FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEBUT

VIDEO Gol Ianis, victorie Radu » Răducioiu şi Hagi jr. au debutat frumos cu reprezentativa U15: 3-1 în ”amicalul” cu Moldova

Ianis Hagi vrea să calce pe urmele tatălui său. +1   FOTO
Ianis Hagi vrea să calce pe urmele tatălui său.

Articol de - Publicat miercuri, 10 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 09 octombrie 2012 20:48

Fiul ”Regelui” a deschis scorul din penalty pentru ”tricolorii” mici şi a fost căpitan din minutul 22. Iar pe bancă, ”Marele Blond” s-a agitat şi i-a încurajat pe puşti.

Victorie cu 3-1 în faţa reprezentativei U15 a Moldovei va rămîne un punct istoric în carierele viitoare ale lui Ianis Hagi şi Florin Răducioiu. Cea mai tînără "naţională" a României a disputat ieri un amical cu vecinii de peste Prut, la Galaţi, dar, pentru cei doi, întîlnirea a avut un caracter aparte.

Puştiul "Regelui", 14 ani, şi-a făcut debutul adevărat într-o reprezentativă naţională, fiindcă apariţiile de pînă acum la U14 au fost mai degrabă meciuri într-o selecţionată experimentală. Iar "Marele Blond" a bifat, de asemenea, prima întîlnire pe bancă în postura de antrenor.

Trasor rupt din glezna tatălui
Ianis a luat tricoul cu numărul 10, la Academie poartă 11!, şi a deschis scorul chiar în debutul reprizei secunde. A înscris dintr-un penalty executat cu dreptul, şut puternic în diagonală, gol fără emoţii.

În rest, a apărut deseori la finalizare şi a căutat în special pasa decisivă. Iar în minutul 14 a prins un trasor de la 20 m, mingea a plecat razant cu transversala, trimisă parcă din piciorul lui Hagi senior. Juniorul a preluat şi banderola la mijlocul primei reprize, după eliminarea căpitanului Ghiţă, fundaş central. A fost schimbat în minutul 68.

Răducioiu? Cînd vulcanic, cînd înţelegător la greşelile copiilor. A gesticulat însă la fiecare ieşire în spaţiul tehnic, iar cîrlionţii blonzi, răvăşiţi de vîntul puternic, i-au dat destule bătăi de cap. "Mi-a plăcut cum am jucat azi şi vreau să creştem la capitolul determinare. Ianis e inteligent, dă pase excelente, de aceea i-am şi cerut să joace mai aproape de vîrfuri", a comentat Radu la final.

"Vreau să trec pragul a 100 de meciuri la prima reprezentativă şi să depăşesc selecţiile tatii în tricoul României" (Ianis Hagi, mijlocaş România U15)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
alexa.09
alexa.09  •  10 Octombrie 2012, 12:56

Ma bucur pentru domnul Raducioiu , dar si pentru Hagi Jr . Este un lucru extraordinar ca "micii tricolori" .S-a vazut ca au potential si talent . Numirea lui Florin raducioiu ca antrenor al echipei de juniori a Romaniei va fi extrem de benefica pentru tinerii ce vor un viitor stralucit . Dansul ii poate invata multe . Felicitari !

gob33
gob33  •  10 Octombrie 2012, 12:34
Postat de ovidiu_3003 pe 10 Octombrie 2012, 10:32

Asta i o generatie de ratati ...numai pe pile se joaca .

cata dreptate ai ...+1

chif
chif  •  10 Octombrie 2012, 10:49

bai da nu va e rusine? vorbiti numai de "fiul regelui" de parca a jucat singur! Ceilalti marcatori care sunt? sau nu-i pomeniti daca nu-s de sange albastru?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează