FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - AUSTRALIA 3-2

VIDEO+FOTO Altă viaţă! » "Naţionala puştilor" a dezamăgit crunt, cea "adevărată" a scos un 3-2 optimist cu Australia

Articol de - Publicat joi, 07 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 07 februarie 2013 12:48

”Tricolorii” au tremurat pînă spre finalul jocului cu trupa de la Antipozi, dar Stancu şi Torje au întors un rezultat care risca să ne taie aripile înaintea ”dublei” cu Ungaria şi Olanda, din martie

După ce am văzut că viitorul nu-i gata, să respirăm din prezentul Stelei şi al "stranierilor". Să nu rămînă Istanbulul din toamnă o aventură de-o noapte. Ca pentru o femeie speriată înaintea balului de la Budapesta, să pună Piţi oglinda în unghiul ideal: ridurile cu Polonia să ajungă linii de expresie cu "cangurii" şi puncte în martie, pentru Rio 2014. Păi nu-i asta "faţa adevărată a naţionalei", din ce-am priceput?

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Doamne, ce ne place chinul!
Cu Tamaş în dreapta arătăm bine, Gabi urcă mult şi interesant, centrează englezeşte, dar n-avem vîrf "de cap". După 20 de minute e clar, apărarea lor galben-verde chiar e "brînză cu verdeaţă": Cornthwaite e aproape de autogol (7), Stancu trage curajos, Torje îşi permite un voleu "pe lîngă" din careul mic. "Piticul" se zbate, dar zvîcul n-are reglaj.

Australia nu trece de jumătate, nu prea vede mingea, Bourceanu îl lansează de la 40 de metri diagonală pe Grozav, dar superioritatea o simt şi "tricolorii": Gicu preia larg, singur cu Schwarzer (21).

Îi facem noi fotbalişti!
Au şi ei o şansă-cadou, McKay ratează din 5 metri, dar stilul complex ca săriturile de cangur, "tare şi lateral, tare şi înainte", parcă-i prea mult să ne pună probleme! Şi Tănase ne ia nodul din gît: reia calm un şut al lui Torje respins de "tataia" Schwarzer, fotbalistul de 40 de ani (35). Credeţi că-i gata? Păi nu sîntem noi cu Ciuleandra, cu sacii-n căruţă şi celelalte? Ne ghemuim în propria jumătate, ne perpelim inexplicabil cu "lumînări" şi pase frînte, pînă prind şi surferii valul bun. Facem noi vîntul! Raţ faultează, Wilkshire execută penalty-ul (45).

Faţa "adevărată" a "naţionalei"?
Cornthwaite Robert. De la Chunnam. A mai fost la White Woodville şi Enfield Falcons. Să învăţăm, că face 2-1 după un corner tratat sinucigaş de-ai noştri (54). Dacă Brosque nu se-mpiedica în doi metri, era 3-1. Ne-am bulucit, a ratat Stancu, pînă la urmă a egalat tot Bogdan (80).

Iar întoarcerea cu faţa spre soare a adus-o Torje (84), dintr-o lovitură liberă finalizată perfect de omul Granadei. Putem să zicem "să vină Ungaria!", parcă forcingul din ultimele minute ne-a înviat un pic speranţele pentru Budapesta cea fără de spectatori.


Torje, "plonjon" în careu

În minutul 60 al partidei, la 2-1 pentru australieni, Gabi Torje a căutat un contact la un duel cu fundaşul Cornthwaite. Micuţul l-a depăşit pe australian, însă a căzut spectaculos în momentul tacklingului adversarului. Arbitrul întîlnirii l-a taxat pe român, acordîndu-i cartonaş galben pentru simulare.

"Mutu" şi "Ruşine să vă fie"!
Puţinii fani ai României au luat foc după golul doi al australienilor, marcat de Cornthwaite în repriza secundă. Suporterii au scandat numele lui Mutu, neconvocat de către Piţurcă, dar şi "Ruşine să vă fie" ori "Voi nu sînteţi România!".

"Tineretul", victorie fără emoţii
Echipa naţională de tineret a României s-a impus fără probleme la Tiraspol, 3-0 în amicalul contra selecţionatei similare a Republicii Moldova. Golurile au fost marcate de Stanciu (22), Cîrstocea (82) şi Manole (87). Săndoi a folosit jucătorii: Buzbuchi - Nica (62 Herghelegiu), Creţu, Toşca, Avrămia (86 Manole) - Leca, Florean (46 Velici), Benzar (68 Cîrstocea) - Stanciu (86 Bălaşa), Gavra (62 Peteleu), Serediuc (68 Al. Giurgiu).

"Naţionala", cît Dinamo şi Rapid
Prima reprezentativă nu a reuşit să trezească interesul românilor stabiliţi în Spania, deşi Andaluzia e o zonă preferată de "stranierii" noştri plecaţi să muncească peste hotare. Aproape 70 de suporteri de-ai "tricolorilor" s-au strîns în tribunele Estadio Ciudad de Malaga, cam cîţi au fost, cumulat, la primul " amical" al lui Dinamo din cantonamentul iberic, cu Lech Poznan (3-1), şi la victoria giuleştenilor din Spania cu Rubin Kazan (1-0).

"Apă vie" de la spanioli :)
N-a fost de-ajuns faptul că un vînt puternic a început să bată cu o oră înaintea partidei "tricolorilor", pregătirea organizatorilor a accentuat răcoarea pentru ambele echipe. Instalaţiile de apă montate sub gazon au început, cînd mai era un sfert de oră pînă la start, să ude puternic terenul, chiar cînd reprezentativele se aflau la încălzire! Zece şuvoaie de apă au continuat să irige, cîteva minute, atît iarba, cît şi băieţii lui Piţi, care au fugit spre vestiar.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
adrian84
adrian84  •  07 Februarie 2013, 12:10

Stati sa vedeti ce o sa fie la meciul cu ungurii ca deja escaladeaza conflictul diplomatic datorita steagurilor secuiesti.

adrian84
adrian84  •  07 Februarie 2013, 12:07
Postat de alpin pe 07 Februarie 2013, 11:53

La care? Vidraru sau Bicaz?! Eu prefer Cincis...

Sa lasi o baliza ca sa nu dai mult de lucru scafandrilor.

alpin
alpin  •  07 Februarie 2013, 11:53
Postat de andreagassi pe 07 Februarie 2013, 11:15

parerea mea este ca vom ajunge la baraj

La care? Vidraru sau Bicaz?! Eu prefer Cincis...

Vezi toate comentariile (32)
Comentează