FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - GEORGIA U21

Video Prima reacție a lui Radu Drăgușin, după scandalul dintre selecționerul Florin Bratu și impresarul Florin Manea: „Mi-a dat explicații, nu sunt eu în măsură să critic decizia”

Radu Drăgușin
Foto: Imago
Radu Drăgușin Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 11:26 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 13:47

Radu Drăgușin (19 ani), fundașul împrumutat de Juventus la Sampdoria, a oferit prima reacție după ce, în urma meciului dintre România U21 și Georgia U21, terminat la egalitate, scor 1-1, impresarul său, Florin Manea, a răbufnit la adresa selecționerului Florin Bratu pentru că nu l-a titularizat pe fundașul central.

Toate detaliile despre România U21 - Georgia U21, AICI!

„E OK, am început să ne cunoaștem, este începutul unei noi generații. Am jucat împotriva unei echipe bune, care ne-a pus probleme, dar, per total, am făcut un joc bun.

 Eu n-am vorbit cu impresarul meu încă. Dacă aceasta este decizia selecționerului, o respect total. Nu sunt eu în măsură să-l critic sau să-i judec decizia. Mister mi-a dat explicații, este decizia dânsului. 

Toată lumea vrea să joace cât mai mult și toți au orgoliu să demonstreze cât de buni sunt. Am colegi de bună calitate, de perspectivă. O să se nască o generație foarte frumoasă”, a spus Drăgușin la finalul partidei.

Conflictul dintre Florin Bratu și Florin Manea a început înaintea meciului disputat de „naționala mică”, când s-au aflat echipele de start, iar Vladimir Screciu, de la Craiova, și Bogdan Racovițan, de la FC Botoșani, au fost preferați de Bratu în centrul defensivei, în locul fundașului de la Sampdoria. Impresarul Florin Manea l-a atacat dur pe selecționer:

„Am avut o discuție cu Florin Bratu înainte de această convocare, iar acum am înțeles-o. Eu am crezut că glumește, spunea că jucătorii trebuie să joace la echipele lor. Este o rușine ce face Florin Bratu! Îmi pare rău, pentru că este finul meu. Aduce o mentalitate veche, împinge la mediocritate, judecă un copil care se bate cu Bonucci și Chiellini și are 3 milioane valoare pe Transfermarkt. 

Fără să jignesc pe ceilalți colegi. Racovițan e un copil care îmi place, dar 25.000 de euro valoarea pe Transfermarkt, iar în doi ani de zile a jucat doar 9 meciuri. Este o rușine. Atunci ar trebui să-l aduc să joace la Clinceni, Chindia, Bacău sau pe unde a antrenat el. El ar trebui să se suspende primul, pentru că nu are destule în spate ca să fie la echipa națională. Sarabia joacă la naționala Spaniei. Cât joacă la PSG? Cine a venit cu ideea asta să ai meciuri? 

Bun, poate vorbim de naționala mare, dar la U21, un copil care se bate cu cei mai mari fundași din lume să-l pedepsești că nu joacă?” a spus Florin Manea, pentru ProSport.

„Nu poți să-l aduci pe un copil, să vină de la nivelul ăla și să-ți bați joc de el în halul ăsta. Plângea când a auzit că nu joacă. Era nervos, nu că plângea, îi venea să plângă. Pentru el, echipa națională este tot. Un copil care joacă la nivelul ăsta, pe care Pirlo riscă să-l bage în teren, Sampdoria îl ia un an împrumut, fără opțiune de cumpărare, toți cred în el, dar noi știm mai bine. Românii știu extraordinar de bine. 

Ne batem joc de o valoare, ne batem joc de el, nu știm să-l creștem. Eu, dacă aș fi în locul lui, aș depune să-mi iau cetățenia italiană, să joc măcar la o echipă care mă respectă. Jur, sunt revoltat. N-am comentat niciodată, dar deja este bătaie de joc”, a mai spus Manea, potrivit sursei citate.

Florin Bratu i-a răspuns după meci

La finalul partidei, Bratu a ținut să clarifice decizia de a nu-l titulariza pe Drăgușin: „În poziția în care sunt, mă aștept la orice. Sunt pregătit pentru orice și nu pretind să mulțumesc pe toată lumea. Eu decid cine joacă! Așa am văzut eu lucrurile. 

Radu Drăgușin e un fotbalist pe care vrem să-l vedem jucând, dar n-a mai jucat de mult timp, nu are ritm, nu are intensitate și am preferat să joc cu cineva care are ritm și intensitate. Se pot naște trei fundași centrali pentru națională, mă refer la Screciu, Racovițan și Drăgușin”, a declarat Florin Bratu, la TVR 1.

Citește alte știri despre echipa națională:

Mesaj clar pentru Rădoi înainte de meciul cu Macedonia de Nord: „Pe ei doi i-aș înlocui!”

Scoțienii știu când s-a infectat Ianis Hagi cu coronavirus » Fotbalistul lui Rangers ratează meciul cu Macedonia de Nord

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
robotzel
robotzel  •  08 Septembrie 2021, 16:48

eu tot vad apelativul asta cu "Mister". Mai oameni buni ce aveti? Ce Dumnezeule mare inseamna Mister dupa mintea voastra? D-l antrenor, D-l selectioner, D-l Bratu, Bratu, Florin, Selectionerul, antrenorul, etc. asta este apelativul normal. Mister nu inseamna nimic in limba romana.

persanu
persanu  •  08 Septembrie 2021, 15:52

Cu toata stima pentru Dragusin , nu stiu daca merita ori nu sa joace titular , dar ceea ce face fazanu asta colorat de Manea in ultimul timp cand este bagat in seama nu face altceva decat as le strice imaginea jucatorilor pe care spune el ii reprezinta. mai stiti cand se lauda ca el reprezinta singurul roman la care joaca in top 5 campionate din europa ... ? Vai de capu lui ... Doi lei nu dau pe el ... parca e fisu lu Giovanni ...

967867659924378
Paul Cocos  •  08 Septembrie 2021, 14:24

E dovedit: Florinel e mititel....

Vezi toate comentariile (9)
Comentează