FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD - ROMÂNIA

FRF confirmă Gazeta: Gazon „horror” la meciul Macedonia de Nord - România » „În ciuda eforturilor gazdelor, multe zone arată foarte prost”

Stadion „Tose Proeski”, Skopje
Foto:GSP
Stadion „Tose Proeski”, Skopje Foto:GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 12:19 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 13:01

După ce Gazeta a prezentat în urmă cu 2 zile poze cu gazonul deplorabil de la Skopje, Federația Română de Fotbal s-a plâns și ea în ziua meciului cu macedonenii de suprafața de joc de pe „Tose Proeski”.

  • Macedonia de Nord – România, meci din preliminariile CM 2022, se joacă miercuri, de la 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.
  • Reporterii GSP Alexandru Barbu, Viorel Tudorache și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Macedonia de Nord și transmit cele mai importante informații.

În ciuda stării foarte proaste a gazonului, „tricolorii” promit că vor da totul pentru a obține victoria miercuri seară.

„În ciuda eforturilor gazdelor, multe zone arată foarte prost în această dimineață. De la 21:45, indiferent de gazon, de accidentări sau de efectele pandemiei, mergem la victorie!”, notează site-ul frf.ro.

Partida Macedonia - România, capitală pentru cursa spre locul 2 în grupă, se va disputa pe un teren deplorabil! Echipa Gazetei a inspectat stadionul Tose Proeski Arena din Skopje și a constatat că suprafața de joc este denivelată și plină de smocuri. În fața porții iarba este tocită, doar pământ!

+7 FOTO

Administratorul arenei a precizat că suprafața este deteriorată din cauza numeroaselor meciuri găzduite în ultima perioadă.

„Aici joacă echipa națională, Vardar Skopje și FK Rabotnicki. S-au jucat multe partide aici, în preliminarii, în campionat și în cupele europene. În aceste condiții, oricât ne-am strădui, este imposibil ca gazonul să fie perfect. N-are cum!”, a declarat pentru GSP responsabilul cu întreținerea suprafeței de joc de pe cel mai mare stadion din Macedonia.

Jurnaliștii locali acuză federația și consideră că terenul prost i-ar putea deavantaja pe fotbaliștii gazdă, obligați să construiască și să atace pentru a câștiga. Singura lor variantă pentru a continua cursa pentru calificarea la baraj. 

La partidă sunt așteptați 3.000 de spectatori, ceea ce reprezintă circa 10% din capacitatea stadionului. Prețul unui bilet este 300 denari (5 euro). Prezența fanilor este limitată în conformitate cu măsurile stabilite pentru protecția împotriva coronavirusului și protocolul UEFA. 

Cel care dă numele arenei, Tose Proeski, a fost un star pop care a murit pe 6 octombrie 2007, la vârsta de 26 de ani, într-un accident de mașină în Croația. Până în 2019, stadionul s-a numit „Philip II”.

Citește alte știri despre echipa națională:

Prima reacție a lui Radu Drăgușin, după scandalul dintre selecționerul Florin Bratu și impresarul Florin Manea: „Mi-a dat explicații, nu sunt eu în măsură să critic decizia”

Mesaj clar pentru Rădoi înainte de meciul cu Macedonia de Nord: „Pe ei i-aș înlocui!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
maninblack08
maninblack08  •  08 Septembrie 2021, 12:56

Poate ne scoatem iar cu gazonul ca si la alte meciuri, daca pierdem. La cat suntem de varza gazonul e mai mult decat perfect, oricum ne impiedicam in el si daca am juca pe Nou Camp.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează