FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD - ROMÂNIA 0-0

Macedonia de Nord - România 0-0 » „Tricolorii” rămân în cărți pentru baraj! Clasamentul grupei

Macedonia de Nord - România // foto: Cristi Preda +41   FOTO
Macedonia de Nord - România // foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 23:30 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 00:07

Echipa națională a României a remizat cu reprezentativa Macedoniei de Nord la Skopje, scor 0-0, în preliminariile CM 2022, și nu reușește să profite de pasul greșit făcut de Armenia cu Liechtenstein, 1-1. Rămânem totuși cu șanse pentru baraj

Rezultatele etapei #6 în preliminarii

  • Ce meciuri mai avem de jucat: Germania (d), Armenia (a), Islanda (a) și Liechtenstein (d)

Cronică Viorel Tudorache: Am ratat șansa de a trece pe 2

Tricolorii au fost dominați aproape tot jocul, dar au plecat neînvinși de la Skopje datorită prestațiilor foarte bune reușite de portarul Niță și de căpitanul Chiricheș. Lupta pentru locul de baraj rămâne deschisă. Suntem în continuare la mâna noastră.

Mirel Rădoi a început meciul de la Skopje cu aceeași titulari folosiți joia trecută, în victoria din Islanda (2-0). Vârful cvasidebutant Jovan Markovic, singura excepție, în locul lui Denis Alibec, accidentat. Dragoș Nedelcu și Alexandru Cicâldău, contacții lui Ianis Hagi, depistat pozitiv la coronavirus, sunt și ei pe teren. Le-a revenit inima la loc după orele de panică trăite în preziua meciului, până au primit rezultat negativ la testările PCR. 

În tribune, spectatorii le cer favoriților să întrerupă tradiția și să învingă în premieră România într-un meci oficial. E o zi specială pentru Macedonia de Nord, Ziua Independenței, 30 de ani de la desprinderea de fosta Iugoslaviei. Este al șaptelea meci pe care naționala lor îl dispută pe 8 septembrie. Se tem însă. N-au câștigat niciodată: două egaluri și patru înfrângeri. Statistica se oprește aici. Începe meciul.

Vlad Chiricheș, imperial

Rațiu are nevoie de câteva minute să depășească tracul. Fundașul dreapta este la al doilea său meci ca titular la prima reprezentativă. Pe flancul stâng, Camora e dezorientat. Stanciu vine în ajutorul defensivei până la linia de fund. Gazdele au o posesie progresivă, împing jocul spre poarta lui Niță. Elmas e ca un argint viu. Chiricheș salvează din fața porții o minge foarte grea. A trecut primul sfert de oră. Raportul posesiei este 69% - 31%. 

În sfârșit, ne vedem și noi. Man îl pune în evidență pe Sorescu (22). Dinamovistul rezistă duelului cu S. Ristovski, iar din cădere plasează mingea spre colțul lung. Dimitrevski se arcuiește și salvează cu vârful degetelor. Ce ocazie! Singura creată de tricolori în prima repriză.

Jovan Markovic, „cap de linie”

Markovic e din alt film, mereu în contratimp, capăt de linie, spre disperarea lui Dennis Man, care gesticulează nervos din mâini. La mijloc, Nedelcu nu-l scapă din ochi pe Bardi, creierul Macedoniei de Nord. Niță are lipici pe mănuși, iar Chiricheș e imperial, repară tot ce greșesc Rațiu și Camora. La pauză, 0-0. Nu-i rău, la cum s-au desfășurat ostilitățile. 59 - 41 posesie 3-1 la șuturi pe poartă pentru gazde.

+37 FOTO

Superman Florin Niță

Macedonia de Nord ne-a luat tare după reluare. Elmas i-a rupt coloana lui Camora a șutat puternic, dar Niță a fost din nou Superman (51). Portarul tricolor ne menține în viață, blochează și mingea șutată periculos de Milan Ristovski. Rădoi a simțit că s-a înclinat terenul spre poarta noastră și a făcut două schimbări în minutul 63. Răzvan Marin și Cordea, în locul lui Nedelcu, respectiv Markovic. Man a trecut vârf, iar Cordea extremă dreapta. 

S-a mai echilibrat, iar Răzvan Marin i-a spart pieptul portarului. Șut cu pământul (71), mingea a sărit în față, cap Cordea pe lângă bară. Steagul asistentului e sus, ofsaid. În ultimul sfert de oră, Rădoi a închis jocul prin introducerea lui Marius Marin. Gazdele n-au mai avut resurse fizice și astfel s-a terminat 0-0. Din păcate, tricolorii au ratat șansa de a depăși Armenia și a urca pe locul 2. Lupta pentru baraj continuă!

Cu punctul obținut la Skopje, România ajunge la un total de 10 după 6 etape. „Tricolorii” sunt pe 3 în grupă, având 5 puncte sub Germania și unul sub Armenia, dar unul peste Macedonia de Nord.

Macedonia de Nord - România 0-0 » „Tricolorii” rămân în cărți pentru baraj! Clasamentul grupei

Statisticile meciului, via sofascore.ro

Macedonia de Nord - România » 0-0

Final de meci fără ocazii importante la vreuna dintre porți, scor final 0-0. 

  • min. 79: Ionuț Nedelcearu acuză probleme medicale. Stoperul român se deplasează cu dificultate în aceste momente. 
  • min. 74: Încă o schimbare efectuată de Mirel Rădoi. Intră mijlocașul Marius Marin în locul extremei Deian Sorescu.
  • min. 72: Răzvan Marin șutează din afara careului, cu pământul, iar Dimitrievski are mari emoții. Cordea reia cu capul, din plonjon, dar se afla în poziție neregulamentară, astfel că jocul este oprit.  
  • min. 65: Stanciu șutează de la distanță, dar nu lovește balonul așa cum și-a dorit, iar acesta ocolește poarta. 
  • min. 63: Două schimbări în echipa României. Intră Răzvan Marin și Andrei Cordea, ies Jovan Markovic și Dragoș Nedelcu. 
  • min. 58: Niță intervine din nou providențial, de această dată la șutul lui Elmas.
  • min. 51: Cea mai mare ocazie a meciului! Florin Niță scoate cu piciorul, ca la handbal, șutul lui Elmas. 

A început repriza a doua. 

Pauză la Skopje. 

  • min. 44: Nord-macedonenii termină repriza în atac. Ultima fază este încheiată de Bardhi, care șutează peste poartă. 
  • min. 37: Emoții pentru România. Dragoș Nedelcu se așază pe gazon, reclamând probleme de ordin medical, dar revine în joc după câteva momente în care a fost îngrijit de echipa medicală.
  • min. 34: Elmas îl depășește pe Camora și șutează la firul ierbii, dar Niță prinde mingea.
  • min. 30: Nicolae Stanciu șutează mult peste poartă dintr-o lovitură liberă.
  • min. 27: Ristovski vede cartonașul galben după ce-l împiedică cu intenție pe Ionuț Nedelcearu.
  • min. 22: Prima ocazie a României. Deian Sorescu șutează cu stângul dintr-un unghi complicat, dar Dimitrievski respinge spectaculos în corner.
  • min. 14: Nord-macedonenii continuă să pună presiune, iar Churlinov reia din foarfecă, dar Florin Niță prinde balonul.
  • min. 10: Kostadinov rămâne întins pe gazon după o intervenție neglijentă a lui Dragoș Nedelcu. „Închizătorul” României și-a călcat adversarul.
  • min. 5: Gazdele încep partida mai bine și pun presiune pe defensiva României. „Tricolorii” întâmpină dificultăți la construcție. 

A început meciul!

Macedonia de Nord - România, echipe de start:

Macedonia de Nord: Dimitrievski - S. Ristovski, D. Velkovski, Musliu, Alioski - Spirovski, Bardi, Elmas - Kostadinov, Ristovski, Churlinov 
Rezerve: Iliev, Siskovski - Todoroski, Ashkovski, Ristevski, Serafimov, Trajkovski, Atanasov, Nikolov, Avramovski, Jahovic, Miovski 
Selecționer: Blagoja Milevski

România: Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Camora - Stanciu, Nedelcu, Cicâldău - Man, Markovic, Sorescu
Rezerve: Vlad - Toșca, Manea, Cordea, M. Marin, Rus, R. Marin, Olaru, Ghiță
Selecționer: Mirel Rădoi

Stadion: National Arena „Todor Proeski” (Skopje) 
Arbitru: Antonio Mateu Lahoz. Asistenți: Pau Cebrian Devis, Roberto del Palomar (toți din Spania)

Ajutor pentru România

Naționala României a profitat din plin de trei rezultate indirecte în această triplă, câte unul în fiecare etapă din septembrie. În runda a 4-a, din 2 septembrie, două contracandidate la locul 2, Macedonia de Nord și Armenia, au remizat alb la Skopje. Apoi, în runda din 5 septembrie, Islanda a smuls o remiză cu nord-macedonenii, la Reykjavik, 2-2, după ce oaspeții au condus până în minutul 78 cu 2-0! 

Iar în această seară, Armenia s-a încurcat și ea acasă, cu Liechtenstein, o surpriză imensă, 1-1 la Erevan.

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

„Șoc” în grupa României: Armenia s-a încurcat cu Liechtenstein » Germania a defilat în Islanda + cum arată clasamentul

Ianis Hagi are COVID-19, a ratat meciul cu Macedonia de Nord!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (232)
horacechiarel
horacechiarel  •  09 Septembrie 2021, 09:31
Postat de steaua.inseamna.csa pe 09 Septembrie 2021, 00:12

Ce sa facă și “finu”!? Crezi ca parcul ăla auto nu iese și el din garanție!? Vorba aia numai un schimb de ulei la RR costa cât Dacia lu’ Ștrul … când era noua! :-)))

Chiar n-ai limtă ai început să-ți etalezi prostia în toată splendoarea ei???

relu1250
relu1250  •  09 Septembrie 2021, 08:07

In afara de portar,toti ceilalti sunt mediocri.

relu1250
relu1250  •  09 Septembrie 2021, 08:06
Postat de Iuga Mircea pe 09 Septembrie 2021, 06:41

Marcovic și Cordea,nu au ce să caute în echipă,sunt f. slabi! Nu știu ce vede la ei Rădoi,care e la fel de slab ca ei!În locul lui Marcovic ar fi mulr mai experimentat și mai bun: Keșeru sau Moruțan!!!!!

Dar, Man are ce cauta pe teren ? In afara de fite,e zero .

Vezi toate comentariile (232)
Comentează