FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

VIDEO // Mirel Rădoi, prezentat ca selecționer: „Vă promit că atitudinea se va schimba” + Răzvan Burleanu: „E un contract pe 2 ani”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 noiembrie 2019 16:11

Mirel Rădoi, 38 de ani, a fost prezentat azi în funcția de selecționer al naționalei României. Au fost prezenți Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice. Conferința a început cu un filmuleț cu Mirel Rădoi ca jucător al naționalei și ca selecționer al naționalei de tineret. 

VIDEO conferința lui Răzvan Burleanu și Mirel Rădoi

Mirel Rădoi: „Am un gol în stomac”

„Am un gol în stomac! Sunt emoționat. Este cel mai înalt rang al antrenorului în România. Aprecierea pe care FRF o are către mine trebuie să o arătăm astfel. Fără meciurile din baraj nu ne putem gândi în viitor. 

Țin să precizez că un antrenor tânăr lasă urme de îndoială și la club. Ca să glumim, experiența ca selecționer e mai mare decât cea de antrenor. Sunt mândru de această oportunitate Nu mă gândeam că voi ajunge aici. Cu siguranță vreau să-mi depășesc mentorii: Olăroiu, Hagi, Pițurcă, Boloni, Cârțu.

Barajul e un obiectiv intermediar! A contat părerea românilor, a celor din fotbal. Nu am putut rezista tentației. Nu sunt de acord când se spune că tinerii de la U21 nu pot face față la națională. Nu sunt sigur că ne vom califica la EURO. Vă promit că atitudinea se va schimba. În fotbal, există risc. Acum nu avem teamă și nu avem nimic de pierdut. Trebuie să ne gândim la ce avem de făcut pentru a merge la EURO. Datorită celor de la U21 sunt în această postură.

Trebuie să găsim un mix între cei de la tineret și cei cu experiență. Din păcate, cei care s-au transferat nu joacă. E dificil pentru ei să aibă rezultate. 

Nici nu avem timp să căutăm un lider. Nu îmi doresc neapărat un lider. Trebuie să primeze forța grupului. Jucătorii trebuie să devină o familie. Cine vine de plăcere va veni în continuare. Cine nu stă acasă. Cei tineri trebuie să-i respecte pe cei bătrâni. Dar nu cred că vor fi probleme din acest punct de vedere. Pe mulți i-am antrenat, cu unii am jucat, nu cred că vor fi probleme. Avem nevoie de jucători cu personalitate, pe care s-o arăți în timpul meciului. Dacă un jucător tânăr nu salută e vorba de educație!

Nu sunt aici ca să fac jocurile cuiva! Nu de-asta sunt aici. Dacă e vorba de Anamaria Prodan, vă spun că la tineret sunt jucător impresarați de ea. Asta dovedește că nu sunt ranchiunos. 

Este o problemă că jucătorii nu evoluează în străinătate. Asta nu ne ajută deloc. E foarte greu. Factorul fizic contează foarte mult, având în vedere că vom avea câteva zile în a pregăti meciul cu Islanda. Dar cred că-i vom face să fie într-o formă bună.

Suntem la două meciuri de calificarea la EURO, iar asta i se datorează și lui Contra. Nu poate fi un an rău. Cred că 2019 a fost un an bun pentru naționala mare și naționala de tineret. Nu e un regret  foarte mare că am plecat de la tineret. Dar o parte dintre cei de la tineret sunt la naționala mare. Nu mi-a plăcut ce s-a zis despre ei”, a declarat Mirel Rădoi. 

Răzvan Burleanu: „Va fi contract pe 2 ani”

„Acest video sintetizează foarte bine de ce Mirel Rădoi a fost opțiunea numărul 1 a FRF! Nici eu, nici directorul tehnic nu am discutat cu alt antrenor. Rădoi a fost opțiunea numărul 1 a Federației”

Mandatul este unul de construcție, pe 2 ani de zile, cu obiective intermediare. Cunoaște cel mai bine jucătorii tineri pe care-i găsim în echipa mea. Va conduce echipa României și la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Este cel mai potrivit pentru a integra tinerii jucători pe care i-am regăsit în vară la EURO, în contextul schimbului de generații. În plus, a construit o echipă, un grup unit. Și a făcut performanță. Al treilea argument e că e un fost internațional. Reprezintă spiritul pe care-l vrem la jucători. 

Știe foarte bine Liga 1 și jucătorii de acolo, dar și pe cei din străinătate. Este tânăr, e energic și dedicat 200% fotbalului. Un ultim argument este legat de experiența meciurilor decisive pe care le-a câștigat ca selecționer. Am convingerea că va construi un grup, o echipă care ne va duce la EURO 2020.

Îi mulțumesc că accept și îl asigur de toată susținerea noastră. Detaliile financiare sunt confidențiale. Nu au contat deloc în discuții. De aceea negocierile au mers foarte repede. A contat obiectivul, a declarat Răzvan Burleanu.

„Rădoi reprezintă regenerarea fotbalului românesc. În vara trecută a reanimat spiritul jucătorului român. Îi urez baftă!” 
Mihai Stoichiță

Mirel Rădoi, 38 de ani, în ultimul an și jumătate selecționer la naționala U21, a fost alegerea Federației pentru înlocuirea lui Cosmin Contra. Va debuta ca selecționer în martie, contra Islandei, în barajul pentru EURO 2020.

Vezi și:

SELECȚIONER ROMÂNIA // EXCLUSIV Omul care îl cunoaște cel mai bine pe Mirel Rădoi: „E din clasa lui Guardiola!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  28 Noiembrie 2019, 10:16
Postat de zorrozabal pe 27 Noiembrie 2019, 20:53

"Nu garantez ca ne calificam la euro"!Cum fine Mirele!Nici cu alde Islanda!Sau cu Ungaria!Pai atunci,de ce a mai fost schimbat Contra?!Mai oameni,voi realizati cata putere are Becali?Cand i-a zis lui Contra sa il bage pe Coman-in locul lui Mitrita-iar Contra nu a vrut,baskan-ul din Pipera i-a"promis"ca nu o sa mai fie selectioner!A asmutit toata mass media pe el si... "bucurie":Avem un nou selectioner!Unul"*** ***"!Doar nitzel *** si cu un ochi de sticla!E finu Mirel,fratilor!Care,iata nici nu ne garanteaza calificari!De ce sa ne facem nervi!Dar ... va "promova"noi talente!

Probabil ca va face ca la U21,unde la European a bagat doar 1-2 jucatori de ai lui nasu',dar... dupa ce a capatat"legitimitate",a lasat deoparte orice retinere, iar ln actualele preliminarii i-a bagat pe toti care aveau etatea permisa-adica 4-chiar si pe portarul Vlad, care la echipa de club nu e nici macar rezerva!Plus vreo 2 de la Clinceni!Asa ca,in meciul cu Islanda si chiar si in cel ce Ungaria, va fi mai retinut-bagand ca titulari numai pe Coman si pe Pantiru-iar ca rezerve pe Iulian Chirita,pe Man si pe...Morutzan,dar daca se va califica...Ei bine,la European ii va baga pe toti jucatorii...recomandati de nasu'!Chiar si pe cei care nu prind lotul la fcsb sau la Clinceni!Cum a facut "tata Puiu"la ultimul european,cand ne-a batut si Albania!

1177177172317584
Christian Ciuca  •  27 Noiembrie 2019, 23:56

bine mă, dacă zici tu că "2019 a fost un an bun pentru naționala mare"(?!) si tre să-i multumim lu Contra că e meritu(?!) lui...ce mai putem adăuga...

109620883845176
Gabriel Topai  •  27 Noiembrie 2019, 23:16
Postat de jenny10 pe 27 Noiembrie 2019, 21:28

Radoi e un PROSTANAC!un oltean PROST!!!Nu construit nimic la U21- cum zice betivul Stoichita-Cel care a construit "a fost Isaila!!Radoi e un zero barat!!mai zero decat fratele sau! (Mihai Nicușor, fratele mai mic s-a fi aruncat de la etajul 4 al unui imobil din Drobeta-Turnu Severin.Nicușor a strâns câteva vizite prin penitenciarele din străinătate încă de acum 14 ani, când a fost prins la furat, așa cum anunța presa locală. Spre norocul lui, în 2011, judecătorii i-au admis o cerere de reabilitare, dar minunea nu a ținut mult pentru fratele lui Mirel, care trei ani mai târziu a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, alături de alte două persoane, pentru trafic de țigări. După ispășirea pedepsei, Mihai Nicușor a fost din nou dat în judecată de către o persoană care a contestat rezoluția procurorilor de „neîncepere a urmăririi penale” în cazul fratelui lui Radoi, într-un dosar separat, dar spre norocul lui, Curtea de Apel Craiova a respins cererea reclamantului. De-a lungul timpului, Rădoi s-a ocupat cât a putut de fratele său și de restul familiei, susținându-i pe toți cu sume importante de bani.CANCAN)

Ai dreptate. A fost meritul lui Isaila, Radoi e doar un *** oportunist. FRF-ul Burlanel e amaraciune si multa, multa ,multa, fte multa jale.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează