FOTBAL  »  NATIONALA  »  KAZAHSTAN - ROMÂNIA 0-0

VIDEO Armenia a fost artificială! Victoria de la Erevan a fost o păcăleală, România nu e o echipă grozavă: doar 0-0 cu Kazahstan

Tătărușanu pare pierdut în marea kazahă // FOTO Alex Nicodim (Astana)
Tătărușanu pare pierdut în marea kazahă // FOTO Alex Nicodim (Astana)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2016 00:00

Victoria cu 5-0 de la Erevan a fost o păcăleală, România nu e o echipă grozavă. Doar 0-0 la Astana, încă două puncte consumate cu outsideri.

Mocheta chiar contează! Românilor nu le iese mai nimic pe "gheaţa verde", aşa cum se prezintă de fapt suprafaţa pe care UEFA o acceptă drept gazon artificial.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Spre zero

Mingea sare ca şi cum ar fi dintr-o gumă umflată, jucătorii în galben se chinuiesc să frâneze după câte un sprint. Alergatul pe călcâie se corectează de la juniori, o lecţie care nu mai poate fi valabilă pentru oaspeţii Kazahstanului. Cine nu e obişnuit cu sinteticul se concentrează întâi să rămână pe picioare. Pe urmă vin şi ideile despre joc.

Românii le găsesc greu. Iarba din plastic nu poate fi unica explicaţie a jocului prost. Extremele Popa şi Chipciu strică majoritatea mingilor, Stanciu bate prost fazele fixe şi apoi le oferă kazahilor un contraatac, cu o pasă înapoi trimisă direct unui adversar.

Răzvan Marin prinde un şut pe scurt şi portarul scoate în corner. E puţin. A fost inflaţie de faze spectaculoase la Erevan, acum e criză. Diferă şi adversarul, nu numai suprafaţa pe care se joacă.

Se pierd doi

Kazahii sunt arţăgoşi, într-o organizare special aleasă pentru stricarea jocului, cu cinci fundaşi şi o linie de trei mijlocaşi în faţa lor. Mijlocaşii coboară aproape de stoperi, atacanţii rămân la 40 de metri distanţă de primele două linii.

Un stoper abia îl zăreşte pe vârful Hijnicenko, oamenii aruncă mingile în faţă intuind că acolo trebuie să existe un coechipier dispus să lupte.

Din ce în ce mai greu

Agresivitatea provoacă două schimbări ale lui Daum în prima repriză. Ies Grigore şi Chipciu, accidentaţi, intră Moţi şi Enache. Gabi e o extremă care în ultimele luni şi-a subminat echipa de club din postura de fundaş dreapta.

De aceea atacurile par şi mai grele cu stelistul pe teren. Kazahii capătă mai mult curaj, tot cu reţeta diagonală-centrare-săritură la cap. Jocul simplu al lor funcţionează totuşi şi e nevoie ca Tătăruşanu să intervină la câteva mingi înalte grele.

Cu fiecare atac, gazdele întorc clepsidra şi se scurge timpul cu un 0-0 care le convine. Nu pentru calificare, la care ei nici nu visează, ci pentru reputaţia de echipă capabilă să încurce favoritele. România e favorită pe foaie şi suferindă pe teren.

Daum nu are nici el vreo idee, galbenii rămân într-un 4-1-4-1 pe care kazahii îl împing tot mai mult către poarta lui Tătăruşanu. Germanul se comportă ca şi cum 0-0 ar fi un rezultat acceptabil.

Ghinion

Ceea ce e inexplicabil, în condiţiile în care formaţia lui ajunge la patru puncte pierdute în trei meciuri cu echipele uşoare ale grupei. Nu câştigăm cu Hijnicenko, rămâne speranţa c-o să-i batem pe Lewandowski şi pe Christian Eriksen.

În curând vom face calculele cu care am încheiat atâtea preliminarii, procente mici de care Federaţia îşi agaţă bugetul, iar fotbaliştii, carierele.

Terenul artificial e o piedică, însă nu e cea mai importantă. Plasticul ajută un pic gazdele, dar eliminarea şi penalty-ul din minutul 3 al partidei cu Armenia au fost avantaje mai mari de care noi am beneficiat.

În minutul 88, balonul cade în faţa porţii şi goalkeeperul kazah îl scoate la limită, aruncă mingea în teren ca un retur din tenis. Şi ne lasă cu cinci puncte în clasament. Echipa nu arată bine. La trei zile, victoria cu 5-0 de la Erevan pare artificială ca terenul din Astana.

Kazahstan Parametru România
55% Posesie 45%
4 Șuturi la poartă 5
0 Șuturi pe poartă 3
2 Cornere 4

kazahstan romania 0 0

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
tihi
tihi  •  12 Octombrie 2016, 11:44

Teren si arbitraj tipic romanesc...joc slab al tricolorilor condusi de un selectioner depasit de situatie...calificare ratata...

torque07
torque07  •  12 Octombrie 2016, 10:37

Ce ma bucura cel mai mult prin aducerea lui Daum e ca romanii incep sa vada problemele reale dupa un deceniu de "demisia!!". Cum ar fi nivelul campionatului intern, nivelul jucatorilor, nivelul sectorului juvenil din Ro. Expiratii straini fara contract de 30 de ani adusi in liga1. PLus faptul ca nu trebuie subestimata nici o echipa, chiar si San Marino, Andorra, Armenia etc. Peste tot se joaca fotbal acum.

thedronius
thedronius  •  12 Octombrie 2016, 10:35

4 puncte pierdute cu adversarele accesibile ale grupei? Cine, Muntenegru?... E drept ca atacurile la Daum sunt soft in articolul asta, dar mesajul e cat se poate de clar si nu se indreapta catre Marte, vorba cantecului... In grupa asta totul se joaca: Polonia a pierdut puncte tot in Kazahstan, era sa piarda si cu Armenia acasa, Danemarca e knock-out, in timp ce Muntenegru e pe val. Parerea mea e ca putem termina atat pe 1 cat si pe 4 in grupa asta. Depinde de inspiratia lui Daum si a jucatorilor, dar si de calm si sustinere. Ultimele doua chestii ar trebui sa vina din partea suporterilor si presei. Dar presa preseaza altceva din pacate...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează