FOTBAL  »  NATIONALA  »  KAZAHSTAN - ROMÂNIA 0-0

GALERIE FOTO Fără iarbă, fără goluri! » România a remizat în Kazahstan, 0-0, pe un teren imposibil și cu un arbitraj dubios

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor +23   FOTO
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat marti, 11 octombrie 2016 11:44

România a remizat în Kazahstan, scor 0-0, în cel de-al treilea meci din grupa de calificare pentru Campionatul Mondial din 2018. În prima repriză, Grigore a fost lovit cu cotul în figură în careu și a ieșit sângerând de pe teren, dar arbitrii portughezi au lăsat jocul să continue. "Tricolorii" au cerut penalty și la Chipciu, la ultima fază a primului mitan. DETALII AICI

FINAL » Kazahstan - ROMÂNIA 0-0

Statistica meciului:


Sursa: Flashscore

Prima ocazie a meciului a aparținut elevilor lui Daum. În minutul 9, Stanciu a executat primul corner al meciului, însă mingea a traversat careul. Benzar a retrimis suprafața de pedeapsă, iar gazdele au avut probleme în a respinge mingea care a ajuns la Stancu, dar șutul său din interiorul careului a trecut pe lângă poartă.

Kazahstan a replicat prin șutul lui Khizhnichenko, care a trecut puțin pe lângă poarta lui Tătărușanu.

Stanciu a executat o lovitură liberă în careu, iar mingea a fost respinsă până la Răzvan Marin. Șutul inițial al acestuia a fost blocat, însă mijlocașul VIitorului a revenit și a reluat din nou, însă portarul advers a trimis mingea în corner.

În minutul 45, Chipciu a cerut penalty la o intervenție a lui Akhmetov, dar arbitrul rus nu a fluierat nimic.

Cea de-a doua repriză a fost echilibrată, dar trupa lui Daum putea da lovitura în ultimele minute de joc. Bogdan Stancu a pătruns pe partea stângă și a centrat în careu, unde portarul kazah a ratat intervenția, dar Enache a alunecat și nu a reușit să reia mingea de pe linia porții.

România rămâne fără înfrângere în ultimele 15 meciuri de calificare, cu opt victorii și șapte egaluri și ocupă primul loc în grupa de calificare, dar poate fi depășită în cazul în care Polonia, Danemarca sau Muntenegru se impun în această seară.

Clasament grupa E:

1. România 5p 2j 6-1 golaveraj
2. Muntenegru 4p 2j 6-1
3. Polonia 4p 2j 5-4
4. Danemarca 3p 2j 3-3
5. Kazahstan 1p 2j 2-7
6. Armenia 0p 2j 0-6

Desfășurarea liveTEXT:

min.90+3: Kazahii încearcă un ultim asalt la poarta lui Tătărușanu, dar tricolorii se apără disciplinat și țin mingea departe de poarta noastră.

min.87: OCAZIE URIAȘĂ PENTRU ROMÂNIA! Bogdan Stancu a pătruns pe partea stângă și a centrat în careu, unde portarul kazah a ratat intervenția, dar Enache nu a reușit să reia mingea din fața porții.

min.84: Ultima schimbare la tricolori: Florin Andone intră în locul lui Adi Popa.

min.83: Stancu acuză că a fost ținut în careu și cere lovitură de la 11 metri, dar centralul lasă jocul să continue.

min.73: Kazahstan are o posesie prelungită în aceste minute și domină partida. 

min.65: Kazahii au echilibrat situația în cea de-a doua parte, iar tricolorii au dificultăți în a menține posesia și nu reușesc să pună pericol la poarta adversă.  

min.61: Adi Popa driblează doi adversari la marginea careului și expediază un șut reținut cu dificultate de golkeeperul gazdelor.

min.59: Săpunaru respinge la o fază periculoasă petrecută în careul tricolorilor.

♦ Cifră rotundă şi pentru Cosmin Moţi, cel care bifează al 10-lea meci pentru România. Fundaşul tricolorilor a debutat pe 6 februarie 2008, Israel-România 1-0.

Enache prinde din nou minute pentru naţională, după aproape 2 ani, precedentul joc în care a evoluat fiind pe 18 noiembrie 2014, România-Danemarca 2-0.

min.48: O primă acțiune periculoasă a României, în a doua repriză! Adi Popa a pătruns pe partea stângă, dar centrarea sa a fost reținută de portarul kazah.

min.46: A început repriza a doua! În locul lui Alex Chipciu a intrat Gabi Enache.

♦ Kazahstan este cel de-al 86-lea adversar al tricolorilor, palmaresul României cuprinzând 672 jocuri – 297 victorii – 173 remize – 202 înfrângeri.

Cifrele primei reprize: România a dominat prima parte a meciului și a avut nouă ocazii de gol, comparativ cu niciuna avută de gazde. De altfel, tricolorii au expediat două șuturi pe spațiul porții și cinci la poartă.


Sursa: Flashscore

min.45+3: Chipciu s-a accidentat și părăsește gazonul în minutele de prelungire.

min.45: Fază controversată în careul Kazahstanului! Chipciu a cerut penalty la un duel unu la unu care a avut loc la marginea careului kazah.

min.41: Stanciu execută o lovitură liberă poziționată central, de la aproximativ 20 de metri, dar mingea a trecut mult pe lângă poarta gazdelor.

min.38: Stancu preia excelent la marginea careului și reușește să trimită spre poartă dintre trei adversari, dar balonul trece pe lângă.

min.37: Tricolorii pun în continuare presiune la poarta kazahilor. Stanciu a șutat de la distanță, dar Pokatilov a trimis în corner.

Dragoş Grigore a ieșit de pe teren după ce a fost singurul integralist din ultimele 15 meciuri oficiale ale României. Acesta a prins toate minutele în preliminariile CE 2016, a fost pe teren la turneul final, precum şi în cele două jocuri din această toamnă, cu Muntenegru şi Armenia.

min.28: Încă o ocazie pentru România! Moți a centrat în careul mic, dar tricolorii s-au încurcat între ei, iar kazahii au înderărtat pericolul.

min.27: OCAZIE ROMÂNIA! Stanciu a executat o lovitură liberă în careu, iar mingea a fost respinsă până la Răzvan Marin. Șutul inițial al acestuia a fost blocat, însă mijlocașul VIitorului a revenit și a reluat din nou, însă portarul advers a trimis mingea în corner.

min.24: Dragoș Grigore nu mai poate continua meciul, iar în locul său Daum îl va trimite în teren pe Cosmin Moți.

min.21: OCAZIE pentru Kazahstan! Centrarea expediată de pe partea stângă este reluată puțin pe lângă poartă de Khizhnichenko.

Nicolae Stanciu a ajuns la jocul cu numărul 10 în tricoul naționalei (toate în 2016), în timp ce Alin Toşca a debutat astăzi într-un meci oficial.

min.16: Tricolorii au preluat treptat controlul partidei, iar Răzvan Marin a încercat o pasă pe culoar pentru Adi Popa, dar cei doi nu s-au înțeles, iar faza s-a încheiat fără pericol la poarta kazahilor.

min.12: Emoții pentru România! Dragoș Grigore este lovit într-un duel și iese sângerând de pe teren. Arbitrul nu-i permite să revină pe gazon până când nu îi va fi oprită sângerarea.

min.9: OCAZIE ROMÂNIA! Primul corner al meciului este executat Stanciu, însă mingea a traversat careul. Benzar a retrimis suprafața de pedeapsă, iar gazdele au avut probleme în a respinge mingea care a ajuns la Stancu, dar șutul său din interiorul careului a trecut pe lângă poartă.

min.6: Tricolorii întâmpină probleme legate de controlul balonului și nu au reușit să amenințe poarta Kazahstanului până acum.

♦ Temperatura de la Astana nu depășește 1°C afară,  iar organizatorii au montat ventilatoare cu aer cald pentru ca temperatura reseimțită în interiorul arenei să ajungă la aproximativ 10°C.

min 1: A început partida!

Echipa de start a României: Tătărușanu - Benzar, Săpunaru, Grigore, Toșca - Hoban - Adi Popa, R. Marin, Stanciu, Chipciu - Stancu
Rezerve: Pantilimon, Silviu Lung, Latovlevici, Moți, Andone, Maxim, Alibec, Keșeru, Rotariu, Bicfalvi, Prepeliță, Enache 
Antrenor: Christoph Daum

Kazahstan: Pokatilov - Beysebekov, Akhmetov, Maliy, Ogvinenko, Shomko - Muzhikov, Smakov, Kuat - Bayzhanov, Khizhnichenko
Rezerve: Bekbaev, Otarbayev - Kislitsyn, Abdulin, Mukhutdinov, Nurybekov, Tagybergen, Nurgaliyev, Moldakaraev, Suyumbayev, Amirseitov, Murtazayev
Selecționer: Talgat Baisufinov 

Urmează să se joace: Kazahstan - România (11 octombrie), România - Polonia (11 noiembrie), România - Danemarca (26 martie 2017), Polonia - România (10 iunie), România - Armenia (1 septembrie), Muntenegru - România (4 septembrie), România - Kazahstan (5 octombrie), Danemarca - România (8 octombrie)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (528)
1135398979873895
 •  12 Octombrie 2016, 22:35

... i-as intreba pe cei de la FIFA si UEFA - arbitru ala infractor - si complicii aia penali care n-au aratat atacurile cinice - daca *** ala le-ar fi spart lor nasu s-ar fi gasit cartonase......

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

425731240965213
Viorel Chirca  •  12 Octombrie 2016, 15:20

autorul articolului spune ca arbirtul a fost rus.....!!!!! in fine eu nu sunt dezamagit de rezultat ....sunt dezamagit de jocul echipei si de anumiti jucatori.....stanciu, enache au fost foarte slabi.....enache nu ar trebui convocat la lot iar stanciu a pasat numai la adversar....comparatiile cu gica hagi la aceasi varsta sunt aberatiile unor ***.....mi au placut sapunaru, moti si adi popa.....eu am vazut doar repriza a doua ....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

polistul68
polistul68  •  12 Octombrie 2016, 09:27

UNDE AU VAZUT ACESTI ZIARISTI 9 OCAZII DE GOL PT ROMANIA ?

Vezi toate comentariile (528)
Comentează