FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM 2022

„Șoc” în grupa României: Armenia s-a încurcat cu Liechtenstein » Germania a defilat în Islanda + cum arată clasamentul

Islanda - Germania / Sursă foto: twitter.com/dfb_team_en
Islanda - Germania / Sursă foto: twitter.com/dfb_team_en

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 23:13 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 23:56

Surpriză uriașă în grupa României. Armenia, una dintre favoritele la locul doi, s-a încurcat pe teren propriu cu Liechtenstein, scor 1-1. Islanda - Germania, cealaltă partidă din grupă, s-a încheiat cu victoria autoritară a nemților, 4-0. 

Surpriza serii. Liechtenstein, locul 189 în clasamentul FIFA, a obținut ieri primul punct în aceste preliminarii, 1-1 în fața Armeniei (88 FIFA) la Erevan, acolo unde pierduserăm și noi (2-3), și islandezii (0-2). 

Armenia s-a încurcat cu Liechtenstein

Gazdele au dominat autoritar meciul, 74-26% posesie, 636-100 pase corecte, 28-3 șuturi la poartă, 10-3 mingi cadrate, și au deschis scorul în prelungirile primei reprize, Mkhitaryan din penalty (45+5). 

Dar armenii nu au reușit să se desprindă și au fost egalați în minutul 80: portarul Iurcenko a respins în față balonul trimis de Frommelt, iar Noah Frick a înscris pentru 1-1.

Armenia - Liechtenstein 1-1

Armenia - Liechtenstein, echipe de start: 

Armenia: Yurchenko - Terteryan, Haroyan, Calisir, Hovhannisyan - Udo, Mkhitaryan - Barseghyan, Adamyan, Bayramyan - Karpetyab 
Selecționer: Joaquin Caparros

Liechtenstein: Buchel - Wolfinger, Malin, Kaufmann, Hofer, Goppel - Sele, Frommelt, Hasler - Kardesoglu, Frick 
Selecționer: Martin Stocklasa

Stadion: Vazgen Sargsyan Republican Stadium (Erevan)
Arbitru: Duje Strukan (Croația)

Islanda - Germania 0-4

Cu Hansi Flick, Germania a redevenit o forță. Având un nou selecționer, nemții au câștigat într-o săptămână trei meciuri din trei. Maximum de puncte în septembrie (9), fără gol primit și golaveraj 12-0, după 2-0 cu Liechtenstein, 6-0 cu Armenia și 4-0 cu Islanda. 

Miercuri seară, trecuseră doar patru minute când Gnabry a deschis scorul la Reykjavik, alb-negrii desprinzându-se după lovitura de cap a lui Rüdiger (24) și șutul sub bară al lui Sané (56). Până la fina, a mai înscris și Werner (89). Mannschaft-ul e prima în grupă și, aproape sigur, se va califica direct la Mondial.

Islanda: Halldorsson - Saevarsson, Bjarnason, Fjoluson, Skulasson - Bjarnason, Palsson, Johannesson - J, Gudmundsson, A. Gudmundsson Helgason 
Selecționer: Arnar Vidarsson 

Germania: Neuer - Hofmann, Rudiger, Sule, Kehrer - Goretzka, Kimmich - Gnabry, Gundogan, Sane - T. Werner 
Selecționer: Hansi Flick

Vezi aici rezultatele din celelalte meciuri ale serii, din preliminarii!

Luptă strânsă pentru calificare în grupa României

După șase runde, România se află pe locul 3, cu 10 puncte, la o singură lungime de poziția secundă, ocupată în continuare de armeni. Germania e lider detașat, cu 15 puncte. Pentru „tricolori”, luna octombrie vine cu două meciuri decisive: în deplasare cu Germania și acasă cu Armenia. 

În ultimele două etape, naționala va avea două meciuri la prima vedere facile: acasă cu Islanda, o echipă ieșită din calcule, și în deplane cu Liechtenstein. 

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV A jucat în ultima victorie „tricoloră” în Macedonia și avertizează: „Acest lucru poate fi periculos pentru noi”

Ultimele detalii despre situația lui Ianis Hagi » FRF vrea să-l aducă în România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
risc_mix
risc_mix  •  09 Septembrie 2021, 10:33

,,Soc'' in grupa Romaniei. Ba, sunteti prosti? Unde e ba ,,socul''? Adica un meci nul intre doua echipe cam de acelasi nivel, mediocre, este mare surpriza? Pai ce ma, daca Armenia ne-a batut pe noi (la fel de mediocri) e mare echipa? Asa apreciati voi? Cine bate Romania e mare echipa? Pai daca e asa, dupa mintea voastra Europa ar trebui sa aiba numai super echipe, ca pe noi ne bat toti.

andrei.33
andrei.33  •  09 Septembrie 2021, 00:59

Ma baieti, ce importanta are daca iesim pe doi in grupa asta? E un scop in sine? Ajungem la baraj, asa, si? Acolo ne asteapta doua runde cu doua echipe mult peste nivelul Armeniei sau Macedoniei. Chiar isi imagineazxa cineva ca putem elimina la baraj o Elvetie sau o Polonie??

cipinho79
cipinho79  •  08 Septembrie 2021, 23:39

no acum Romania e la mana ei cu o victorie acasa cu Armenia, daca nu ma insel. daca nici asa Radoi nu prinde barajul cu ajutor de la Liechtenstein, atunci nu mai are nicio scuza :))))))

Vezi toate comentariile (15)
Comentează