FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO EXCLUSIV 4 ani de dezastru la națională, Cornel Dinu a găsit vinovații: „Unii au venit doar ca să își facă mendrele”

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 noiembrie 2019 11:34

Cornel Dinu, fost selecționer, a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, realizată de Ovidiu Ioanițoaia, și i-a criticat dur pe cei care conduc Federația Română de Fotbal. 

Dinu a analizat dur prestația naționalei cu ultimii doi selecționeri Christoph Daum și Cosmin Contra, fiind nemulțumit de alegerile făcute de șefii Federației.  
 

Oamenii ăștia (n r. de la FRF) nu au nimic cu fotbalul și au intrat în el ca să își facă un hatâr. Să-și facă mendrele. 

Uitați-vă ce se întâmplă la echipa națională de vreo patru ani. Perioadele Daum plus Contra! Tata avea o vorbă din popor «Zi-mi cum îți așterni ca să-ți zic cum dormi!». Cum să-ți așterni cu săracul Contra, care e depășit? N-am nimic cu el, l-am avut ca jucător, dar am spus de prima dată că nu are calitățile necesare.  

Echipa națională e o formă de Academie, unde trebuie să ai calități. Îți trebuie calități ca să fii selecționer! E altceva decât la o echipă de club. Ca selecționer era mult prea mare pălăria și s-a confirmat. Îmi pare rău, dar am puterea asta de anticipiație. Nu numai că am spus că nu ne vom califica și că nu că nu va face față postului respectiv, dar am mai zis și că vom termina pe locul 4!”,  a declarat Cornel Dinu. 

Cornel Dinu: „Daum a fost bun până o anumită vârstă” 

„Daum a fost un antrenor bun până la o anumită vârstă. Nimeni nu mai rămâne același de la o zi la alta. În momentul în care Daum a fost ales pentru echipa națională a fost total neinspirat. Nu intru în amănunte. 

Cei care au făcut greșeala respecitvă n-au nici ei pregătirea necesară să vadă ce calități trebuie să aibă un antrenor de afară care să vină aici. Mai mult, era pentru pentru prima dată când venea un străin la echipă. Noi neavând un fotbal cu particularități aparte. 

Per total, Daum a fost un antrenor bun, însă cu mari probleme când a fost ales și adus la echipa națională. Nu-l mai recomanda nimic! A fost o greșeală impardonabilă din două puncte de vedere. Nu dovedise ca selecționer nimic, avuse rezultate prin Germania și prin Turcia, dar la națională niciodată. În general, la echipele naționale sunt puși cam 75% cei care au mai antrenat naționale. Sau Lippi și Trapattoni, care au confirmat ani de-a rândul și au creat echipe”, a adăugat Dinu. 

Citește și;

Interviu cu Dorinel Munteanu: „Noi suntem problema, nu Islanda!"

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
734999760329136
Michelangelo Buonarroti  •  24 Noiembrie 2019, 19:22

De Nasul & Corleone nu spune nimic?

robby73
robby73  •  23 Noiembrie 2019, 20:54

În doi ani de zile nu faci echipă națională, cu care te poți califica la campionate. Nici un antrenor bun ca Daum nu reușește asemenea miracole. La petardele care le avem, nu ajung nici 5 ani de muncă. Cum sa faci cal de curse dintr-un măgar.

deusdat
deusdat  •  23 Noiembrie 2019, 17:20

A mai auzit cineva de Daum?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează