FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELGIA 2-1

VIDEO Exorcizare! » Superexecuţia lui Maxim şi atitudinea “tricolorilor” din repriza secundă au răpus “dracii roşii”

Articol de - Publicat joi, 15 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 15 noiembrie 2012 01:39

"Naţionala" revenit de la 0-1, la pauză au apărut 6 nume noi pe gazon, iar Torje a înscris din penalty pentru liniştea de care Piţi are nevoie: din martie, înapoi în cursa spre Rio 2014!


"Tricolorii" au trecut pe diesel, s-au încălzit greu aseară, iar "diavolii" au încins amicalul. Tătăruşanu a salvat la şutul înşelător al lui De Bruyne (4), iar bara a fost precum "rîul, ramul" din poezii, ne-a fost alături la reluarea lui Mertens (17). Gardoş, "coautor", Găman, visător, şi şutul diavolesc-înşelător al lui Benteke, de 0-1 (23) ne-au răcit şi mai mult.

Maxim, setat pe supergoluri
Dar România, ediţia de toamnă-iarnă 2012/2013, şi-a scos verbul "a capitula" din dicţionar. Nici psihic, nici fizic, n-a căzut. Clarviziunea debutantului Nistor şi execuţia divină a lui Maxim (32), cam cum ne-a dat Cavani gol în primul amical al anului, au readus egalitatea. Hai că altfel s-a văzut meciul după acea fază, Grigoraş să trăiască! Maxim a mai făcut o bijuterie pe stînga, Nistor are ceva din fuga şi abnegaţia lui Dorinel Munteanu, Chiricheş s-a luptat cu "dracii", a mai şi pierdut, dar s-a ţinut scai de ei. Multă neatenţie în axul central al defensivei, OK, cuplu de stoperi experimentali. Chipciu şi Grozav mult mai şterşi decît la Steaua, Marica foarte puţin utilizat. Mertens a mai făcut o dată ce-a vrut cu apărarea noastră, dar nu şi-a calibrat şutul.

"Hop şi-aşa, şi-aşa!", frumoasă e "Ciuleandra"!
Piţi a făcut 6 schimbări dintr-un foc la pauză. A crescut ritmul de joc. Torje i-a rupt frînele lui Verthongen, dar n-a fost nimeni în faţa porţii lui Mignolet care să dea gol (51). Gabi e argintul viu, dacă nu chiar un "diavol" neobosit, însă golul i-a fost refuzat iar (58). Imediat, Marica a încercat şi el o superexecuţie, dar portarul lui Sunderland a prins. Au fost momente de dominare clară din partea noastră. Tănase l-a găsit pe Stancu, "turcul" n-a găsit poarta (62), după care Latovlevici l-a blocat pe Lukaku. Italianul ne-a dat penalty, băiat bun, iar Torje a rupt plasa şi-a pus "Ciuleandra", iar, la difuzoare (66).

Victorie în stare de asediu
A părut că am stins ce mai era de stins la belgieni, doar că implanturile din RD Congo nu ştiu să piardă prea uşor: Lukaku scapă cu Tătăruşanu, trage pe lîngă (79). Nu mai contează că lotul lor e de cinci ori mai bine cotat, e vînă şi prospeţime în băieţii lui Piţurcă! Ba şi calm, acum cînd trebuie să ţinem de scor. Bourceanu driblează, Stancu are ţîşniri promiţătoare. Dar dacă n-ar fi fost Goian, Lukaku nu mai ierta (91). Şi mare noroc la ieşirea proastă pe centrare, supărător de obişnuită deja, a lui Tătăruşanu (92). Sîntem încă în şantier, dar e bine că măcar muncim.

Radu, chemat pentru 21 de minute
Deşi trebuia să joace 45 de minute, conform înţelegerii pe care o avea cu clubul italian la care evoluează, Lazio Roma, Ştefan Radu nu s-a aflat printre cei şase jucători pe care Victor Piţurcă i-a introdus pe teren după pauză. Fotbalistul a intrat de-abia în minutul 69 în locul lui Latovlevici, revenind după un an la echipa naţională.

Arbitru iertător
În minutul 25, Florin Gardoş a lovit mingea cu mîna în careu, dar "centralul" Bergonzi nu a dictat nimic. Apărătorul stelist a fost iertat deşi reluările tv au demonstrat că a fost "penalty" clar pentru belgieni. Faza s-a repetat, dar invers, în minutul 58, cînd şutul lui Latovlevici, din unghi, a fost blocat în plonjon de Gillet, cu mîna! Bergonzi a făcut semn că totul e în regulă, şi de data aceasta.

Witsel îl laudă pe Boloni
Deşi s-a transferat la ruşii de la Zenit pentru 40 de milioane de euro, Axel Witsel a declarart că nu a uitat colaborarea cu Ladislau Boloni din perioada Standard Liege, unde a fost antrenat de tehnicianul român, alături de care a debutat în Champions League. "Îi port un mare respect, am învăţat multe de la el, mi-a influenţat pozitiv cariera. Consider că este un tehnician de la care tinerii jucători au ce învăţa", a declarat mijlocaşul belgian.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (51)
zurzu_zurzu
zurzu_zurzu  •  15 Noiembrie 2012, 14:02

Lung jr-Cipciu,Tamas,Goian,Radu St -Torje,Maxim,Chiriches,Alexe-Marica,Rusescu.. Lui Maxim sa i se dea mana libera sa marjeze pe tot mijlocul din spatele atacantilor,sa i serveasca pe acestia si sa traga la poarta el insusi pentru ca o face bine.Oricum si pe el si pe Rusescu i as trimite las sala.Maxim sa puna pe el sa devina robust ca e cam firav si Rusescu sa faca fibra ca e cam pufos si nu are viteza din cauza asta.

vaalah
vaalah  •  15 Noiembrie 2012, 13:30
Postat de gun_of_brixton pe 15 Noiembrie 2012, 13:21

chit ca nu suport Steaua si tot ce-nseamna ea in zilele noastre...da tzin sa te completez...unii nu au bani de cafea...si ceilalti au bani doar de 3 in (la) 1 :))

Oameni ca tine fac cinste numelui Dinamo și ce a fost acest mare club odată .

gun_of_brixton
gun_of_brixton  •  15 Noiembrie 2012, 13:21
Postat de vaalah pe 15 Noiembrie 2012, 13:16

Si amândoi sunt jucătorii Stelei . In iarna vom face transferuri de top, avem bani gârlă în timp ce alții nu au bani nici măcar de CAFEA și de salarii . Frustrare maxima .

chit ca nu suport Steaua si tot ce-nseamna ea in zilele noastre...da tzin sa te completez...unii nu au bani de cafea...si ceilalti au bani doar de 3 in (la) 1 :))

Vezi toate comentariile (51)
Comentează