FOTBAL  »  NATIONALA  »  FINLANDA - ROMÂNIA 0-2

Victor Piţurcă a recunoscut negocierile cu Al Ittihad: ”Da, sînt în tratative!"

La finalul partidei, Pițurcă era tot numai un zîmbet // Foto: Raed Krishan (Helsinki)
La finalul partidei, Pițurcă era tot numai un zîmbet // Foto: Raed Krishan (Helsinki)

Articol de - Publicat miercuri, 15 octombrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 15 octombrie 2014 01:20

Tehnicianul de 58 de ani pare ca şi plecat de la cîrma echipei naţionale. A rămas acum să parafeze la Bucureşti înţelegerea cu Al Ittihad.

Şi ieri, cel mai fierbinte subiect al zilei în legătură cu echipa naţională, dincolo de deznodămîntul partidei de la Helsinki, era cel despre plecarea lui Victor Piţurcă de pe banca tehnică a "tricolorilor".

În prima parte a zilei, Atef Tashkand, managerul de la Al Ittihad, rupea misterul şi anunţa sec pentru sportnews.ro că: "Miercuri finalizăm negocierile cu Piţurcă. Doi reprezentaţi de-ai noştri sînt deja la Bucureşti".

Lucrurile ar urma să se deruleze pe repede înainte, astfel ca vineri arabii să-l poată anunţa oficial pe român ca antrenor la clubul din Jeddah.

Burleanu nu mai era sigur
Cîteva ore mai tîrziu, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, ieşea într-o conferinţă de presă ad-hoc, chiar la hotelul unde era cazat, şi anunţa: "Eu n-am în momentul de faţă informaţii că s-ar fi semnat contractul dintre Victor Piţurcă şi Al Ittihad. Ştiţi foarte bine, procedural nu ai cum să semnezi cu un club pînă nu ai încheiat contractul cu celălalt angajator. Imediat cum venim la Bucureşti, o să vă putem prezenta toate aceste detalii contractuale, astfel încît să nu mai fie un subiect de dezbatere. La începutul săptămînii viitoare vom vedea dacă selecţionerul va mai fi pe bancă la meciul cu Irlanda de Nord".

Nici o legătură cu declaraţiile date cu numai o zi înainte, la plecarea echipei spre Finlanda, cînd susţinea că "Piţurcă va fi pe banca tehnică şi la partida cu Irlanda de Nord".

Destins după meci
La finalul confruntării din Finlanda, vizibil relaxat şi mulţumit, selecţionerul a acceptat să discute deschis şi despre plecarea sa. Zîmbea. "V-am spus de atîtea ori că dacă apare ceva de nerefuzat, probabil că aş pleca. Nu ştiu nimic acum, deşi recunosc că sînt discuţii purtate de impresarul meu, dar deocamdată nu e nimic concret".

Tehnicianul a spus că nu ştie să fie vorba despre o ofertă concretă, cum s-a întîmplat după victoria cu Grecia. "Acum nu sînt sigur că mai vine cineva. Sincer vă spun. Nu vă pot da în procente probabilitatea ca eu să mai fiu pe bancă şi la meciul cu Irlanda de Nord".

2 milioane de dolari îi oferă arabii lui Piţurcă în primul sezon. Din aceşti bani, antrenorul trebuie să-şi plătească şi staff-ul. În al doilea an, Piţi va primi 2,5 milioane $

96 de partide are Piţurcă la cîrma echipei naţionale a României, de-a lungul a trei mandate

"În ultimele două zile am refuzat să mai vorbesc despre un eventual transfer al meu. N-am planificat nici o conferinţă de presă de adio, pentru întoarcerea în ţară. Preşedintele Burleanu va afla primul dacă plec" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
mihaienache
mihaienache  •  16 Octombrie 2014, 06:08

sa plateasca cauza de reziliere ca prea statea agatat de scaun...sper sa cada avionu' cu el satana dreq

zecs93
zecs93  •  15 Octombrie 2014, 15:26
Postat de dash.berlin pe 15 Octombrie 2014, 09:14

Nici eu nu cred ca pleaca.Cu o echipa poti negocia 1-2 saptamani dar nicidecum luni de zile :) Cred ca arabii si-au si pus antrenor pana la ora asta .

defapt cei de la Al Ittihad si-au pus sperantele ca vor semna tehnicienii care i-au refuzat din pacate pentru ei si anume Ottmar Hizfeled si Neil Lennon,piti era ultima varianta de pe list aia, iar se pare ca este de actualitate deci cred ca se intarzie pe principiu asta pe care l-am spus eu !!!

catalin_2704
catalin_2704  •  15 Octombrie 2014, 11:55

urgenteaza-le....si nu ne mai da sperante ..:))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează