FOTBAL  »  NATIONALA  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN ITALIA

ROMÂNIA U21 // VIDEO Concluziile după pregătire » 9 subiecte atinse de Mirel Rădoi: „Vrem să scoatem oameni în stradă de marți”

Articol de - Publicat vineri, 14 iunie 2019 16:43

Mirel Rădoi, 38 de ani, selecționerul naționalei României U21, a făcut analiza detaliată a stagiului montan şi a ceea ce urmează după weekend. Naținoala noastră se află zilele acestea în Italia, unde se pregătește pentru EURO 2019.

  • Au mai rămas 4 zile până la debutul României U21 la EURO 2019. Marți jucăm împotriva Croației;
  • Reporterii Vlad Nedelea și Răzvan Luțac, fotoreporterul Raed Krishan și operatorul Cosmin Nistor sunt în cantonamentul României U21 din Italia, de unde oferă cele mai noi informații înainte EURO 2019.


Selecționerul Mirel Rădoi a vorbit în cantonamentul de la Bagno di Romagna a fost . Acesta a apărut în fața presei din România azi, după prânzul echipei. A fost ultima acțiune a echipei naționale a României în afara programului UEFA, în care se va intra de azi.

Iată cele mai interesante declarații ale selecționerului:

  1. ...despre stagiu: „A fost unul reuşit din punctul meu de vedere. Antrenamente foarte puternice, ca să nu folosesc un cuvânt mai dur. Am gândit totul împreună cu preparatorul fizic, pentru a avea parametri cât mai buni la jocuri”

  2. ...despre lipsa amicalelor: „Au fost mai multe motive pentru care nu am jucat. Unul a fost să evităm accidentările. Am vrut să jucăm unul cu o generație viitoare, până la urmă am acceptat că trebuie să rămânem la jocul-şcoală”

  3. ...despre Nedelcearu: „E OK. Şi cel mai tare mă bucură că nu se fereşte de dueluri. Da, am avut şi eu mască. Dar la mine a fost ceva mai grav. Nu voi uita momentul din partida cu Italia, m-a numărat arbitrul! Am avut şi fractură de piramidă nazală, şi de pomete. Aveam altfel masca, aveam vederea periferică puțin obturată în partea stângă. El e OK, vede, are un singur ham, nu îl deranjează”

  4. ...despre data meciului: „Ştiam că jucăm la 25 de ani după partida cu Columbia de la CM, mi-a zis colegul Gabi Berceanu. Dar dacă le zic lor, ei ar trebui să îşi sune părinții! Am fost unul dintre cei care au ieşit atunci în stradă şi aş vrea să le dăm oamenilor ocazia, chiar şi mai puțini, să iasă şi acum, începând de marți

  5. ...despre absențele adversarilor: „Dacă ne gândim că Franța nu a luat o mulțime de jucători eligibili, da, e clar, suntem avantajați, noi nu l-am pierdut decât pe Răzvan Marin”

  6. ...despre cum îi motivează pe băieți: „Le spun că, dacă aş avea vârsta lor, m-aş bucura şi doar să îmi cânte imnul şi atât. Dar ei au ocazia de mult mai mult”

  7. ...despre cum va aborda partidele: „Nu va trebui să ne apărăm. Pentru că, deşi am avut, alături de Anglia, cele mai bune apărări, noi nu prea ştim să ne apărăm”

  8. ...despre fotbaliştii veniţi de la seniori: „Ei ştiu că aici e familia U21. Şi, că vin de la naționala mare sau club, aduc părticica necesară pentru a forma acest grup unit”

  9. ...despre şansele la semifinale: „Există şi ne vom bate pentru ele fără să ne gândim la altele, la eventuale transferuri sau la cine ne urmăreşte din tribune. Jucătorii au personalități foarte puternice, deşi mulți nu o arată. Şi au obiective. După 3 înfrângeri în 1998, e nevoie de semifinală”

„Orice se întâmplă la acest Campionat European, eu voi rămâne la tineret şi cu următoarea generație, care începe preliminariile în toamnă”
Mirel Rădoi, selecționer România U21

PROGRAMUL GRUPEI C LA EURO U21 2019

Marți, 18 iunie

  • 19:30 - ROMÂNIA - Croația (Serravalle, San Marino)
  • 22:00 - Anglia - Franța (Cesena)

Vineri, 21 iunie

  • 19:30 - ROMÂNIA - Anglia (Cesena)
  • 22:00 - Franța - Croația (Serravalle, San Marino)

Luni, 24 iunie

  • 22:00 - ROMÂNIA - Franța (Cesena)
  • 22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)

    Meciurile noastre vor fi liveTEXT pe GSP.ro și televizate de TVR.

CITEȘTE ȘI:

Răzvan Marin a fost dat de gol de Marius Niculae: „Următorul pas de la Ajax să fie Bayern Munchen”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  16 Iunie 2019, 10:17

Va mai intrebati de suntem un asa de popor naiv? Uite de asta! Visam ca scoatem lumea in strada pentru Turneu U21 dar stam acasa cand Dancila si PSD fac legea in tara; visam ca Ianis Hagi sa se tranfere pe la cele mai mari echipe din Europa pentru ca este "Fiul Regelui" dar stam in casa cand inflatia ne saraceste iar banii sunt din ce in ce mai "scumpi" dar numai pentru omul de rand; credem ca selectionata mare va invinge Spania, Suedia si Norvegia dar "uitam" ca jocurile - pentru omul de rand - sunt facute in alta parte iar noi, ca si in fotbal, suntem niste papusi manevrate mestejugit de catre "cei mari"! In rest totul este... asa cum ne-am asternut, adica vom iesi cu capul sus din meciurile cu Croatia, Franta si Anglia chiar daca vom fi invinsi in toate cele trei meciuri iar din cele ale nationalei mari vom avea aceleasi rezultate ca la echipa de tineret U21!

1618597915124142
Alexandru Chis  •  16 Iunie 2019, 09:51

Chiar nu-ti este rusine, Radoi? Pai dupa trei infrangeri vei reveni in tara cu coada intre picioare si vei cauta scuze de modul lamentabil in care ai prezentat echipa la acest Turneu Final!

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  16 Iunie 2019, 08:19

Poate nu stiati ca Anglia va juca finala cu Franta. Deci ati aflat cine se vor califica din grupa noastra. Daca scoatem un punct cu Croatia sa fim multumiti.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează