FOTBAL  »  NATIONALA  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA

ROMÂNIA // VIDEO Mirel Rădoi a dezbătut 9 subiecte delicate: totul despre meciul cu Islanda, conflictul dintre generații și relația cu Adrian Mutu

Articol de - Publicat marti, 21 ianuarie 2020 17:47

Mirel Rădoi, 38 de ani, selecționerul României, a susținut o conferință de presă intensă la Marbella, imediat după antrenamentul FCSB-ului la care a asistat. 15 minute în care n-a ocolit subiectele sensibile legate de echipa națională, pe care tocmai a preluat-o.

1. Nu-l îngrijorează terenul din Islanda  

„Am văzut terenul din Islanda. Totuși, mai sunt două luni până la disputarea partidei. Din ce am înțeles, chiar din scrisoarea pe care gazdele au trimis-o la UEFA, dau asigurări că terenul va fi bun. 

Din punctul lor de vedere, sunt șanse aproape nule să putem juca în altă parte. E normal, vor să joace acasă, e un avantaj pentru ei. Oricum, nu ne putem plânge de un teren pentru că și noi, în istoria noastră, am avut cazuri de genul acesta: cu Danemarca, Slovenia, Italia”.  

2. Mirel Rădoi, despre colaborarea cu Adrian Mutu  

„Totul decurge foarte bine. Și dacă nu eram prieteni, tot trebuia să decurgă foarte bine relația. Va trebui mereu ca această colaborare dintre selecționeri să fie una strânsă. Iar legat de JO, înțelegerea pe care am avut-o cu FRF, înainte de a semna, a fost ca indiferent cine va fi selecționerul U21, să facă parte din staff. 

Nu în tribună, ci lângă noi, pe teren. Împreună vom face selecția, strategia. Niciodată n-am făcut-o de capul meu”. 

3. Presiune pe jucători, nu pe antrenor 

„Presiunea nu este pe mine, pentru că nu eu joc. Va fi pe jucători. Noi trebuie să fim doar bine pregătiți, să le dăm informațiile exacte despre Islanda. Va trebui să adunăm toate informațiile până la ora jocului, inclusiv despre cele două jocuri amicale. 

Avem meciul lor contra Canadei, chiar dacă a fost închis. Va trebui să analizăm, deși n-au fost mulți jucători care vor fi cu noi, colectăm informații și despre ei”. 

4. Mirel Rădoi: „Nu voi face cantonamente iarna”

„Nu-s gelos pe islandezi pentru că ei au avut perioadă de pregătire și noi nu. După ce am văzut jucătorii, aici, în cantonament, e totul bine. S-au antrenat foarte bine cu echipele de club. 

Eu n-aș fi fost pe aceeași lungime de undă. Pentru că pregătirea de la club e alta, întrucât într-o săptămână începe campionatul, iar eu aș fi pregătit un meci care este peste două luni. Aș fi putut aduce un prejudiciu jucătorilor. Nu voi apela la un astfel de cantonament”. 

5. Rădoi, vot de încredere pentru lideri  

„Gândul e împărțit despre jucătorii care joacă și care nu joacă, care trebuie să fie la lot și care nu. Luăm cel mai elocvent caz. Tătărușanu e căpitanul naționalei, chiar dacă nu joacă la club. Dacă mai sunt speranțe pentru calificarea la Euro, acestea i se datorează și lui. 

Cred că un jucător ca Tătărușanu, unul dintre lideri, chiar dacă nu joacă, n-are cum să nu fie convocat. Dacă vorbim despre alții, OK, putem lua în considerare acest criteriu. Preferăm jucătorii cu minute, dar asta nu înseamnă că nu vor fi și alții, care joacă mai puțin”.

6. Speranțe pentru Ștefan Radu, Săpunaru și Stancu  

„N-ar fi frumos să vă răspund la întrebarea legată de Ștefan Radu. Nici pozitiv, nici negativ. Dacă aș răspunde pozitiv, l-ați suna pe el, dacă e negativ, apoi toate criticile ar veni către mine, pentru că n-am luat legătura cu el. 

Cu siguranță, vom ajunge să discutăm cu el. Răspunsul e al jucătorului! Indiferent că e Radu, Săpunaru sau Bogdan Stancu. Pentru nimeni nu e un subiect închis echipa națională”.

7. Strategia pentru rezolvarea conflictului U21 vs veterani 

„Din punctul meu de vedere, discuțiile sunt simple. Toți trebuie să înțeleagă că luptă pentru națională. Cine va crede că e acolo doar pentru el cu siguranță că va părăsi naționala. 

M-aș bucura ca, dacă există un conflict, acesta să producă o discuție. Să vedem care sunt problemele care au măcinat naționala. Ar fi o problemă dacă aceste discuții au afectat evoluțiile din teren, deci ar trebui rezolvată! Nu va ieși nimeni din încăpere până când nu rezolvăm situația” 

8. Mirel Rădoi taie în carne vie cu personajele de figurație  

„Sunt anumiți jucători care au fost convocați și s-ar putea să nu mai fie acum. Și noi vedem anumite lucruri. Probabil sunt alții care vin la lot doar pentru a bifa o selecție și nu mai arată că pot face parte din echipa națională. Sunt mult prea egoiști. Atunci nu vor mai veni la națională”. 

9. Gata cu declarațiile false! 

„Mă gândesc la nivelul declarațiilor pe care jucătorii le dau. Nu vreau să mai văd declarațiile pe care le făceau până acum. "Suntem o echipă, luptăm, ne dăm viața pe teren". Pentru că eu, de sus, din tribună, am văzut altceva. Prefer un jucător mai modest în declarații, dar care să arate ce simte pe teren”.  

MIREL RĂDOI DESPRE ... 

...Ianis Hagi: „E o problemă mai delicată cu el. Clubul nu-l va lăsa să plece împrumut. Sper totuși să prindă multe minute”. 

...Răzvan Marin: „Să vedem dacă antrenorul îl va lăsa să plece împrumut. M-aș bucura să joace. Are nevoie de prezențe pe teren”. 

...Florinel Coman: „E greu să mă impresioneze cu un gol. Vreau să-l văd că face presing! Că ajută echipa. Vreau să-l văd că vorbește pentru că e căpitan de echipă! Lucrurile astea trebuie să se vadă. Trec anii, el rămâne în campionatul intern, trebuie să facă pasul cât mai repede în Vest”.  

...Ionuț Radu: „Așteaptă și el să vadă ce face, dacă se va transfera. Cred că dacă se va antrena, va redeveni titular. Are multe calități. Probabil, antrenorul s-a gândit că dacă schimbă portarul are mai multe de câștigat, ceea ce nu s-a întâmplat”.  

Vezi și: 

VIDEO Mirel Rădoi, selecționerul României, conferință de presă în Spania: „Unii vin la lot doar pentru a bifa o selecție! Nu-i mai convoc”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  21 Ianuarie 2020, 19:25

*** sluga lui Stoichita argatul sistemului mafiot FRF marioneta impresarilor complici ai presedintilor de cluburi *** Descriere selectioner

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close