FOTBAL  »  NATIONALA  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA

VIDEO EXCLUSIV Ioan Andone, atac cu talpa la Christoph Daum: „Cel mai mare eșec din istoria fotbalului românesc”

Articol de GSP - Publicat marti, 21 ianuarie 2020 23:00

Aflat în Spania, Ioan Andone (59 de ani) stă cu ochii pe echipele românești. A oferit un interviu amplu pentru GSP.ro în care a discutat, printre altele, și despre numirile lui Mirel Rădoi și Adi Mutu la naționalele de seniori și U21 ale României.  

Andone se bucură de șansa primită de cei doi foști mari internaționali români și nu-l iartă pe Christoph Daum, fostul selecționer al naționalei noastre.  

„E o nouă idee a Federației și e una foarte bună. Decât să aducă un străin care nu făcea nimic. Ca Daum, care a venit aici și cred că a fost cel mai mare eșec din istoria fotbalului românesc. Dă-i șanse lui Rădoi, lui Adi Mutu!

 Rădoi a demonstrat la tineret, Mutu trebuie să demonstreze și el. Dar e șansa lui! Sunt doi foști mari jucători. Au experiență!", a zis Andone pentru GSP.ro. â

Ioan Andone, despre barajul cu Islanda: „O echipă masivă, rapidă, puternică. Joacă pe teren propriu. Dacă batem Islanda, sunt convins că ne vom califica cu Bulgaria sau Ungaria. Dar cu Islanda va fi greu. Poate va fi terenul înghețat, nu vor fi condiții. 

Totul ține de Rădoi să analizeze orice amănunt important. Iar la ora jocului să aleagă cea mai în formă echipă, cu cea mai mare experiență. Jucători care să nu se sperie, unii care să ducă meciul spre 0-0, să putem câștiga la un contraatac. Trebuie să ai inteligența necesară. Asta e o finală pentru Rădoi și echipa națională. Cealaltă finală pare mai ușoară! Doar pare, pentru că ușor nu va fi nici la Budapesta sau Sofia cu calificarea pe masă". 

Christoph Daum a preluat naționala României după EURO 2016 și a fost demis 14 luni mai târziu, în septembrie 2017, după ce prima reprezentativă a ratat calificarea la Mondialul din Rusia. Selecționerul german a luat România de pe locul 25 și a „prăbușit-o” până pe locul 47 în clasamentul FIFA. 

Vezi și: 

ROMÂNIA // VIDEO Mirel Rădoi a dezbătut 9 subiecte delicate: totul despre meciul cu Islanda, conflictul dintre generații și relația cu Adrian Mutu

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
kingme
kingme  •  22 Ianuarie 2020, 12:05

Il ataci pe Daum pentru ca este strain dar iti place sa umblii pe la straini si sa castigi o caruta de bani nea Ando.Cand o sa castigi tu sau Ioanitoaia Bundesliga atunci sa-l criticati pe Daum.

4_3_3
4_3_3  •  22 Ianuarie 2020, 09:52

LoL, după 0-5 cu Spania, cu prietenul său CONTRA pe bancă, bătrânul o ține tot cu Daum... Povești cu pești, dragă GSP. Dacă îl faceți pe Daum groparul fotbalului românesc, Contra ce este? Jefuitor de morminte?! Groparul adevărat al fotbalului românesc, cel care poartă răspunderea prăbușirii ei, nu este un antrenor sau vreun jucător, ci mafia FRF-LPF de după revoluție, în frunte cu Mircea Sandu și Mitică Dragomir în cârdășie cu așa-zișii ”patroni” și conducători de cluburi ”profesioniste” de pe vremea cooperativei și cu samsarii de jucători (a.k.a. ”impresari”), dintre care se distinge clanul Becali...A fost o muncă grea, de vreo 2 decenii, timp în care s-a distrus sistematic tot ce era de distrus pe plan sportiv (cam la fel cum a fost dezarticulată industria prin ”privatizare”), dar la sfârșitul căreia am ajuns să alunecăm sub Norvegia și să ne tremure izmenele în fața Islandei. De cluburi ce să mai vorbim, singura ”performanță” care îi interesează este negoțul cu jucători. Restul e cancan. Dar noi tot Daum, Daum...zău, parcă am fi în reclama aia cu Batman.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  22 Ianuarie 2020, 07:08

Cel mai prost antrenor din istoria nationalei a fost Cornel Dinu, pe urma vine Daum.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close