FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

VOCILE GAZETEI Israel - România, comentat de Ovidiu Ioanițoaia, Remus Răureanu și Eduard Apostol

Israel - România, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Remus Răureanu și Eduard Apostol
Israel - România, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Remus Răureanu și Eduard Apostol

Articol de GSP - Publicat marti, 29 martie 2022 20:30 / Actualizat marti, 29 martie 2022 22:48

Amicalul Israel - România 2-2 a fost comentat pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Remus Răureanu (reporter GSP) și Eduard Apostol (reporter GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Israel - România, 2-2 final:

Ovidiu Ioanițoaia: Echipa nimănui

După o repriză dominată net de "tricolori", o dată cu reluarea parcă a început alt meci! Operând multe modificări, formația Israelului a reușit nu doar să echilibreze partida, ci și s-o conducă, în timp ce a României, surprinsă, a devenit a nimănui, bâjbâind, suferind și, mai trist, încasând doua goluri. Astfel, risipitoare, ea a pierdut tot ce agonisise până la pauză, iar prima victorie a lui Edi Iordănescu s-a amânat! Din păcate, o partidă ce părea câștigată s-a încheiat egal, rezultat neplăcut pentru noi, dezolant, dar echitabil.

Remus Răureanu: Numele care au intrat în repriza a doua nu sună rău, dar România a jucat tot mai slab și a permis egalarea. A fost bun Man, a fost slab Ivan, un jucător care avansează în vârstă fără sa aibă post. Edi a avut două meciuri ca să se dumireasca și a înregistrat o înfrângere și un egal. Rezultatele sunt slabe, opiniile selecționerului pot sa conteze în curând, când vor fi meciuri importante.

Eduard Apostol: Când ești neserios și figurant 

2-0 e cel mai periculos scor. Asta dacă ești neserios și figurant, dacă ești bun, faci 3-0, ura și la avion! Știam că suntem prăpăstioși, nu e o noutate, doar suntem la coada fotbalului. Știam că vom lua gol, dar parcă nu de gâgă. Și când te gândești că am dat peste niște jucători mediocri, nu chiar crema Israelului, însă băieții care în prima repriză păreau de la fotbal pe plajă, sport cu care unii au cochetat, ne-au oferit o lecție de viață, pe care nu o vom învăța în veci: seriozitatea, determinarea, atitudinea. Dabbur nu ne-a permis să ne păcălim după fazele ofensive plăcute ochiului din prima repriză. Bravo, Man, bravo, Cic, OK, Mihăilă și Marin, nu mai zicem de Niță, din nou providențial. Pupați-i umărul și mănușile, ca pe final, asta e concluzia perfectă!

Israel - România, 0-2 la pauză:

Ovidiu Ioanițoaia: Deși cu o formație remaniată față de amicalul cu Grecia, unele din cele 8 modificări fiind impuse de împrejurări, România a pornit perfect contra Israelului. După un sprint irezistibil al fâșnețului Mihăila, Man l-a văzut cu lupa pe Cicâldău, iar acesta, imperturbabil, a deschis scorul încă din minutul 9. Cum același Man a majorat diferența peste un sfert de oră, clar că repriza 1 a aparținut naționalei noastre, superioară în toate compartimentele. Dar asta, să păstrăm măsura!, în fața unui adversar care a aliniat o echipă parcă de amatori, ba și aflată în vacanță. Cei mai buni până la pauză, chiar cei 3 jucători amintiți mai sus.

Remus Răureanu: Nu joacă echipamentul. Drept dovada, Israel seamănă cu Uruguay după tricouri și e unul dintre adversarii cei mai slabi pe care i-a întâlnit România în ultima vreme. Iordănescu notează des într-un carnețel, dar partida e una bună pentru moralul lui și pentru al jucătorilor, nu e una de analizat în amănunt. În meciuri oficiale vor fi adversari nedisecați în carnețel.

Eduard Apostol: Au fost tricolorii prea buni, au fost israelienii prea slabi?! Contraatacul trebuie să rămână în ADN-ul tricolorilor, poate duce din nou la succes. Se vede experiența, deja, acumulată afară de Man, Cicâldău, Marin sau Mihăilă, este o primă repriză foarte reușită. Un iz profund de amical, am practicat un fotbal mediteraneean, optimist, să vedem cât ne-o ține și, mai ales, ce vom face mai departe.

Israel - România, înainte de meci:

Ovidiu Ioanițoaia: Cu toate că s-a confruntat cu probleme de lot mai mari decât înaintea meciului cu Grecia, a plouat cu îmbolnăviri!, selecționerul pare încrezător și ne invită să nu-i oferim alibiuri naționalei. În regulă, nu-i oferim, ba chiar mizăm pe prima victorie din mandatul lui Edi Iordănescu. Dacă totuși visăm prea departe, deși Israel e doar locul 77 FIFA, atunci măcar să-i vedem pe "tricolori" că pun osul. Scuzați banalitatea, că vor, că luptă, că transpiră.

Remus Răureanu: Meciul e important mai ales pentru Iordănescu, ar fi greu pentru el sa plece cu două înfrângeri, chiar dacă în amicale. Inițial neconvocatul Olaru e titular în echipa națională, un efect al gripei altor jucători și al faptului ca nu mai sunt fotbaliști de neclintit din echipă. Va fi interesant și cum se va comporta Man ca extremă dreapta, după meciuri jucate la club ca fundaș stânga. În afara lui Gareth Bale, nimeni nu a mai fost subiectul unei astfel de reprofilări în fotbalul de top.

Eduard Apostol: Shalom! Într-un fotbal sărac, care face oameni bogați, ”tragem” de Octavian Popescu de parcă ar fi deja Lăcătuș sau Ilie Dumitrescu. Când toți îl așteptau titular pe Tavi, iată că în primul 11 și-a făcut loc Olaru, printre cele 8 modificări față de meciul cu Grecia (0-1). Să sperăm că nu e doar un pelerinaj în Țara Sfântă și ne vom întoarce și cu ceva idei pozitive. Poate dăm și gol, avându-i pe cei trei crai lăudați în față, că de luat, vom lua!

Totul despre Israel - România AICI!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
449402853631732
Adrian Stefanescu  •  30 Martie 2022, 23:21

Domnilor de la Gsp mai uitati-va cum se face presa sportiva prin Italia de exemplu, caci in Anglia e prea sus stacheta pentru voi. Ziaristi italieni sunt toba de fotbat( tehnica, tactica, sisteme de joc,etc). Si in plus sunt si consecventi in ceea ce sustin/e vorba aici de putina deontologie profesionala, pe care voi ati uitat-o, daca cumva ati avut-o. Aveti in schimb talentul sa amestecati ideile ***. Noi daca va mai citim, unii dintre noi, o mai facem ca sa vedem pana unde poate ajunge si *** presei sportive. Ca restul presei!? Vai de ea!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

449402853631732
Adrian Stefanescu  •  30 Martie 2022, 23:04

Domnilor, un chibit din Cismigiu facea o analiza mai realista si mai cu mai multa sare si piper decat acesti frumosi ziaristi de la Gsp. Cat despre Ioanitoaie sa ne aducem aminte cum le canta in struna pe vremea cand activa pe la diverse televiziuni la toti groparii fotbalului romanesc!!! Domnule Ioanitoaie, nu ai invatat nimic de la adevaratii corifei ai gazetarie sportive: Chirila, Naum... Iar daca nu ai avut talentul lor gazetarec, cel putin sa fi luat exemplu probitatii lor profesionale!!!

observator_federal
observator_federal  •  30 Martie 2022, 07:26

Tot ce au putut scoate (maximul!) comentatorii noștri despre Mihăilă este "fâșneț"... Calitățile lui excepționale se văd de oriunde dar nu de la București. Apropo, Mihăilă a creeat pericol și numeroase ocazii și în a doua repriză (cu Manea, cu Alibec, cu Bancu) adică atunci când alții se stinseseră deja ori chiar fără a juca ceva - nu dau nume, dar unul e prin Serie B iar celălalt este întruchiparea speranțelor întregului Berceni (cam asta-i anvergura lui reală).

Vezi toate comentariile (20)
Comentează