FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

EXCLUSIV VIDEO Un fost internațional voia alt selecționer: „Mirel Rădoi nu are experiență”

Articol de GSP - Publicat marti, 06 octombrie 2020 19:54 / Actualizat marti, 06 octombrie 2020 20:14

Viorel Moldovan, 48 de ani, antrenorul celor de la Petrolul Ploiești (Liga 2), a fost invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia. Emisiunea este în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe GSP.RO.

  • Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV;
  • Dacă va trece de Islanda, România va înfrunta Ungaria sau Bulgaria, pe 12 noiembrie, pentru un loc la Euro 2020.

Fostul atacant al echipei naționale a analizat situația din compartimentul ofensiv al naționalei și a dezvăluit care sunt vârfurile din Liga 1 care îi plac.

- Vio, acum ce atacanți îți fac cu ochiul?
- Îmi place de Pușcaș, pe care l-am debutat la 18 ani în meciul cu Italia de la Ploiești. A intrat în naționala Under 21 chiar dacă era sub vârstă. Sper să crească și mai mult pentru că are potențial. Claudiu Keșeru a marcat extrem de multe goluri în Bulgaria și nu este deloc ușor să faci asta constant, an de an, indiferent de nivel. El are 30 de goluri pe an.

- Pe cine mai ai pe listă?
- Koljici și Sergiu Buș. FCSB a făcut un transfer foarte bun. L-am vrut și eu, dar n-ai cum să concurezi. Mi-ar fi plăcut și mie un asemenea fotbalist. FCSB a adus un atacant interesant care dacă primește mingea în 16 metri simte golul și poate să fie un marcator important pentru echipă.

VIDEO Viorel Moldovan: „Rădoi nu are o mare experiență! Eu îl puneam pe Hagi la echipa națională"

Moldovan a comentat și decizia FRF de a miza pe Mirel Rădoi la echipa națională de seniori și pe Adrian Mutu la reprezentativa sub 21 de ani.

- Tu crezi că a fost o decizie bună numirea lui Rădoi la națională?
- Rămâne de văzut. El nu are o mare experiență, dar a reușit cu echipa de tineret rezultate remarcabile. Mie-mi place ca personalitate, dar depinde și de jucători. E foarte important ca la meciul cu Islanda să aibă jucători în formă, jucători cu meciuri în picioare, continuitate. Trebuia totuși un antrenor mai cu experiență, eu l-aș fi pus pe Hagi.

- Dar numirea lui Mutu?
- Mutu are experiența unui an petrecut la Al Wahda la echipa de tineret. El fotbal știe, a lucrat cu superantrenori, are perspective interesante, dar sunt curios să-l vedem și la treabă. Naționala de tineret avea un joc interesant, chiar dacă a regresat după perioada de la Europeanul de tineret. L-aș fi pus și eu pe Mutu, trebuie să-i oferi posibilitatea asta. Nici Mircea Lucescu nu avea mare experiență când a fost pus la naționala României, plecând de la Corvinul. Eu sper să reușească ambii.

Citește mai multe știri despre naționala României: 

De ce ne-a fost frică n-am scăpat! » Ce se întâmplă la arena din Reykjavik: imagini de azi de la echipa GSP în Islanda

I-am depășit pe islandezi » Mai multe minute, mai mulți titulari, mai multe goluri pentru „tricolori” în weekend

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close