FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

VIDEO Interviu inedit cu Contra » Selecționerul a răspuns la 10 curiozități ale fanilor: "Mă identific cu Chipciu"

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat luni, 03 septembrie 2018 19:25

Înaintea "dublei" din Liga Națiunilor cu Muntenegru (7 septembrie, ora 21:45) și Serbia (10 septembrie, 21:45), selecționerul Cosmin Contra a răspuns la 10 întrebări primite din partea fanilor pe canalul oficial de YouTube al FRF. 

1. "Cum motivați jucătorii înaintea unui meci pentru a da randamentul dorit?"

"Depinde, la fiecare meci găsesc câte ceva, depinzând și de importanța meciului și a adversarului. Am metodele mele. Încerc să-i responsabilizez, când intră pe teren cu acest tricou trebuie să dea totul pentru suporterii care vin la stadion". 

2. "O calificare a echipei de tineret poate ajuta și naționala mare? Ce jucători de la U21 ar putea face pasul spre echipa mare?"

"O calificare poate să-i ajute în primul rând pe jucători. Încrederea calificării la un turneu final îi va face să prindă încredere mult mai ușor. Așa s-a întâmplat și cu generația noastră, am jucat la un turneu final, iar apoi am făcut pasul către echipa mare". 

3. "Cu ce jucător vă identificați, atât din punct de vedere al calităților cât și al defectelor?"

"Mă identific cu Alex Chipciu. Văd că joacă fundaș dreapta la Sparta Praga și o face foarte bine. Îl văd cum joacă și poate mă regăsesc puțin în el"

4. "Dacă ați putea schimba rezultatul la meciul România - Slovenia 1-1 din barajul pentru CM 2002 sau rezultatul din finala Cupei UEFA din 2011, Deportivo Alaves - Liverpool 4-5, ce ați alege?"

"Barajul, pentru că era un moment important pentru generația noastră. Calificarea la Mondial ne-ar fi adus continuitate. Cred că acel meci a făcut ca acea generație să aibă un recul: în loc să aibă o progresie evidentă, a avut loc un recul". 

5. "Care sunt principalele atuuri ale Serbiei și Muntenegrului?"

"Muntenegru e o echipă foarte bine organizată, cu jucători masivi la fazele fixe, cu 2-3 jucători care ne pot pune în dificultate. Echipa Serbiei are jucători talentați, multe individualități, dar joacă mai puțin ca o echipă. Serbia are, de asemenea, jucători talentați, au fost și la Mondial. Cele două formații au același stil de joc și de a gândi meciurile". 

6. "Vă gândeați când erați jucător că veți ajunge selecționer?"

"Nu. Mă gândeam doar să joc cât mai bine la națională, nu mă gândeam că voi începe această meserie și voi ajunge într-un timp atât de scurt să antrenez la națională. Când m-am apucat de antrenorat, unul dintre visurile mele a fost să devin selecționer".

7. "Care a fost cel mai bun jucător alături de care ați jucat în carieră și care e cel mai bun jucător pe care l-ați antrenat?"

"Paolo Maldini, ca jucător, și Adrian Mutu, ca antrenor". 

8. "Care a fost persoana care v-a influențat cel mai mult în fotbal și care v-a ajutat cel mai mult?"

"M-a ajutat familia la greu, n-am avut o persoană din fotbal care să mă ajute la greu. Majoritatea antrenorilor pe care i-am avut m-au influențat câte puțin. Nu pot să dau un nume, aș lua din meritele celorlați. Toți antrenorii au influențat cu ceva parcursul meu ca fotbalist și, mai apoi, ca antrenor"

9. "Pe ce ați cheltuit primii bani câștigați în fotbal?"

"Mi-am cumpărat un apartament!"

10. "Ce promite Cosmin Contra suporterului român, plin de dezamăgiri, dar care încă mai crede în fotbalul românesc?"

"Să nu vă pierdeți încrederea în fotbalistul român! Avem nevoie de încredere, chiar și în momentele grele. Fotbalul românesc nu trece prin cel mai bun moment din punct de vedere al progresului jucătorilor, dar, în același timp, fanii să aibă speranțe că facem tot ce depinde de noi ca acest lucru să nu dureze foarte mult. Ce pot să promit e că jucătorii vor încerca să câștige fiecare meci când intră pe teren și vor avea spirit de sacrificiu. Cu aceste premise, avem șanse să ne calificăm la Campionatul European din 2020". 

Întrebarea numărul 10 a fost desemnată de Contra cea mai bună întrebare, iar persoana respectivă a primit din partea Federației un tricou al naționalei. 

"Întrebările au fost grele, suporterii echipei naționale știu fotbal și asta mă bucură", a declarat Contra la finalul sesiunii Q&A. 

Vezi și:  Omul lui Contra are un pariu neașteptat: "E unul dintre cei mai constanți jucători din Europa"

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
maxp
maxp  •  04 Septembrie 2018, 01:08

La cat il forteaza nici nu ma asteptam sa se identifice cu altcineva. Totusi si mie mi-ar fi fost rusine sa fac o comparatie Contra-Chipciu, fiecare ce e sau a fost ca fotbalist, nu-mi vine sa cred ca o face tocmai el direct implicat.

bodrin
bodrin  •  03 Septembrie 2018, 23:54

Ce va urma in Liga Natiunilor va confirma "succesurile" anterioare! Nici antrenor profesionist, nici jucatori care sa para profesionisti! Rezultat? ZERO...

adi2008
adi2008  •  03 Septembrie 2018, 23:15
Postat de zorrozabal pe 03 Septembrie 2018, 21:37

Bine,bine,l-ati intrebat de toate,dar nu l-ati intrebat:cine ii da lui lista cu jucatorii pe care trebuie sa ii convoace la nationala?Anamaria sau"salvatorul fotbalului romanesc"?

I-ar da-o Militia, dar acum are treaba cu alte liste

Vezi toate comentariile (10)
Comentează