FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD - ROMÂNIA

EXCLUSIV A jucat în ultima victorie „tricoloră” în Macedonia și avertizează: „Acest lucru poate fi periculos pentru noi”

„Tricolorii” se întorc în Macedonia după 16 ani / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
„Tricolorii” se întorc în Macedonia după 16 ani / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 17:00 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 18:30

Răzvan Raț avea abia câteva selecții la națională în 2005, anul în care „tricolorii” au câștigat ultima oară în Macedonia de Nord, scor 2-1. Contactat de GSP.ro, fostul fundaș stânga și-a adus aminte de câteva detalii din acea partidă și a prefațat duelul din această seară. 

  • Macedonia de Nord – România, meci din preliminariile CM 2022, se joacă miercuri, de la 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.

„Îmi doresc să câștigăm chiar și dacă jucăm urât. Nu ne va fi deloc ușor, avem și indisponibilități, nu avem nici un pur număr nouă, un goleador

A dispărut Hagi, a dispărut Rotariu, e destul de ingrată situația. Macedonenii n-au ce să piardă, e ultima șansă pentru ei, vor juca totul sau nimic, ceea ce este periculos pentru noi. Dar asta poate fi și un avantaj. Ei, dacă se aruncă, pot fi prinși pe contraatac. Din punct de vedere fizic n-ar trebui să suferim, s-au odihnit unii jucători în meciul precedent”, a declarat Raț, pentru GSP.ro. 

A jucat în ultima victorie „tricoloră” în Macedonia și avertizează: „Acest lucru poate fi periculos pentru noi”
Prima pagină din Gazeta, după Macedonia - România din 2005

Raț: „Mitea era în formă bună”

Raț n-avea cum să-l uite pe Nicolae Mitea, eroul victoriei din 2005: „Îmi aduc aminte de Mitea, era el în formă bună, a dat o «dublă». Vio Moldovan mai era în lot, era și Pancu. Ușor, ușor, îmi aduc aminte lucruri”, s-a amuzat „tricolorul” cu 113 selecții la lot.

A jucat în ultima victorie „tricoloră” în Macedonia și avertizează: „Acest lucru poate fi periculos pentru noi”
Răzvan Raț, în confruntarea cu Macedonia de acum 16 ani / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

România lui Rădoi înfruntă coșmarul ex-iugoslav » Istoric horror pentru „tricolori”

În ultimele două decenii, România a ratat patru calificări din cauza eșecurilor suferite în republicile din fosta Iugoslavie. Slovenia, Serbia, Bosnia și Muntenegru ne-au oprit din drumul către trei Mondiale (2002, 2010, 2018) și un European (2012). Macedonia n-a reușit deocamdată să ne ia niciun punct în cinci partide jucate în diferite preliminarii.

Chiricheș și compania sunt obligați să obțină măcar o remiză în această seară la Skopje pentru a rămâne în cărțile pentru CM 2022, dar istoricul prezențelor României în spațiul ex-iugoslav după destrămarea fostei republici balcanice înseamnă un veritabil dezastru. E un spațiu minat pentru „tricolori", care au ratat aici nu mai puțin de 4 calificări la turnee finale în ultimele două decenii!

VIDEO Marcel Pușcaș: „Nu mi se pare că Rațiu este peste Manea. Nici pe Camora nu-l consider pese Toșca”

Citește și alte știri despre naționala României: 

FRF confirmă Gazeta: Gazon „horror” la meciul Macedonia de Nord - România » „În ciuda eforturilor gazdelor, multe zone arată foarte prost”

Câți fani vor fi în tribune la Macedonia de Nord - România » Anunțul FRF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează