lucruri banale isi penibilizeaza destinul, oracăind vorbe grele si sudalmi spre Hagi... Mai, fii ploii, voi trebuie sa va uitati la Hagi , cum va uitati spre Everest! Stiu ,sunteti hateri vanjosi ,traiti ptr a va plati ratele ( care oti fi lucrand), mustiți de inteligenta dar nu-l suportati pe Hagi... Dar aste e fals! Voi nu-i suportati trecutul stralucit ,cand scotea Romania in strada, voi nu suportati ideea ca un Petrescu, un Ilie Dumitrescu, un Gica Popescu si ceilalti din ,,Generatia de aur,, se inclina in fata ,,Regelui Hagi,, De Burleanu ( tat'su fura biciclete), de vulcanizatorul Bodescu( e proprietar de vulcanizare in Buzau) de Visan ( fost consilier al turnatorului basescu) , a auzit cineva? De fapt toti atarnatorii astia au fost miruiti -dupa o discutie cu Adriana Saftoiu ,care era pe atunci sefa cancelariei tartorului basau -la conducerea frf.. In prealabil , bagandu-l la racoare pe un alt sportiv de exceptie, Gica Popescu!!! La vremea aceea ,admiratorii Procuroarei Macovei ( care spulbera motociclisti , trimitandu-i direct in reanimare) jubilau! Se intoarce roata istoriei! E inevitabil!

doublem
doublem  •  10 Octombrie 2022, 04:25

Pentru cei care contestați cariera de internațional a lui Hagi și a celorlalți din generația sa în perioada cât au jucat ei am bătut Argentina, Anglia, Belgia, Spania, Columbia, Elveția, Portugalia, Polonia, URSS, Mexic, Țara Galilor, etc. N-are rost să le înșir pe toate dar nume mai mari decât Muntenegru, Bosnia sau Islanda de la care luăm bătaie azi. În vreme aceea nu exista meci pe care să pot spune de la început "bă, pe ăsta sigur nu îl câștigăm", erau speranțe la victorie cu orice adversar. Acum avem poezia "nu mai există echipe mici". Pentru ei nu existau echipe mari.

godot
godot  •  09 Octombrie 2022, 21:27
Postat de anonim91 pe 09 Octombrie 2022, 21:12

Cei mai renumiți, cei care au ajuns cel mai departe sunt Răzvan Marin și Ianis Hagi. După mine, amândoi sunt jucători buni, dar jocul lui Răzvan Marin la Empoli , nu știu ce are. Mie unul nu îmi place. Nu s a remarcat cu nimic în meciul de azi. Și Ianis e un jucător bun, cu calitate, de la care așteptările încă sunt mari.. Păcat de accidentarea asta urâtă pe care a suferit o. Ăștia s cei mai de doamne ajuta lansați de Acad Hagi.

Răzvan Marin și Denis Drăguș sunt singurii de succes, cât de mic o fi, dar totuși succes. Ianis era la maximul lui rezervă într-un campionat foarte slab, după două eșecuri rușinoase în campionate civilizate, respectiv foarte tari (Belgia/Italia).

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close