FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN SKOPJE Ultimele detalii despre situația lui Ianis Hagi, depistat pozitiv la coronavirus » Revine în România cu o aeronavă privată

Ianis Hagi
Foto: Imago
Ianis Hagi Foto: Imago

Articol de , - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 19:20 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 03:16

Ianis Hagi (22 de ani) are COVID-19 și ratează partida cu Macedonia de Nord. GSP vă prezintă cele mai noi informații despre situația fotbalistului.

  • Macedonia de Nord – România, meci din preliminariile CM 2022, se joacă miercuri, de la 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.

UPDATE, ora 19:20 - Ianis Hagi revine în România

„În urma acordului autorităților nord-macedonene și cu avizul autorităților române, tricolorul Ianis Hagi va ajunge în această zi în România în regim de izolare și respectând procedurile sanitare, cu o aeronavă privată. Va fi preluat de pe aeroportul Henri Coandă direct de pe pistă și va rămâne în izolare la domiciliu. Multă sănătate, Ianis!”, a anunțat FRF.

Din informațiile obținute de GSP, FRF a încercat să rezolve situația prin două căi: a luat legătura cu Ambasada României din Macedonia, pentru a negocia cu autoritățile macedonene, și a apelat la ajutorul Federației macedonene, care să intervină pe lângă autoritățile medicale. 

A fost greu, pentru că toți erau liberi azi, de Ziua Națională, iar angajații au fost aduși de acasă. Inițial, oficialii români au încercat să-l transporte pe Ianis Hagi cu avionul naționalei, înainte de zborul echipei, dar nu s-a putut, pentru că nu erau culoare de zbor suficiente încât aeronava să facă 2 curse în aceeași seară.

Până la urmă, va fi preluat de o ambulanta din Skopje, pentru a fi dus la aeroport, de unde va călători cu o aeronavă privată, iar la București va fi preluat de o mașină a DSP și va fi dus la domiciliu. Nu va părăsi România până când nu va avea test negativ. Jucătorul este asimptomatic.

UPDATE, ora 16:50 - Părăsește Ianis Hagi în această seară Macedonia de Nord?

Gazeta a aflat că Federația Română de Fotbal face demersurile necesare pentru ca Ianis Hagi să poată reveni în România cât mai curând posibil, chiar în această seară, după meciul cu Macedonia de Nord.

Știrea inițială - Ianis Hagi, asimptomatic

Izolat de restul grupului, Ianis nu întâmpină dificultăți după ce a contractat virusul. „E ok, asimptomatic, nu a apărut nimic”, susțin sursele GSP.

Totuși, oficialii federației nu au decis când acesta ar putea părăsi Macedonia și cum ar face-o. Gazeta a aflat că, deși Ianis ar trebui să stea 10 zile în carantină, autoritățile de la Skopje permit plecarea fotbalistului, dacă acesta poate părăsi țara cu un mijloc de transport privat, fiind sportiv și pentru că se consideră a fi o situație excepțională.

Presa din Scoția susține că știe când s-a infectat Ianis

După ce Federația a anunțat rezultatul testului RT-PCR efectuat de Ianis Hagi care afirmă că fotbalistul „naționalei” are coronavirus, presa din Scoția sugerează că Ianis a contractat virusul la echipa de club, în urmă cu câteva săptămâni, când mai mulți jucători ai lui Rangers au fost infectați.

„O nouă lovitură pentru Rangers, starul Ianis Hagi a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Federația Română de Fotbal a confirmat informația. Este cel mai recent membru al clubului Rangers care se infectează cu COVID-19, după numărul mare de cazuri din ultimele zile. Totul a pornit înaintea meciului retur cu Alashkert, când au apărut primele cazuri”, scriu cei de la Scotish Sun.

Ianis Hagi, infectat cu coronavirus

Ianis Hagi a resimțit în cursul zilei de ieri ușoare dureri de cap, astfel că a fost supus unui test rapid. Rezultatul a fost pozitiv, astfel că Hagi fusese izolate de restul grupului. Fără a prezenta simptome, colegii de masă ai lui Hagi - Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu - au efectuat și ei testare rapidă. Rezultatul fiind negativ pentru toți trei.

Aceștia nu au putut să efectueze antrenamentul oficial, dar vor fi disponibili pentru partida de la Skopje.

Cum ar putea arăta România cu Macedonia de Nord: Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Camora - Cicâldău, Nedelcu, Stanciu - Cordea, Man, Sorescu

Vezi și:

FRF confirmă Gazeta: Gazon „horror” la meciul Macedonia de Nord - România » „În ciuda eforturilor gazdelor, multe zone arată foarte prost”

Prima reacție a lui Radu Drăgușin, după scandalul dintre selecționerul Florin Bratu și impresarul Florin Manea: „Mi-a dat explicații, nu sunt eu în măsură să critic decizia”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
zizu
zizu  •  09 Septembrie 2021, 07:23
Postat de codrut96 pe 08 Septembrie 2021, 16:50

cu o rata de mortalitate de sub 0.5% pentru populatia intreaga si de 0.001% la cei de varsta lor, pot sa stea si fara vaccin

Vezi căau cam început sa cadă cei de vârsta lor și chiar mai mici!

zizu
zizu  •  09 Septembrie 2021, 03:38
Postat de codrut96 pe 08 Septembrie 2021, 16:50

cu o rata de mortalitate de sub 0.5% pentru populatia intreaga si de 0.001% la cei de varsta lor, pot sa stea si fara vaccin

Vezi căau cam început sa cadă cei de vârsta lor și chiar mai mici!

1166396726715776
George Dan Ion  •  08 Septembrie 2021, 22:04

oricum nu juca titular....poate prindea 10 -15 minute....dar nu e mare paguba pierderea lui, de comparat cu cea a lui florinel coman

Vezi toate comentariile (19)
Comentează