FOTBAL  »  NATIONALA  »  JUCĂTORI

Patronul Rapidului propune un nume-surpriză la naționala României: „E cel mai bun din Liga 1”

Claudiu Belu-Iordache (centru), în FC Argeș - Rapid // foto: Imago
Claudiu Belu-Iordache (centru), în FC Argeș - Rapid // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 23 august 2021 11:49 / Actualizat luni, 23 august 2021 12:09

Victor Angelescu, acționarul majoritar de la Rapid, îi propune pe Claudiu Belu-Iordache (27 de ani) și Alexandru Albu (28) la echipa națională a României. 

Claudiu Belu-Iordache, fundaș dreapta, și Alexandru Albu, mijlocaș central, sunt fotbaliști pe care Victor Angelescu îi vede capabili să evolueze în tricoul echipei naționale a României. 

Victor Angelescu: „Belu, cel mai bun din Liga 1”

Despre Belu-Iordache, Angelescu spune că este cel mai bun fundaș dreapta din Liga 1. 

„Avem niște jucători care chiar merită să joace la națională. Belu, de exemplu, are un început de sezon senzațional și eu cred că este cel mai bun fundaș dreapta din prima ligă. 

A fost în trecut și Albu la națională, care a jucat foarte bine la noi. Dar nu vreau să comentez deciziile lui Mirel Rădoi, îl respect, cred că știe ce face acolo și vom vedea dacă va convoca jucători de la Rapid”, a spus Angelescu la Pro X. 

Ambii jucători au fost aduși de Rapid în această vară. Belu-Iordache a venit gratis după ce și-a încheiat socotelile cu Hermannstadt, în vreme ce Alexandru Albu a fost împrumutat de la Concordia Chiajna. 

Atât Belu-Iordache, cât și Albu au jucat în toate cele 6 etape ale Ligii 1 scurse până acum. Fundașul dreapta are o pasă de gol, în meciul câștigat de alb-vișinii cu FC Argeș, scor 1-0.

În noiembrie 2020, Alexandru Albu, atunci la UTA, a fost convocat în premieră la echipa națională. Fotbalistul a fost dorit recent de FCSB, dar roș-albaștrii nu au ajuns la un acord cu Concordia, clubul de care Albu aparține, asupra sumei de transfer.

Victor Angelescu: „Nu mă aștept să se întoarcă Săpunaru”

În schimb, Angelescu vede puțin probabil scenariul în care Cristi Săpunaru s-ar întoarce la națională: „Săpunaru s-a retras, nu mă aștept să se întoarcă, bănuiesc că ar fi trebuit să vorbească Mirel cu el, să îl convingă”.

Experimentatul stoper a abordat subiectul „echipa națională” pe larg în studioul Gazetei Sporturilor, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Citește și: 

FRF, ești atentă? Jucătorul român din Ungaria șochează: „Îmi iau cetățenia maghiară, a întrebat selecționerul lor de mine”

El ar putea fi al 10-lea transfer de la Rapid! Alb-vișiniii vor un jucător remarcat de Pancu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
supereduardo10
supereduardo10  •  24 August 2021, 00:04
Postat de magic4ever pe 23 August 2021, 13:00

Sapunaru este cel mai bun fundas central din liga 1 si trebuie chemat la nationala unde este deranj mare in aparare...

La ce joaca Nationala in aparare cred ca toata linia de fund a Rapidului cu mijlocasii la inchidere cu tot au loc acolo, si ar fi o diferenta mare doar ca nu poti vinde pe spaga gloabe de viitor la varste ridicate asa ca jucam cu cine dicteaza impresarii adica cu nonvalori

senin
senin  •  23 August 2021, 15:59

Victor Angelescu ar trebui sa ia o decizie în ceea ce îl privește pe Mița, nu e el (Victor) cel chemat sa aleagă componenții echipei naționale de fotbal! Sa lămurească soarta Rapidului care are ca antrenor o gluma, un truschiat permanent care este acolo unde este fiindcă lui Victor Angelescu ii este frica sa-i supere pe rapidisti dacă l-ar trimite pe Mița la echipa a doua care și ea ar fi prea mult pentru el; Mița e un rapidist sincer, mai cu seama când profita, riscam sa avem în cadrul echipei de fotbal Rapid București un fel de Ion Radoi care s-a îmbogățit la metrou, fiindcă le era frica de el la factorii decizionali! Dacă i-ar pasa de Rapid , Mița s-ar duce în tribuna ori la peluze, lăsând echipa pe mana unui antrenor de fotbal , nu a unui îmbuteliat cu bere, cum este el! Tare ma tem ca în curând va apărea un conflict mai ceva decât conflictul dintre Nea Gigi și Peluza Sud.

ucluj2011
ucluj2011  •  23 August 2021, 15:05
Postat de Mitelia Constantin pe 23 August 2021, 14:46

După 7 ani a jucat și Belu binișor și deja trebuie la naționala,păi alți mult mai buni ca el nu sunt la natioala

"Mult mai buni"?!? În momentul ăsta??? Nu există așa ceva în România. Prin faptul cum a jucat , cum sa dăruit , cum a pus osul , câte puncte a câștigat Rapidul în vreo două rânduri doar datorită intervențiilor LUI... Claudiu Belu-Iordache este întradevăr CEL MAI BUN FUNDAȘ DREAPTA din România. Pur și simplu. Aaaah!... că Rădoi nu o să-l cheme la Națională că are el "clienții" lui ... că sunt alte interese la mijloc... , asta da , este adevărat!! În locul luiAngelescu nici nu mi-aș fi bătut capul să dau o așa declarație , dar are perfectă dreptate în privința fotbalistului Belu-Iordache. Și mai sunt vreo 2-3 fotbaliști de la Rapid care pot juca la Națională și aduce un mare PLUS oricând. ORICÂND!!! Bineînțeles că asta nu înseamnă că o să-i și vedem la Națională , dar asta este AAALTĂ discuție!!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează