FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD - ROMÂNIA 0-0

VOCILE GAZETEI Macedonia de Nord - România 0-0, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea și Alin Buzărin

Macedonia de Nord - România, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea și Alin Buzărin
Macedonia de Nord - România, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea și Alin Buzărin

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 22:30 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 23:45

Meciul Macedonia de Nord - România 0-0, din preliminariile CM 2022, a fost comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Dan Udrea (reporter GSP) și Alin Buzărin (editorialist GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Macedonia de Nord - România 0-0 final

Ovidiu Ioanițoaia: Mulțumiți cu puțin

Rădoi declara înaintea meciului de la Skopje că "un egal ne ține în viață, dar vreau victoria". N-a fost așa, naționala n-a jucat ca să câștige, ci doar ca să nu piardă. Deși n-a întâlnit un adversar de speriat, ea s-a mulțumit cu puțin și cu puțin s-a ales. 

În ciuda înviorării din final, nici nu merita altceva în condițiile în care s-a lăsat dominată, a construit anevoie și, logic, a amenințat rareori poarta gazdelor. În schimb, Niță a intervenit salvator în câteva rânduri, portarul fiind cel mai bun om al nostru. 

În măsura în care "tricolorii" și-au propus să obțină un singur punct, se poate spune că și-au atins scopul. Din păcate însă, unul minor. 

Dan Udrea: Ne chinuim, ne amăgim, dar suntem în joc pentru baraj! 

N-am jucat mai nimic, dar am obținut mai mult decât ne-am fi așteptat la finalul zilei. N-am pierdut și păstrăm și distanța față de Armenia! Pe hârtie, calculele arată bine și ne spun că avem peste 70% șanse să ajungem la baraj. 

Realitatea e că barajul e oricum foarte departe de Mondial! Realitatea și mai dureroasă e că în afară de rezultatul obținut la Skopje, ne-am arătat iarăși limitele. Și pe teren, jucătorii, dar și pe bancă, selecționerul! 

Cât timp însă avem o speranță, trebuie să ne agățăm de ea cu orice preț, chiar dacă jocul e chinuitor. Știm că ne amăgim, dar măcar e ceva mai mult decât frustrate și nimicuri, singurele care ne-au fost livrate de echipa națională în ultimii ani!

Alin Buzărin: Suntem mici și nu prea veseli 

Am smuls un punct. L-am ciupit, l-am agățat. Am arătat rău, am fost dominați măcar trei sferturi din meci am dat și legendara "bufa". Ne-a salvat în câteva rânduri, providențial, Niță, poate cel mai pun "tricolor" în acest searbăd 2021. Bardhi și Elmas ne-au provocat otită, dar poate că e normal când etalezi la națională doi fotbaliști care acum trei luni jucau la Clinceni. Poate că ar trebui să ne bucurăm de acest punct, însă ideea de bază după Skopje este că suntem mici și ne va fi foarte greu să creștem.

Macedonia de Nord - România 0-0 la pauză

Ovidiu Ioanițoaia: Titularizându-i pe Rațiu și pe Markovic, Rădoi a dovedit curaj, deși nu dispunea de multe alte soluții în atac. Rămâne să ne dăm seama în repriza secundă dacă a fost și inspirat. După 45 de minute, începute și terminate mai bine de nord-macedoneni, cu tonus, încă nu ne-am lămurit pe deplin. Să ne păstrăm însă calmul și speranța în victorie, căci Armenia a avut acasă 79% posesie cu Liechtenstein și meciul s-a încheiat 1-1!

Dan Udrea: Cel mai bun lucru din jocul României în prima repriză de la Skopje e rezultatul de la Erevan, dintre Armenia și Liechtenstein, 1-1. Teoretic, ca abordare, jucăm ce trebuie: ne apărăm și așteptăm contraatacuri. Practic, doar ne apărăm și suferim fiindcă în atac, Markovic nu e doar obosit, ci e mai ales indolent și lipsit de logică fotbalistică în tot ceea ce face! Dacă Markovic a ajuns să-i dispere până și pe coechipierii săi, nu doar pe telespectatori, înseamnă că a fost cu adevărat o catastrofă!

Alin Buzărin: Deși e 0-0 la pauză, situația e în culoarea echipamentului României. Albastră! Nu jucăm nimic, suntem dominați clar de o echipă din a treia categorie valorică, iar noi părem dintr-a patra. Dacă va fi să reușim să scoatem ceva de la Skopje, o putem face numai jucând cu totul altfel decât în primul act. Dar putem? Și cu cine?

Macedonia de Nord - România, înainte de meci:

Ovidiu Ioanițoaia: După două victorii relativ ușoare, obținute însă în fața unor adversari modești (Islanda fără 7-8 titulari), iată-i pe "tricolori" la ora marelui meci. Unul crucial pentru ei, dar și pentru nord-macedoneni în tentativa de a rămâne în cursa spre Qatar 2022. Cum echipa noastră n-are voie să piardă la Skopje, așteptăm ca Rădoi să fie inspirat în alcătuirea garniturii de start, în care Markovic e vârf de atac!, iar elevii lui, concentrați, hotărâți și norocoși. Să transpire abundent și să câștige.

Dan Udrea: Rădoi ne-a explicat că nu vrea să riște nimic aducând la lot un fotbalist care n-a fost sub comanda lui de la începutul acestei acțiuni. "Poate fi fals pozitiv sau negativ", a argumentat. Mirel n-a riscat și a pierdut. I-a pierdut, rând pe rând, pe Tănase, Drăguș și Alibec, accidentați, apoi, pe Rotariu și Hagi, testați pozitiv. În plus, Markovic, ne-a luminat același selecționer, e obosit fiindcă a slăbit recent!! 

Și uite așa, în lipsa riscurilor și în prezența unor explicații ciudate, ajungem la ora unui meci decisiv pentru rămânerea în cursa pentru locul 2 să avem ca vârf un jucător deja obosit. Dacă tot nu-i place riscul, Rădoi să rămână consecvent și privind abordarea jocului. Sper că și-a făcut corect calculele, care spun așa: ne ajunge și un egal pentru a rămâne la mâna noastră. O înfrângere ne scoate aproape definitiv de pe drumul spre baraj!

Alin Buzărin: Are rost observația că Liechtenstein a făcut 1-1 în Armenia, adică mai mult decât noi? Poate că n-are, ar dăuna la moral, dar trebuie făcută. În rest, băgăm de seamă că selecționerul revine la formula de start din Islanda (mai puțin Alibec, valid ar fi fost și el pe teren). Asta înseamnă că în viziunea lui Rădoi, Manea e rezerva lui Rațiu, Toșca e rezerva lui Camora, iar Răzvan Marin, rezerva lui Nedelcu. 

În meciul ușor a folosit rezervele, în cele "grele" (de parcă am juca împotriva Italiei sau a Angliei), scoate la rampă... titularii. Și o ultimă observație: după peste trei decenii de carieră și aproape jumătate de veac de "microb", trăiesc clipa de a nu cunoaște, dacă aș trece pe lângă el pe stradă, un titular al echipei naționale. E vorba de Rațiu. Semn că ar trebui să mă las. Dar oare eu sau alții?

Totul despre Macedonia de Nord - România 0-0 AICI!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
leu.mr
leu.mr  •  09 Septembrie 2021, 00:29

Cu jocul asta luam un set de la Germania...

1472465589475328
Leo Sima  •  09 Septembrie 2021, 00:30
Postat de id45 pe 08 Septembrie 2021, 23:49

Slab meci , dar se vede că am jucat la rezultat ! Unde l-ați găsit pe Markovic ? Rădoi ... pune-i la treabă ! Învață-i să facă preluare , să alerge în pantă și puțină orientare în teren ! Nu glumesc ! Știu ... nimeni nu e perfect dar totuși din 94 ... naționala e varză !!!

Esti destept si tu de nu mai poti, pai selectionerul sa-i invete sa faca preluari? Bine ca ai gasit un pusti de 20 de ani vinovat pentru acest semi esec. Pe cei experimentati i-ai vazut cum au jucat?

kyil
kyil  •  09 Septembrie 2021, 00:19

Romania a fost astazi Liechtensteinul Macedoniei. Un meci foarte slab, jucat cu frica la rezultat. Bardhi era precum Hagi uneori si Elmas precum Messi cand dadea de Camora. Ne intoarcem hamburgeri in etapa urmatoare, la pachet

Vezi toate comentariile (15)
Comentează