FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA 1-4

VIDEO Ştiau defectul nostru! Şi ne-au ucis! » Van Gaal le-a zis jucătorilor săi: "Românii stau rău de tot la faze fixe"

Tamaş sare, dar sare în contratimp, şi mingea lui Lens şterge bara transversala şi se opreşte în plasă: 0-1 +3   FOTO
Tamaş sare, dar sare în contratimp, şi mingea lui Lens şterge bara transversala şi se opreşte în plasă: 0-1

Articol de , - Publicat joi, 18 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 17 octombrie 2012 22:07

Timp de zece zile, portocaliii au exersat fazele fixe la antrenamentele secrete din cantonament. Şi ne-au marcat trei goluri din asemenea momente ale jocului.

"Primim multe goluri din faze fixe. Trei din patru numai acum, cu Olanda", s-a plîns Victor Piţurcă marţi seară, la conferinţa de presă. Lucru pe care îl tot repetă în ultimul timp, dar un detaliu pe care Van Gaal, 61 de ani, recunoscut drept un mare strateg, îl ştia prea bine în două luni de studiu al "naţionalei" noastre. Şi acest amănunt a devenit un stîlp important al tacticii Olandei pentru Bucureşti.

"Exerciţiu şi execuţie"
Pe 8 octombrie, în după-amiaza reunirii la Noordwijk, selecţionerul batav i-a adunat pe jucători şi le-ar fi spus: "Partida cu Andorra nu contează, o vom cîştiga. Pregătim o săptămînă numai meciul cu românii. Şi pentru că punctul lor slab, foarte slab, sînt fazele fixe, ne vom axa antrenamentele secrete pe aceste momente standard ale jocului. Cornere şi lovituri libere. Ca să ajungi aproape de perfecţiune, e nevoie de exerciţiu şi execuţie. Şi vom repeta pînă ne ies aceste faze". Fapt confirmat marţi seară şi de Heitinga, şi de Van der Vaart.

"Am exersat foarte mult fazele fixe la ultimul cantonament, iar acest lucru ne-a ajutat enorm la Bucureşti" (Rafael van der Vaart, mijlocaş Olanda)

7 centrări bune din 7. Plus gafele de marcaj!
Ceea ce s-a întîmplat. Iar marţi, pe Naţional Arena, toate centrările olandezilor din lovituri libere sau cornere au ajuns la coechipieri. Din două motive:
1. Van der Vaart le-a executat ca la carte
2. Gafa lui Tătăruşanu şi erorile de marcaj ale apărătorilor noştri

100 la sută este procentajul de centrări precise din faze fixe ale Olandei la Bucureşti, 7 din 7 (4 cornere şi 3 lovituri libere); România a reuşit 6 din 9 (66%)

La pauză, era 1-3, toate cele trei goluri ale batavilor venind în urma unor asemenea faze fixe. După, în repriza secundă, jucătorii lui Van Gaal au fost suficient de abili încît să ţină mingea cît mai departe de poarta lui Stekelenburg. Şi să marcheze încă un gol, pe final.

"Noi am avut multe ocazii din acţiune, mai multe decît ale olandezilor, dar adversarii ne-au dat trei goluri din faze fixe" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

"E un adevăr, luăm goluri din faze fixe. În toate meciurile am avut probleme. De ce? Sînt multe cauze. Valoarea jucătorilor, greşelile inerente şi neatenţia la marcaj" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

Cele trei mai greşeli ale apărării noastre la fazele fixe
0-1, min. 9: Tătăruşanu (1,94 m; în alb) respinge de lîngă Nigel de Jong (1,74 m), în loc să reţină mingea; balonul ajunge la Lens, perpendicular pe poartă la 18 metri (Bourceanu se trezeşte tîrziu), cap şi gol (poza 2)
0-2, min. 29: Van der Vaart centrează şi Martins Indi, liber, înscrie cu latul din 4 metri; Goian, omul său de marcaj, şi Raţ (foarte aproape) sînt la doi-trei metri de el (poza 3)
1-3, min. 45+2: Tamaş îşi dă seama că Narsingh, mai rapid, îl va depăşi în viteză şi îl trage de tricou în careu. Penalty Van der Vaart, gol. (poza 4)

15 goluri primite în noul mandat al lui Piţurcă

8 goluri încasate din fază fixă

2 meciuri în care am primit gol doar din faze de joc, fără a încasa din faze fixe

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (33)
cordos_eu
cordos_eu  •  18 Octombrie 2012, 14:34
Postat de tony_montana_scarface pe 18 Octombrie 2012, 09:03

Arbitrul le-a oferit moca batavilor cel puțin 12 lovituri libere cadou ! Ne băteau și dacă Torje nu lovea bara și deschidea scorul dar trebuie spus adevărul : arbitrul asta a jucat cu banii la ciorap . Mircea Sandu la UEFA apară interesele lui și ale lui Blatini .

pai eu ce spun? la noi le vedea pe toate! cand faultau olandezii, nu. e de notat totusi faptul ca Torje nu stie executa centrarile. nu inteleg de ce nu o face Bourceanu.

cordos_eu
cordos_eu  •  18 Octombrie 2012, 14:33
Postat de plischi pe 18 Octombrie 2012, 08:03

...iar cornerul nu este faza fixa, fiindca se executa din miscare. adica jucatorul se misca inainte de a lovi mingea. ca sa nu adaug ca si lovitura de pedeapsa este faza fixa.

sa nu exageram, pozitionare dezastruoasa a fost doar la golul 2. in rest, penalty-ul nu se pune, e obtinu dintr-o faza de contra-atac. doar 1 gol a fost din faza fixa!

draaagos
draaagos  •  18 Octombrie 2012, 13:48
Postat de kily pe 18 Octombrie 2012, 12:09

la primul gol mai vinovat este tamas decat tatarusanu. acesta din urma nu putea prinde pentru ca a fost incomodat de un olandez, dar tamas a sarit in contratimp la mingea lui lens, era in cadere in momentul cand mingea i'a ajuns deasupra capului. la al doilea gol este vina atacantilor. nu este posibil sa vina un fundas olandez, nemarcat de atacantul nostru, sa ramana singur la 3 metri cu poarta goala in fata! tamas este nu numai vinovat pentru penaltyul corect acordat, dar a demonstrat ca este si un jucator iresponsabil! daca o comiti in halul asta, poate spune stucan ca ai trantit meciul... romania nu a avut aparare! chiriches a fost varza si la istanbul si marti, varza!

a fost lupta corp la corp,amandoi au tinut ce penalti ai vazut tu nu stiu!!!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează