FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Dezvăluire gravă din culisele naționalei: „Selecționerul nu avea ce să câștige de pe urma mea. Chema jucători care puteau fi transferați pentru comisioane”

Articol de - Publicat marti, 23 iulie 2019 11:32

Gabi Mureșan are 8 trofee câștigate cu CFR Cluj. Ajuns la 37 de ani, s-a retras în satul natal, Apold (Mureș) unde are o pensiune și o afacere în agricultură. În direct la GSP Live, Mureșan a povestit culisele neconvocării la națională imediat după meciul cu Franța (2-2), în urma căruia a fost remarcat de Mourinho, dar criticat de selecționerul Pițurcă.

 Pe 11 octombrie 2008, Gabi Mureșan juca al doilea său meci în tricoul naționalei, la egalul (2-2) cu Franța din preliminariile CM 2010. Mijlocașul era în forma vieții sale: campion cu CFR și om de bază în campania de Champions League.

VEZI CE A DECLARAT MUREȘAN LA GSP LIVE DESPRE SELECȚIA LUI PIȚURCĂ

 

La final, Mureșan a primit nota 9 în Gazetă, fiind apreciat inclusiv de Jose Mourinho, prezent în tribunele stadionului din Constanța. Surprinzător, însă, selecționerul Victor Pițurcă declara:

“Gabi Mureșan a jucat remarcabil pentru primul meci la echipa națională, dar și el a făcut câteva greșeli de plasament"

Apoi, inexplicabil, Mureșan nu a mai fost convocat la niciunul dintre următoarele patru meciuri în care Pițurcă a rămas selecționer. La un deceniu distanță, în direct la GSP Live, fostul mijlocaș de la CFR a acuzat jocurile de culise făcute de Pițurcă:

“Din păcate, antrenorii din București nu prea au avut ce să câștige de pe urma mea. Eu cred că de aia nu am mai fost convocat. Mai bine și-au chemat pe anumiți jucători de-ai lor pe care puteau să-i transfere și să-și ia comisioane.

Eu zic că era o colaborare cu impresarii. Cam așa se întâmpla pe vremea aceea. Trebuiau să vină anumite persoane, să-i crească, să le crească cota. Aveau și ei ceva de câștigat. De pe mine ce să câștige?

Eu nu lucram cu impresarii care erau atunci pe lângă echipa națională. Colaboram cu anumiți oameni, dar nu aveam nimic semnat cu ei. E clar că selecțiile la națională se fac și pe interese”

Citește mai jos continuarea articolului

an 8981gabriel muresan

  •  Reporter: Ai avut vreo discuție cu Pițurcă pe tema asta?
  • Mureșan: Pițurcă avea oamenii lui de la Steaua. Pe vremea aia era Rădoi care juca tot timpul. Eu, în meciul ăla (n.red. - cu Franța), am jucat pentru că ziariștii m-au băgat în față, că meritam să joc. Nu cred că a venit de la el, de la selecționer. Eu jucam meci de meci la CFR, jucam în Champions League, meritam să fiu o soluție.
  • Reporter: Cum ți-a picat când selecționerul te-a nominalizat la final, spunând că ai avut greșeli de plasament?
  • Mureșan: Hai să vă spun care a fost greșeala de plasament. Trebuia să-l blochez pe Gourcuff la 40 de metri…Păi, dacă îl blochez pe Gourcuff la 40 de metri, la 20 de metri ce faci?
  • Reporter: I-ai lăsat spațiu mai mare lui Gourcuff?
  • Mureșan: Nu i-am lăsat niciun spațiu. Nu a fost vorbă de greșeli. Nu mă prea voia dânsul (n.red. - Pițurcă) pe acolo.
  • Reporter: Ai încercat să cauți o explicație după meci?
  • Mureșan:Am discutat înainte. După meci, nu mi-a zis nimic. Toată lumea m-a felicitat. Și băieții, Chivu, Mutu, de unde înainte de meci nu aveau încredere în mine, după joc au venit și mi-au zis: “Felicitări, Muri, ce bine ai jucat!”
  • Reporter: Da, dar tu nu ai mai fost convocat. Jucătorii importanți pot influența o selecție. Unde au fost băieții care te felicitau după meciul cu Franța? De ce nu i-au spus lui Pițurcă: “Domnule, ăsta ne-a ajutat cu Franța, avem nevoie de el”?
  • Mureșan: Corect. Nu știu unde au fost.

După perioada în care Pițurcă l-a ignorat, Mureșan a revenit la națională în mandatul lui Răzvan Lucescu. Apoi, la chiar primul meci de după întoarcerea lui Pițurcă, Mureșan a jucat în partida din San Marino, ultima pentru el în tricoul României. Ulterior, Mureșan (foto) a explicat că Pițurcă l-a ignorat din nou din cauză că CFR i-a cerut selecționerului ca fotbalistul să joace doar o repriză în San Marino.

4x5z7250

9 meciuriîn tricoul naționalei a jucat Gabi Mureșan. Trei au fost în mandatele lui Pițurcă, patru în cel al lui Răzvan Lucescu, iar două, în turneul sud-american în care naționala a fost antrenată de Ștefan Iovan

 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (30)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  11 Ianuarie 2022, 12:16
Postat de iobag pe 23 Iulie 2019, 21:37

La nationala nu sunt arbitrii din Liga 1. Ultima grija care ne mai lipsea era sa avem in echipa si un cioban care putea sa ia oricand rosu si sa ne lase in 10. Dar pana la urma e o chestie de gusturi. Eu prefer fotbal, tu preferi ciobani. E democratie. Daca plangi dupa rudimentari ca Alexa sau Muresan iti recomand liga a 3-a, gasesti jucatori pe stilul lor cu gramada

De Dinu, Deselnicu, Sames si mai ales Bumbescu ,ai auzit ? Ei ce-au fost ?

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  24 Iulie 2019, 15:20

Seleectioneri mafioți, ca și în viata.

1195078783842427
Cantemir Mefa  •  23 Iulie 2019, 21:41

Şi acum e aproape la fel. De aceea nu mai avem performanţe remarcabile. *** de *** au dus Naționala de râpă!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează
Close